Ficat marit

•  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 17:52
    2 1
    Ce stiti despre afectiunea asta?
    A fost al meu la medic si i-a spus ca are ficat marit. Ok! Eu caut de o ora pe net si n-am gasit nici o informatie despre cauze sau regim alimentar. Doar sfaturi naturiste am citit.
    Cine ma poate ajuta cu informatii concrete?
  •  
    • 5872 mesaje
    13 Sep 2007, 19:23
    0 0
    ficatul marit (hepatomegalie) nu e o afectiune e un semn care poate avea diferite cauze
    ex: consum excesiv de alcool, hepatita, cauze cardiace (insuficienta cardiaca)...nu as vrea sa continui ca sa nu te sperii inutil. E important de aflat cauza si apoi se decide tratamentul
  •  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 20:12
    0 0
    KS, merci pt raspuns, insa tembela de doctorita de familie i-a zis sa se odihneasca si i-a prescris hepaton, si atat!
    Nu o mai suport pe tanti asta care-si face meseria in scarba!
    Alcool nu bea decat in limite normale, adica o bere la saptamana. Tarii nu suporta, deci alcoolul sare din schema.
    Cu somnul o duce prost tare, se trezeste la 6.30 si adoare undeva dupa miezul noptii.
    Fumeaza, dar nu mult, mancarea lui preferata e omleta. Mananca cam 6 oua sau mai multe pe saptamana. Eu zic ca de la oua i se trage.
    Acum nu stiu care ar trebui sa fie urmatorul pas. Cabinet particular, laborator de analize particular, habar n-am.
    Ca sa nu mai spun ca a ajuns la medic dupa o saptamana de intepaturi in zona ficatului si dupa o zi cu febra.
    Help!
  •  
    • 488 mesaje
    13 Sep 2007, 20:28
    0 0
    Programeaza-l la un ecograf neaparat.S-ar putea sa aiba alta problema nu ficat marit.
    Acum 3 ani si mie mi-a spus medicul de familie ca am ficatul marit si sunt suspecta de hepatita mecanica(aveam si febra).Am facut toate analizele Care au iesit bune la probele de ficat>si surpriza:la ecograf s-a depisstat un chist hidatic de 11 cm,gata sa se desprinda.
    Deci fuguta la ecograf.
  •  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 20:30
    0 0
    Acum m-a luat pe mine febra de la mesajul tau!
    Trebuie sa duc munca de lamurire cu el sa ajung pana la ecograf. In seara asta nu mai avea febra.
  •  
    • 488 mesaje
    13 Sep 2007, 20:31
    0 0
    Daca vrei iti pot scrie pe privat ce poti face pt detoxifierea ficatului.
  •  
    • 488 mesaje
    13 Sep 2007, 20:32
    0 0
    ZAu nu e de gluma.Macar niste analize.
  •  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 20:38
    0 0
    Te rog dominyque daca ai timp si dispozitie sa ma ajuti.
    Am stiut din prima clipa ca nu e o gluma si de aia ma si agit ca o curca.
  •  
    • 488 mesaje
    13 Sep 2007, 20:57
    0 0
    Adina ti-am trimis MP.Daca l-ai primit da-mi de stire
  •  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 20:59
    0 0
    Ai mp si tu domy.
  •  
    • 162 mesaje
    13 Sep 2007, 21:09
    0 0
    Si cum a ajuns la concluzia asta medicul de familie?S-a uitat la el si atat? Te agiti fara motiv.Trebuie sa faca o ecografie abdominala si niste analize uzuale.
  •  
    • 8901 mesaje
    13 Sep 2007, 21:23
    0 0
    Pt ca il intepa in zona abdominala dreapta, noi am banuit ca e vreun apendice rebel. Asa ca, pt a scapa de indoieli s-a infiintat la tanti doctor, care l-a palpat, i-a zis ce are, i-a dat un medicament si unicul sfat de a se o dihni si l-a trimis pachet acasa.
    A...si a spus replica ei favorita: daca nu te simti mai bine, sa revii.
    S-o frec cu tix ca-s revoltata rau!
  •  
    • 142 mesaje
    13 Sep 2007, 22:58
    1 0
    apendicita a facut? pt. ca din cite vad par mai mult simptome de apendicita .nu este suficient sa te palpeze un medic trebuiesc facut analize in varianta medicului eu aveam calculii(pietre) la bila si chiar ma programase la operatie si cind colo la ecografie a iesit o sarcina de mai mare frumusetea.asa ca fuguta la un alt medic eu zic ca febra si durerile din partea dreapta sunt caracteristice apendicitei daca se lasa si pe membru inferior (durerea ) cu siguranta e ap.Eu mor pe dr. astia care prescriu medicamente (sa intoxice ficatu )doar vazindu-ti ochii
  •  
    • 1737 mesaje
    14 Sep 2007, 09:03
    0 0
    DOMYNIQUE, te rog da si pe public metoda de detoxifiere sau da-mi si mie mp.
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Sep 2007, 11:13
    0 0
    adina, da, trebuie analize la sange - transaminazele pt ficat, o hemograma sa vada cum sta cu leucocitele (daca e o infectie se vede), VSH, profil colestrol + trigliceride, bilirubina si mai intrebati ce e necesar pt ficat. Si o ecografie abdominala neaparat - asa se poate evdea daca e o piatra pe undeva sau daca are noroi biliar, etc.
    Si trebuie sa tina regim, nu o zi- doua, ci cel putin 6-8 saptamani. Regim adica: fara prajeli (cel mi mare dusman pt ficat!!!), fara grasimi (gratarele sunt f bune), fara lactate grase (de evitat smantana grasa, de ex), multe legume si fructe. Nu alcool, daca se poate fumat mai putin (eu n-am reusit...), sa bea ceaiuri n-ar fi o idee rea - sunt niste ceaiuri bune pt ficat - anghinarea (desi e cam nasol la gust si necesita un "ritual": dupa ce il bea, pe stomacul gol, trebuie sa stea culcat pe dreapta juma de ora - dar are efect, am vazut la mama).
    Mie mi-a dat hematoloaga sa iau LIV 52, e un hepatoprotector natural.
    Te sfatuiesc sa nu cazi in capcana produselor gen Herbalife, etc, care promit marea cu sarea. Efecte f bune au hepatoprotectoarele de la farmacie, mult mai ieftine.
    Daca are colesterolul mare sau trigliceridele peste limita, sa ia capsule de ulei de peste - dar nmai cu Omega 3, nu si cu omega 6.
    Si ceva sport n-ar strica.
    A! trebuie sa incerce sa doarma mai mult, sa se culce mai devreme, adica. Am citit ca ficatul se odihneste pana in ora 2 noaptea, deci somnul pana la ora aia e necesar. Bafta!
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Sep 2007, 11:17
    0 0
    Si pt palpare, cel m ai bine e sa mearga la un chirurg sau cel putin la un internist. A vomitat?
  •  
    • 488 mesaje
    14 Sep 2007, 13:42
    0 0
    Ophelia ai MP
  •  
    • 1737 mesaje
    14 Sep 2007, 14:07
    0 0
    Domynyque, te rog, mai trimite odata, cu liniutza jos, ca nickul vechi fara linitza l-am pierdut in concediu
    Merci frumos!

PS Ti-am scris eu un mp.
  •  
    • 8901 mesaje
    14 Sep 2007, 18:23
    0 1
    Off!!!
    A fost la ecograf. Are niste frumuseti de pietre la rinichi....
    Luni merge sa faca analize pentru ficat, ca si ala e un pic marit.
    Na...din una in alta. Ce remedii stiti pt pietre la rinichi???
  •  
    • 142 mesaje
    14 Sep 2007, 21:48
    0 0
    depinde in ce stadiu si ce marime au pietrele daca sunt mici se pot elimina in urma consumului de ceai,daca au dimensiuni ceva mai mari se pot sparge laparoscopic si apoi eliminate ,daca sunt ff marii doar chirurgical .tata are litiaza renala de la 30 ani acum are 60