Prob. oftalmo. Help !!!
-
0 0Salut ! Sunt noua pe forum si am si eu o problema . Am fost la un control oftalmologic avand urmatoarele simptome : un punct negru mic pe ochiul stang , imi tremura pleoapa , in coltul exterior al ochiului stang vad umbre si cateodata , cand sunt f obosita , vad in ceata dar dak clipesc de doua - trei ori imi revine vederea la normal .Medicul m-a consultat . A reiesit dioptrie 0 si la stangul si la dreptul si mi-a recomandat ochelari de protectie calculator(deoarece stau f mult timp la calculator ) . Problema este ca nu ma pot sa-i suport . Daca fac diferenta intre privitul la calculator cu si fara ochelari mi se pare ca : atunci cand folosesc ochelarii ecranul are culorile mai aprinse si mareste un pic literele si cifrele . Punctul negru exista in continuare , ceata pe ochi (in special seara ) este si ea prezenta , singurul lucru care a disparut este tremuratul pleoapei. Mi-a trecut prin cap sa folosesc Visine ... dar nu stiu dak fac bine . Ajutati-ma va rog cu un sfat !
-
1. punct negru in campul vizual = posibil glaucom. ar fi bine sa ceri si opinia altui oftalmolog.
2. exista mai multe tipuri de Visine. cel mai indicat ar fi sa folosesti Visine Tears (e o formula fara efecte secundare, destinata ochilor suprasolicitati, iritati, obositi, uscati)
3. daca lucrezi mult pe computer, trebuie sa stii ca eranul are un efect "hipnotic" care te face sa clipesti mai rar decat ar fi necesar pentru a lubrifia ochii - de aici si senzatia de uscaciune/usturime. cauta sa clipesti in mod constient si bea suficiente lichide, pentru a fi sigura ca sacul lacrimal este suficient de plin pentru a asigura hidratarea si lubrifierea globilor oculari.
4. daca nu prea suporti ochelarii, atunci poarta-i doar atunci cand incepi sa-ti simti ochii obositi si uscati. (in aceeasi situatie sunt si eu, si asa procedez.)
5. din cand in cand, opreste-te din lucru si priveste pe fereasta, la un punct cat mai indepartat (de ex: o cladire aflata la linia orizontului sau chiar norii). ai sa simti instantaneu o senzatie de relaxare la nivelul ochilor. -
Va multumesc frumos pentru raspunsuri ! A uitat sa mentionez mai sus ca dimineata dupa ce ma trezesc punctul negru abia se sesizeaza trebuie sa fixez privirea pe un perete alb si sa ma uit atent k sa il vad dar , pe parcursul zilei , pana seara cand ajung acasa devine destul de sesizabil , in special in zilele in care stau la calculator pana mai tarziu . Deci este posibil sa fie glaucom ?
P.S. Dupa cum am scris si mai sus simptomele s-au inmultit dupa ce am inceput sa port ochelarii de protectie . Si, apropos , am rugat niste colegi sa se uite la calculator prin ochelarii mei si la fel au zis si ei : k maresc putin literele . Ma gandeam sa nu-mi fi gresit tehnicianul lentilele . Dioptria mea este 0 dar ochelatii mei apropie si maresc imaginea ...