Este adevarat???
-
0 0este adevarat ca anticonceptionalele se dau gratis pentru elve si studente? Eu iau Yasmine de o luna pentru un chist ovarian, dar nu as mai da 25RON pe o cutie daca pot sa le primesc gratis. Eu sunt studenta si am auzit tot felul de zvonuri de genul asta. Unde trebuie sa merg pentru a primi daca e asa?mersi mult
-
draga nicotzi , eu te sfatuiesc sa continui cu anticonceptionalele recomandate de dr ginecolog , cele de la planning nu sunt la fel, dr tau te-a consultat si a stiut cantitatea de hormoni , nu prea ma pricep la asta , dar sunt sg ca ti-a dat antic care ti se potrivesc tie.Te sfatuiesc sa ramai la cele recomandate
sanatate !
( eu ma duc sapt viit la control tot ptr chist ovarian
sper sa fie bine ) -
Hai sa-ti spun eu cum e chestia. Anual se efectueaza o licitatie intre marcile de contraceptive. Cel ce castiga licitatia, va avea in cabinetele de planning contraceptivele gratuite. Este unul singur, o singura marca.
De cativa ani incoace, tot Marvelon se da gratuit. Ai nevoie de un carnet de elev sau student vizat la zi. Ti se va face o fisa cu un numar. Numarul de fisa trebuie sa il retii, pt ca iti va fi cerut cand te prezinti la Planning data viitoare.
Daca medicul ti-a recomandat yasmin, nu e bine sa il schimbi. Trebuie sa il iei cel putin 3 luni. Daca ai chist pe ovar, Marvelonul nu te ajuta sa te vindeci de el, Yasmin in schimb, da. Poti sa mergi la Planning sa ceri si parerea celor de acolo, sunt medici avizati.
Ai grija de tine, nu te juca cu sanatatea ta! Numai bine. -
Stiu ca intr-un timp se dadeau la cabinete de planing familial.Poti face o intrebare si medicului de familie.Daca ai scrisoare medicala cred ca se poate pe reteta gratuita sau macar compensate.Pe langa aceste medicamente mai poti lua gel de aloe sau chiar capsule.Aloea topeste toate chisturile.Si eu am avut probleme si am luat orgametril(pe reteta compensata)si gel de aloe.Peste o luna n-am mai avut nimic.
-
evelor, mare grija la antibebe!!!!mareee grija.majoritatea doctorilor recomanda antibebe pentru ca au un procent din vanzari.Din diane35 au procent cel mai mare.mare grija.multi doctori pun femeile sa faca analize "doar de ochii lumii" si nu numai.este periculos.nu sunt singura care era sa o pateasca, multe prietene au patit-o pana cand un medic, prieten cu noi ne-a spus cum sta treaba.este o porcarie
-
Poti lua Yasmin si gratuit..nu conteaza ca sunt cele mai scumpe contraceptive (printre cele mai scumpe)..
Pe vremea cand luam si eu contraceptive..tot Yasmin luam..si imi prescria medicul meu ginecolog reteta gratuita..si le luam de la farmacie..nu de la planning,asa cum spune toata lumea..e logic ca acolo ti le dau gratis pe cele mai ieftine..
asa ca,du`te la un ginecolog (nu cabinet privat)..si iti poate prescrie reteta si le iei gratis..nu mai dai 29 lei pe ele.. -
Si eu am luat Yasmin o vreme si tot reteta gratuita mi-a dat doctorul. Numai ca atunci cand venea vremea sa le cumpar trebuia sa merg la farmacie cu noaptea-n cap, sa stau la coada cu toti pensionarii (care, bietii de ei, stateau de nevoie, nu de placere, cu probleme grave). Asta ca atunci cand ajung in fata sa se "termine" compensatele si gratuitele. Drept urmare nu am avut niciodata reducere si mi le-am luat la pret intreg mereu.
O data am vrut sa imi iau 2 sau 3 cutii, ca sa nu mai bat drumul lunar, dar nu mi-a dat. Cica n-are voie. Asadar m-am dus a doua zi la aceeasi farmacie si farmacista nu si-a amintit de mine
Asa ca am primit.
Iar de faza cu procentul din contraceptivele vandute, e reala faza. Am o ruda care e doctorita ginecolog si mi-a spus ca da, primeste cota parte din ceea ce vinde. Iar la Diane35 e cel mai mare procent, asa ca le convine sa il recomande. Te si crucesti ce se intampla in tara asta
-
eu n-am patit niciodata asa..cand mi se termina o folie..ma duceam la doctor,imi prescria reteta..ma duceam la farmacie..si luam Yasmin`ul..
o singura data mi s-a intamplat sa li se termine retetele gratuite..si le-am luat cu bani..in rest,am reusit sa le iau luna de luna..si nici n-am stat la cozi
-
nici nu ma gandesc sa le schimb chiar daca nu se dau compensate sau gratuit .Am aflat si eu ca la planning se dau doar alea ieftine si in orasul in care sunt eu se da doar marvelon,ce sad.Eu am fost la o doctorita, la o clinica particulara nu stiam de ea decat cu vreo zi inaine pentru ca eram intr-o situatie super naspa si de aia nu am cautat la spital. Dar na sau rezolvat toate, cu exceptia chistului care m-a facut sa cred ca ma altceva.Deci trebe mers la medic ginecolog la spital ca sa primesc YAsmine compensat.mersi