RADIOGRAFIE PREA DEVREME?
-
7 Sep 2007, 21:150 0am facut sapt. trecuta o radiografie la cap oarecum dentara, ca sa vada un medic ORL daca am sinuzita. La serviciu mi s-a cerut sa-mi fac in max 10 zile radiografie la plamani pentru intocmirea contractului de munca. Dar nu e periculos sa sufar doua iradieri la interval de 7-10 zile? am auzit odata ca trebuie sa lasi 6 luni intre radiografii ca sa nu iti risti sanatatea, iar eu am ceva motive sa ma tem de factorii de aparitie a cancerului, am risc de cancer de piele, avand foarte multe alunite, unele si-au modificat culoarea si sunt dureroase daca ma zgarii accidental. O sa merg repede la dermatolog pentru ele, dar sunt disperata sa stiu daca sa fac sau nu radiografia aceea la plamani...
Sunt in stare sa pun sanatatea mai presus de un angajator sau altul, dar vreau sa stiu daca mi-am facut griji pe degeaba... -
7 Sep 2007, 23:28nu stiu sa fie o regula de timp minima intre radiografii....e normal sa minimizezi numarul de expuneri, dar nu conteaza ca sunt 2 radiografii la interval de o saptamana sau la un interval de un an...plus ca la cate radiatii sunt in atmosfera si mai ales la supravietuitorii Cernobalului printre care romanii se numara cu mandrie, parerea mea e ca o radiografie e ciupitura de tantar. Pentru piele ai grija la ultraviolete, adica minimizeaza expunerea la soare.....nu o radiografie e problema