Infectie cu tricomonas
-
0 0Am fost al gineco si, in secretie , mi-a iesit candida si tricomonas-rare celule.
Medicul mi-a explicat ca e mai veche tricomonas asta, ca atunci nu s-a tratat f bine. Mi-a mai zis ca tratamentul ar putea fi repetat mai multe luni, pana trece definitiv.
Ati avut careva?
Medicul mi-a mai zis ca trebuie sa arunc/fierb prosoapele si lenjeria. Dar cand sa fac asta? Dupa ce termin tratamentul?Inainte?
Scuze pt topicul pueril, dar sunt stresata un pic de infectia asta. Nu de alta dar mi-am facut acum toate anlizele- hemoleucograma,glicemie,grup sangv,rh, probe hepatice, chlamidya,PAP..si totul e foarte bine doar tricomonas si candida asta!!
SI VREAU SA SCAP DE ELE!!! -
De scapat o sa scapi greu si trebuie sa respecti niste reguli foarte stricte de igiena: fiert prosoape,lenjerie intima, asternuturile de pat, spalat pe maini inainte si dup fiecare mers la toaleta toaleta de acasa dezinfectata cu clor sau domestos in fiecare zi, nu te asezi pe nici o alta toaleta in afara de cea de la tine de acasa. Daca stai impreuna cu cineva si folositi aceiasi toaleta fii sigura ca a luat si persoana respectiva si trebuie sa respecte aceleasi reguli ca si tine. Iti spun toate astea pentru ca eu am avut o candidoza veche pe care am tot incercat sa o tratez cu tot felul de medicamente, ceaiuri si ovule dar nu scapam de ea si pana nu am urmat regulile de mai sus nu mi-a trecut. Si grabestete sa te vindeci cat mai repede pentru ca la mine s-a combinat si cu o anexita si a trebuit sa fac o operatie pentru extirparea trompei stangi care s-a imbolnavit foarte rau, si uite asa cu boala asta. Asa ca i grija cum te tratezi si acorda o foarte mare importanta igienei.
Pupici si sanatate. -
Si mie mi-a zis medicul de fiertul lenjeriei sau schimbatul ei ( sa iau altele noi- prpsoape, lenjerie, etc). Eu am zis ca schimb prosoapele si lenjeria. Dar sa schimb lenjerie de pat de 1 milion jumate (facuta la comanda ca am plapuma de 2 metri), nu prea imi vine. Si ce sa fac cu fiertul asta? Sa imi iau o oala mare de vreo 20 de litri si sa ma apuc sa fierb cercefurile?
Oricum, am citit undeva ca daca nu igienizezi lenjeria ( fierbere sau schimbare cu altele noi) riscul sa apara din nou tricomonas e f mare...si n-ai facut nimic...iei tratament dar nu scapi de ea.
Nenorocitul sta confortabil in mediu umed( prospoape, lenjerii ) ...
Uff..sper sa fie ok -
ce nu potii schimba sau fierbe calcale cu fierul ff incins pt. ca cele mai multe bacterii sunt distruse de temperaturi ce depasesc 60 de grade .eu am avut candida si asa am fost sfatuita sa nu folosesc prosoapele in comun cu alcineva pt. ca se transmite si apoi chiar daca te tratezi tu o potii capata de la cel pe care l-ai contaminat(transmis) un lucru f inportant este si tratarea partenerului pt. ca el i-ti poate transmite apoi boala(dupa tratament)
-
Asa am sa incerc sa fac. Sa mai calc ce se poate calca. Oricum, prosoape o sa cumpar altele...
Sper sa scapam de prostia asta ca , la o eventuala sarcina, e periculos tratamentul pt tricomonas.
Si de candida ziceti ca se scapa pana la urma? Eu intentionez sa merg la un homeopat, ca am mai multa incredere.