vreau sa ma lamuriti !
-
0 0vesnicul subiect : anticonceptionalele ! v-am povestit mai demult ca am luat 3 luni antic ptr chist.Bun! trebuia sa ma duc la doctor dar nu am ajuns inca, si ma duc maine.Nedumerirea mea este ca , in tp in care am luat antic a fost bine , acum , dupa ce nu am mai luat , sanii sunt f moi , imi cade parul , am inceput sa iau proportii in sold si burtica..Maine daca doctorita imi spune ca e bine sa iau antic ce sa fac ? Am auzit multe guri care spuneau ca nu e bine sa le iau etc .. dar acum cum fac sa nu ma "deformez" ???
Pls help !
Va pup -
SUNT FOARTE DEPRIMATA ! Ma uit in oglinda si-mi vine sa plang cum intr-un tp atat de scurt sanii mei "s-au blegit " , am o burta+solduri oribileee , am celulita cat vad cu ochii ! Azi am fost la doctor , si drginec este in concediu pana pe 25 ! Pana atunci ar trebui sa ma imbolnavesc...as vrea sa reiau Microgynon si sa sper sa-mi revin..dar imi este frica dak o sa le iau mult timp (ani) sa nu am prbl cu sanatatea , am auzit ca iti "mananca" tot pe dinauntru pastilele astea... sunt atat de nelamurita ... ma simt atat de prost in pielea mea !
-
draga Soraya, la urmatoarea intalnire cu medicul tau ginecolog, te rog sa ceri rapid niste analize medicale- teste hepatice, glicemie,timp de coagulare, timp de sangerare, hemoleucograma etc si mai ales, dozarile hormnale.ai grija sa mergi la un centru de recoltari medicale care se respecta- unii mai lucreaza cu reactivi expirati, mai falsifica rezultatele pentru simplul motiv ca nu fac analizele, etc.
sub nici o forma nu accepti anticonceptionale iar fara aceste analize medicale.daca medicul nu vrea sa ti le prescrie, cauta un alt ginecolog.daca nici urmatorul nu vrea, mergi la un altul si tot asa.
trebuie sa tii minte un singur lucru: indiferent ce spun reclamele, anticonceptionalele nu sunt SANATOASE pentru oragnismul femeii.este absurd sa platesti pentru cateva momente de placere pe zi apoi cu sanatatea ta. mai exista si alte metode anticonceptionale mai putin nocive pentru organismul tau.incearca sa le consideri o alternativa.
si...daca [pana la urma te intorci la anticonceptionale, fa mult sport.la cati hormoni introduci in tine, trebuie cumva sa faci ceva.
mult succes! -
anticonceptionalele pt. tine nu sunt o metoda contraceptiva asa cum a inteles cineva care te sfatuiia sa nu l-e mai iei (pt. citeva minute de placere sa distrugi sanatatea asa cum am retinut ) in cazul tau sunt prescrise pt. chist asa ca gindestete bine inainte sa renuntii gindestete si la riscuri si lasa ;guriile ''sa vorbeasca inportant este sa fi sanatoasa
-
da, eu am luat antic ptr chist , nu ptr protectie . Am luat 3 luni si treb sa ma duc la control sa vad in ce stadiu sunt .. si doctorita nu este pana pe 25 , pana at ar trebui sa ma imbolnavesc ! Si le-as lua in continuare , sa nu mai ast iar o luna , ca sa-mi zica probabil doctorita acelasi lucru.. teama mea este aceea de a nu-mi distruge sanatatea, si PROPORTIILEEE
(( -
daca ele nu au fost prescrise in continuare de medic( pt. ca este in concediu) cred ca este bine sa nu l-e iei de la tine putere ,vezi daca acelui medic nu i-i tine locu cineva(asa e normal in perioada de concediu cineva sa i-ti tina locul)daca nu exista un alt medic inlocuitor incearca sa mergi la alta consultatie la alt medic sa vezi care este parerea lui.Sa inteleg ca tu a-i avut prescrisa o reteta care s-a terminat?in cazul asta fa ce t-am sfatuit
-
Draga Soraya,
ceea ce iti pot spune din proprie experienta este ca trebuie sa iei anticonceptionalele care ti se potrivesc. pentru aceasta, subscriu recomandarii foarte inspirate de a-ti face toate acele analize, pentru siguranta! Eu una am luat Tri Regol timp de 5 ani fara pauza si nu am avut niciun fel de disconfort sau modificari! parerea mea este ca este cel mai buna metota anticonceptionala, din mai multe pdv, repet, daca alegi ceea ce ti se potriveste:nu iti raneste organele interne si nu risti sa te alegi cu cine stie ce leziuni(cum se poate intampla la sterilet, de exemplu, dk nu e bine asezat),sunt simplu de utilizat, le gasesti oriunde,din multe studii a reiesit ca ajuta la reducerea riscului de cancer ovarian si mamar, etc! mergi si iti fa analizele si, dk totul e in regula, continua sa iei! la mine a reactionat imediat si vehement organismul cand am luat, la inceput, alte pilule, pana cand am ramas la Tri Regol!(voma, sangerare, dupa doua pilule-era clar ca nu le accepta organismul). nu stiu din ce oras esti, ca in Iasi iti pot recomanda un Dr. foarte bun!
multa bafta si, daca mai ai nelamuriri intreaba! -
jaquelline esti o draguta ! antic le-am luat in urma unui control ginecologic , fara nici un fel de analiza! In timpul in care am luat pastilele nu am avut nici o problema,dimpotriva , menstruatia mi-a fost fara prbl ,mie imi intarzia menstra mereu .Cred ca mi s-au dezv putin sanii , si acum spunc a dupa ce nu mai iau , mi se "lasa" .am inceput sa slabesc f frumos doar ca zona burtii pare sa nu se int mai nimic , si am celulita urata de tot
Nu sunt din Iasi...astept pareri