tine de ginecologie sau de dermatologie?

•  
    • 29 mesaje
    7 Sep 2007, 12:34
    0 0
    Evelor, am o problema: in urma cu cateva zile mi-a aparut o galma, un nodul sub piele in zona inghinala. La inceput nu m-am ingrijorat pentru ca mi-au aparut in trecut mici (cat un bob de orez) galme care se retrageau de la sine. Acum insa umflatura asta de sub piele a crescut mult, zona s-a umflat si inrosit si ma doare. Nu stiu ce sa fac.. la ce medic sa ma duc? Credeti ca e ceva grav?
  •  
    • 249 mesaje
    7 Sep 2007, 12:49
    0 0
    Du-te neaparat la medic, fie el ginecolog sau dermatolog !!!!

E un simptom al sifilisului dar nu te speria, poate fi si altceva....
    E bine sa faci analize. Asta ca sa stai linistita

Numai bine!
  •  
    • 152 mesaje
    7 Sep 2007, 12:52
    0 0
    te epilezi cu ceara ? ar putea fi o cauza...in sensul ca firele cresc pe sub piele si se mai infecteaza! zic si eu.
    mergi la medic ! sanatate multa
  •  
    • 29 mesaje
    7 Sep 2007, 12:53
    0 0
    sufilis? de unde? sunt sanatoasa!
  •  
    • 29 mesaje
    7 Sep 2007, 12:53
    0 0
    Da, ma epilez cu epilatorul...
  •  
    • 2370 mesaje
    7 Sep 2007, 12:54
    0 0
    Ia o frunza de varza, stoarce-o putin cu facaletul de coca pe un tocator de lemn sa iasa zeama din ea si pune-o pe locul acela, fixeaz-o cu leucoplast si stai asa toata noaptea. Poate fi un fir de par pe sub piele care s-a infectat si daca e puroi acolo, varza il va scoate.
    Daca nici asa nu-ti trece, du-te la medic (ginecolog ...... cred .
  •  
    • 3036 mesaje
    7 Sep 2007, 13:07
    0 0
    mda, seamana a fir de par inchistat si infectat.

din experienta mea, pana nu scobesti ca sa scoti firul de par (cu un ac dezinfectat), nu trece definitiv, chiar daca, dupa un timp, inflamatia se retrage.

cel mai bine este sa scoti capatul firului de par fara sa-l smulgi. lasi mai intai sa se vindece locul, ca sa nu risti sa se inchisteze din nou.
  •  
    • 29 mesaje
    7 Sep 2007, 13:09
    0 0
    Multumesc, Donna. O sa incerc sa scot firul daca e acolo. Doamne, ce patim de la epilat.. E clar ca inainte de a ma epila cu epilatorul, nu am avut nici o galma sub piele...
  •  
    • 142 mesaje
    7 Sep 2007, 23:31
    0 0
    cu siguranta este infectia firului pilos dar nu strica o vizita la dermatologie si nu stoarce pt. ca poti face furunculoza
  •  
    • 2209 mesaje
    8 Sep 2007, 00:27
    0 0
    Si eu am avut de multe ori. Am fost la medic si mi-a spus ca e posibil sa fie de la raceala. Mi-a dat unguent Fucidin si in 2 zile eram ca noua.
    Oricum, eu iti recomand sa mergi la medic. Eu am fost la ginecolog, dar medicul dermatolog se ocupa de asta.

P.S. Mi-a iesit odata si d a un fir de par subpiele,dar atunci mai nasol. Vedeam firul, dar ma durea foarte tare. L-am "exorcizat" si am reust in cele din urma sa-l scot, dar pt ca am amanat prea mult facusem si puroi. Era foarte dureros.. Mergi mai bine la un medic. Sanatate!
  •  
    • 29 mesaje
    11 Sep 2007, 11:04
    0 0
    pana la urma a trebuit sa suport o mica interventie chirurgicala ca sa scoata de acolo infectia. A fost destul de neplacuta si anestezia si dureroasa schimbarea pansamentelor.
    Morala: aveti grija cand va epilati ce faceti. Mie mi-a recomandat doctorul sa folosesc betadina de fiecare daca cand ma epilez. se gaseste in farmacii.
  •  
    • 2209 mesaje
    12 Sep 2007, 15:05
    1 0
    Ce este betadina?
  •  
    • 248 mesaje
    12 Sep 2007, 15:22
    0 0
    Betadina este un dezinfectant pe baza de iod. Pateaza f tare, de pe piele se curata dar de pe haine nu prea.