intarcarea

•  
    dfg
    • 2 mesaje
    4 Sep 2007, 15:27
    0 0
    l-am intarcat pe puiutul meu.Problema a fost ca nu a mai vrut el sa suga deloc.Lapte mai aveam, si acum mi se impietresc sanii.Nu foarte mult, dar tot se mai formeaza niste noduli.Ma mulg dar parca e degeaba.Ce sa fac ?
  •  
    • 3528 mesaje
    4 Sep 2007, 16:51
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 2487 mesaje
    4 Sep 2007, 18:15
    0 0
    Uneori laptele matern nu mai e deajuns hranitor la un bebe, asa ca e bine sa diversifici mincarea ,fiecare bebe e unic si se comporta ca atare,daca cel mic e sanatos creste in greutate si doarme, ok,eu zic ca excesul de lapte sa il dai in biberon noaptea daca nu il mai vrea de la sin, nu te descuraja si ai grija de micutul tau,iar remarca ca e pruncucidere sa intarci copilul este mai mult ca sigur a unui barbat si de aceea nu se ocupa ei de bebici ci noi femeile.
  •  
    • 1013 mesaje
    4 Sep 2007, 22:16
    0 0
    sunt diverse motive pt care un bb este intarcat,depinde si de varsta la care este intarcat.eu alaptez de 9 luni si imi doresc s-o fac cat mai mult timp posibil.
    2 ani se considera ca un bb trebuie alaptat ca 2 ani e concediul de maternitate,ca daca erau 3 ani,atunci asa se spunea.
    plus de asta,tot tam-tamul asta cu alaptarea naturala ma gandesc ca , creeaza un handicap in mintea mamelor ce nu pot alapta,desi daca ma gandesc la propria persoana cred ca e nevoie numai de vointa si de un bb mancacios.
    ca degeaba mulgi tu daca el nu vrea sa suga.
    si apoi ,mamicile noastre nu au stat acasa 2 ani cu noi si am papat lapte de vaca de la tanti Maria ,ca era vorba aia "e slab daca-i crescut cu lapte praf"
    si suntem mari si voiosi si nu am dezvoltat nicio alergie.
    parerea mea e ca il poti pune din nou la san,daca si tu si bb va doriti asta,daca nu ...stiu ca sunt niste pastile,ceva care se iau pt asemenea situatii.
  •  
    • 142 mesaje
    4 Sep 2007, 22:31
    0 0
    cred ca un bebe trbuie alaptat pina la 1 an deoarece din laptele matern capata anticorpi si poate lupta inpotriva microbilor si are si alte beneficii .asa ca reflecteaza asupra ideii si gindestete de ce putea sa refuze o cauza poate fii si schimbarea deodorantului tau ori aparitia unui obstacool in procesul de alaptare (o candidoza ori alceva) vorbeste cu pediatru.ce virsta are bebe?
  •  
    • 488 mesaje
    4 Sep 2007, 22:45
    0 0
    Monic29 am ramas socata de raspunsul tau.Tu ai copii?Stii tu ce inseamna sa alaptezi?Cum poti sa-i spui unei mame ca n-a avut chef sa alapteze?
    Inseamna ca eu am vrut sa-mi omor copilul daca n-am putut sa-l alaptez?Fiica mea n-a supt de la san aproape deloc (in vreo 2 zile dar ii dadeau supliment).Cu toate eforturile mele n-am avut lapte deloc.La 12 ore daca mulgeam cateva picaturi.Dar fata nici nu vroia sa puna gura pe san.
    Dfg mergi la medic ca-ti da ceva pt intreruperea lactatiei.Pune-ti comprese cu apa statuta.
  •  
    • 142 mesaje
    4 Sep 2007, 23:31
    0 0
    problema nu se pune daca avem ori nu chef sa alaptam cred ca mamele trebuie sa constientizeze beneficiile laptelui matern .de exemplu dupa cezariana laptele apare dupa 24-48 de ore iar daca copilul este invatat sa suga la biberon (unde laptele vine mai repede) devine puturos si se invata m-ai greu la sin .eu cu fetita mea am trecut printr-o situatie asemanatoare iar medicul pediatru ma intrebat daca am schimbat ceva din produsele de igiena (sapun , sampon ,deo.) pt. ca exista posibilitatea sa nu ma mai recunoasca dupa miros si m-a rugat sa perseverez si sa ma gindesc la binele bb.
  •  
    • 488 mesaje
    4 Sep 2007, 23:37
    0 0
    Draga sinb nici ea n-a vrut sa suga dar nici eu n-am avut lapte.Si crede-ma c-am baut la ceai de finchen de mi-au sarit capacele (si-mi venea sa vomit ca nu-mi placea gustul)Si maica-mea si doctora mea mi-au adus tot felul de ceaiuri si de leacuri babesti sa am lapte si n-aveam decat un strop.Imi dadeau alea cate o cana de 2 litri sa ma mulg si numai cand o vedeam ma apuca disperarea.
    Eu chiar am vrut sa o alaptez ca mi-ar fi fost mai usor decat cu biberonul.
  •  
    • 5188 mesaje
    5 Sep 2007, 09:18
    0 0
    si eu cred ca ar trebui sa mai incerci. desi am trecut prin multe greutati cu alaptarea si disperea ma apuca cel mai tare cat toti imi ziceau sa perseverez desi stiam ca nu duce nicaieri asta.

sa recapitulez: mameloane infectate, pline de sange. am incercat cu mameloane de silicon, apoi cu mulsul. la un moment dat, jumate din sfarc (bucati de carne)era pe pompa. dupa care am facut febra laptelui. mi-am desfundat canalele si totul era ok in final (mai putin mameloanele varza de sange) cand am facut infectie pe interiorul mameloanelor cu febra de 40 de grade. chestia asta a durat vreo 2 saptamani cu stat la pat aprope non-stop. si atunci am renuntat. si imi pare rau si acum de asta, dar laptele meu era deja plin de medicamente...

daca vrei sa renunti, trebuie sa-ti pui non-stop comprese cu gheata, sa te mulgi si sa iei pastilele recomandate de ginecolog. nu-i usor, mie mi-a fost tare rau de la acele pastile, vomam in disperare...
  •  
    • 142 mesaje
    5 Sep 2007, 22:57
    0 0
    raspunsul meu nu era pt. domynyque incercam doar sa o conving pe dfg sa nu renunte la alaptare pt. cine nu are lapte nu are dar cele ce au sa profite la maxim .Am intilnit in spital f multe femei cu diferite probleme de sanatate ce nu-le permitea alaptarea dar si femei intelectuale chipurile care spuneau ca li-se def. sinii de la alaptat .adevarat eu nu am avut lapte decit 8 lunii iar sinii au revenit la normal dupa 2 ani de la nastere cind nu credeam ca vor mai revenii
  •  
    • 3528 mesaje
    6 Sep 2007, 10:19
    0 0
  •  
    • 3528 mesaje
    6 Sep 2007, 10:57
    0 0
  •  
    • 73 mesaje