Mi-au crescut sanii si ma dor f tare

•  
    D17
    • 1 mesaje
    18 Sep 2007, 02:06
    0 1
    Buna,

Am 33 de ani si de cativa ani mi s-au modificat sanii. Daca acum vreo 4-5 ani aveam cupa C, iar circumferinta 32-34, acum cu greu mai incap in cupa D, iar circumferinta este de 34-36. Este adevarat ca m-am ingrasat cateva kg (nu mai mult de 10kg in total) si ma intrebam daca acesta ar putea fi motivul sau chiar ma confrunt cu o dereglare hormonala. Voi ce parere aveti? Pe de alta parte mi se intaresc si ma dor inainte de perioada menstruala cam cu 2 saptamani inainte de aceasa. Credeti ca e normal?
    Am luat anticonceptionale ani de zile. De mai bine de un an le-am intrerupt si practic in momentul de fata nu "consum" nici un fel de medicament.

Multumesc,
    D
  •  
    • 3036 mesaje
    18 Sep 2007, 13:06
    0 0
    e firesc ca sanii sa se mareasca atunci cand ne ingrasam (o mare parte din masa lor este constituita din grasime). eu as zice ca 10 kilograme de grasime acumulata nu prea sunt "cateva", ci mai mult decat suficiente ca sa justifice marirea considerabila a sanilor.
    si eu, dupa 30 de ani, am inceput sa ma ingras. vreo 12-13 kilograme... care au dus la dublarea sanilor - ceea ce pe mine nu ma deranjeaza, pentru ca inainte purtam cupa A. acum port B sau C, depinde de croiala sutienului.

in ceea ce priveste durerile: majoritatea femeilor incep sa sesizeze, incepand cu perioada ovulatiei, ca sanii se umfla si devin durerosi. (asta este unul dintre simptomele sindromului premenstrual.) atata vreme cat la o palpare atenta nu simti prezenta unor chisturi, iar durerea dispare odata cu venirea ciclului, totul este in regula.

e posibil ca anticonceptionalele sa-ti fi mentinut in mod artificial echilibrul hormonal, motiv pentru care sindromul premenstrual nu s-a manifestat vizibil in perioada in care le-ai luat. acum insa organismul este pe cont propriu. daca inflamarea sanilor te deranjeaza foarte mult si nu vrei sa mai iei anticonceptionale, mergi la un endocrinolog (nu la ginecolog).
  •  
    • 142 mesaje
    18 Sep 2007, 23:33
    0 0
    DACA TE-AI INGRASAT 10 KG ESTE NORMAL SA SE MAREASCA SI SINII SI DURERILE APAR IN PERIOADA PREMENSTRUALA PINA ACUM NU AU FOST SESIZATE DIN CAUZA ADMINISTRARI DE ANTICONCEPTIONALE .POTI MERGE SI LA UN CONTROL GINECO. PT.A STA LINISTITA DAR EU I-TI SPUN DIN PROPRIE EXPERIENTA CA SINII SUNT DUREROSI CU 2 SAPT. INAINTE DE CICLU ,DUREREA DISPARE IN ZIUA CIND VINE CICLU IAR CU PRIVIRE LA MARIREA CUPELOR EU PINA ACUM INCAPEAM LEJER IN CUPA 75 SI MA-M INGRASAT DOAR 5KG SI ACUM PORT 85 LA SUTIEN