imi cer scuze

•  
    • 10 mesaje
    4 Sep 2007, 06:58
    0 0
    k am intrat p forumul asta,dar sincer am o problema si nu gaseam domeniul in kre s incadreaza....am o catelusa jack russel d 7 luni si a intrat in calduri..este prima ei perioada si nu stiu cat dureaza,cum trebuie sa s manifeste,c trebuie sa fac eu....asa k dak ma poate ajuta cineva cu sfaturi i_as fi tare recunoscatoare...multumesc anticipat
  •  
    • 682 mesaje
    4 Sep 2007, 08:44
    0 0
    .
  •  
    • 689 mesaje
    4 Sep 2007, 09:09
    0 0
    pastilutele repsective o sa ii faca mai mult rau decat bine...cel mai bine vorbeste cu un veterinar, dar unul bun...
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Sep 2007, 10:00
    0 1
    nu trebuie sa faci nimic extraordinar.

catelusa, in principiu, isi va face singura toaleta, adica se va linge. n-o certa, ca sa nu-i strici acest instinct si sa te trezesti cu pete de sange prin casa.

cand iesi cu ea la plimbare, e bine sa o tii in lesa, ca sa fii sigura ca nu o incaleca un mascul cand nu esti atenta.

caldurile dureaza cca 3 saptamani, timp in care catelusa va simti nevoia sa urineze mai des - probabil si pentru ca simte scurgerile de sange, dar si pentru ca - ai sa vezi, cand iesi cu ea la plimbare - instinctiv face cate un strop de pipi in fiecare loc unde a urinat un mascul. e modalitatea catelelelor de a-si lasa "semnatura", ceva de genul: "tanara, bruneta, sanatoasa, in calduri, cauta-ma!"

o sa intre in calduri cam o data la 6 luni. e bine sa iti notezi datele, ca sa stii cand o sa intre in calduri data viitoare.

in perioada caldurilor s-ar putea sa inceapa sa "cotzaie" oamenii - n-o lasa, impinge-o bland, dar ferm, ca sa nu se obisnuiasca asa.

n-o lasa sa doarma pe gresie sau ciment, ca sa nu raceasca (catelele fac mai usor cistite sau inflamatii pelviene in perioada asta).

in rest, ce sa-ti mai zic... catelusa mea e mai "lipicioasa" si cauta afectiunea noastra cand e in calduri. o fi si ea indispusa de situatie sau o avea dureri de burtica, la fel ca si noi, femeile, cand suntem la ciclu... asa ca o tratam cu intelegere si blandete.

daca te duci la veterinar, acesta iti va pune problema cat se poate de clar: daca nu vrei sa o lasi sa faca pui, iti va recomanda insistent sa o castrezi.
    motivul: reducerea riscului de cancer mamar sau genital.
  •  
    • 221 mesaje
    4 Sep 2007, 19:28
    1 0
    Eu i-am luat de la pet shop chilotei.Sunt super,au si loc de pus absorbant.Se gasesc si absorbante pt ele,dar merg si ale noastre,cele mai subtiri si taiete pe jumatate.Parerea mea ca trebuie sa faca macar o data in viata ei puiuti.Asa mi-au zis si mie medici.
  •  
    • 274 mesaje
    4 Sep 2007, 19:38
    0 0
    Mira te pup. Cind mai facem un chat?
    Duminica plec la Mamaia cu Cris. Vezi ca am scris pe forum un topik, de fapt doua.

Exact ce ti-a spus Mira vroiam sa-ti spun si eu. Eu am baiat, dar am auzit la proprietarii de fetite ca le-au cumparat chilotei speciali cu absorbante, ca sa nu murdareasca in casa. Trebuie scos cind merge afara.
    Sa-ti traiasca fetita, sa se faca mare si sa-ti aduca bucurii.

Va pupa
    Maia
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Sep 2007, 19:54
    0 0
    chiloteii aia sunt o bataie de joc pentru cateluse si o jignire la adresa inteligentei stapanilor.

catelele isi fac toaleta, nu-i nevoie de ei. chilotii aia nu fac decat sa le anuleze acest instinct si, deci, sa devina necesari ori de cate ori cateaua intra in calduri.
  •  
    • 10 mesaje
    5 Sep 2007, 01:25
    0 0
    multumesc mult(donna_imobile)...mi_ai explicat exact c vroiam sa stiu...e pt prima data cand ma confrunt cu"caldurile fetitei mele"m_au luat p nepregatite ce_i drept...dar sper k la urmatoarele "perioade"sa fie mai bine,adik m_ai invatat cum s_o tratez..si vreau sa tin cont d sfaturile tale...multumesc ink o data
  •  
    • 10 mesaje
    5 Sep 2007, 01:28
    1 0
    (pt mira_pad)..o s_o las sa faca puiutii...dar e ink "copil"are doar 7 luni..mi_e mila d ea..ma gandesc ca ar fii un copil care are copii..asa ca o s_o mai las sa"copilareasca"putin..merita asta la cata dragoste si armonie raspandeste in casa noastra
  •  
    • 10 mesaje
    5 Sep 2007, 01:30
    0 0
    multumesc'maia4..deasemeni si baietelul tau sa t rasplateasca cu multa dragoste si "pupici"..sa iti traiasca!
  •  
    • 10 mesaje
    5 Sep 2007, 01:32
    1 1
    multumesc tuturor fetelor dragute care si_au facut timp sa_mi explice schimbarile fetitei mele ajunsa la "adolescenta"...( pt cele care m_ati sfatuit sa merg la veterinar...d asta am si scris p forum pt k nu vreau sa merg..eu nu is in tara si e cam dificil c mi_ar expica veterinarul cu totii termenii medicali,nu prea as intelege mare lucru..si cu dictionarul nu pot mergeati fost toate dragute si m_ati ajutat mult.va pup
  •  
    • 3036 mesaje
    5 Sep 2007, 01:38
    0 0
    cu mare placere

acum, fiind pentru prima data in calduri, s-ar putea ca aia mica sa mai lase cate o urma mica pe ici-colea, pana invata sa se linga ori de cate ori e nevoie. nu-ti face griji, catelele sangereaza mult mai putin decat noi si, la o adica, se gasesc solutii de curatat foarte bune, care scot petele fara probleme.

in cazul putin probabil in care ai casa plina de covoare foarte deschise la culoare, fireste ca ar fi nevoie de chilotei din aia ridicoli.
    dar daca ai un astfel de covor intr-o singura camera, e foarte simplu: ii limitezi accesul acolo pe perioada caldurilor.

cu iubire pentru catelusa si putina imaginatie sunt sigura ca vei gasi astfel de solutii simple pentru orice situatie care s-ar putea ivi.
  •  
    • 10 mesaje
    5 Sep 2007, 01:58
    0 0
    cred ca sunt norocoasa..n_am covoare in casa...e drept ca mai lasa mici pete p ici colo,dar daca s intampla s_o las singurica acasa o inchid intr_o camera unde are acces la balcon si unde las patul acoperit..are prostul obicei d a dormi in pat..e drept ca atunci cand era mica o luam la noi(la mine si iubi meu )in pat(stiu ca n_am facut bine,dar n era mila d ea) dar ea si_a facut un obicei din asta...dupa c adormim noi urca singurik in pat...multumesc ink o data..noapte buna!
  •  
    • 3036 mesaje
    5 Sep 2007, 13:21
    1 0
    ei, lasa, ca dormitul pe moale nu este un obicei neplacut, la o domnisorica dulce si dragalasa
    de fapt, e asa placut sa simti catelusa ca vine sa ti se cuibareasca la picioare...
    (desigur, cei care n-au caine nici nu pot concepe notiunea de catel suit in pat - dar ce stiu ei?)
  •  
    • 2209 mesaje
    5 Sep 2007, 15:31
    1 0
    Mie chiar mi-e dor de catelusa mea, sa se cuibareasca la picioarele mele in pat. Era asa de calda...
  •  
    • 116 mesaje
    5 Sep 2007, 21:07
    0 0
    Alaturi de cele spuse de Donna,ti-as sugera sa nu o lasi sa faca pui acum,pt.ca este prea mica.Ar trebui sa mai treaca 2-3 perioade de calduri pt.a se mai maturiza.Ea este acum ca o fetita de 9 ani care nu stie ce este cu ea,e adevarat ca instinctul completeaza tabloul dar nu va pati nimic daca mai astepti cu puii.In ceea ce privesc chiloteii, renunta! Animalele au in compozitia salivei lor o substanta antiseptica de care nu ar mai beneficia daca ii pui chilotei.Catelusa mea(o pechineza),doar prima data a facut mizerie prin casa,pina a inteles cu ce se maninca asta,iar apoi nu am mai avut nici un fel de probleme.Acum are 10 ani.Multi inainte si voua si cu multa sanatate.
  •  
    • 10 mesaje
    7 Sep 2007, 15:49
    1 0
    este adevarat ca este o senzatie minunata cand ai "un ghem de balana"laga tine sa_ti tina caldurik
  •  
    • 10 mesaje
    7 Sep 2007, 15:56
    0 0
    nici nu aveam d gand s_o las sa faca puisori...e micuta ea,nu concep cum ar putea ea sa renunte la joaca si la toate nazbatiile pt a fii mamik...are timp sa fie mama...multumesc pt sfaturi..t pup