HELP!- nas si gat "incarcate"
-
0 1Acum 2 ani am avut o gripa puternica, de atunci nu am mai racit tare dar simt la frig o lejera presiune in piept daca nu am o vestuta sau jacheta in plus pe mine.
pe canicula cea mai mare din bucuresti m-am trezit cu nas foarte infundat, secretii in gat foarte greu de eliminat, senzatie ca nu pot sa respir, totul completat cu mici si mari atacuri de panica, fiindca ma temeam sa nu ma sufoc, sa nu cad pe strada, sa nu mor etc etc etc
La un punct de prim ajutor cu medic(in Bucuresti), dna doctor a estimat ca beau prea putine lichide si am si ceva alergii (am avut diagnosticul rino- sinuzita infecto alergica in adolescenta dar nu mi s-a spus la ce sunt alergica, eu estimez la praf)
cum antialergicul prescris la pct. de prim ajutor mi-a dat efecte adverse, am ajuns in sfarsit la medicul meu generalist. de aici la pneumolog acum 3 zile, care dupa o proba de respiratie mi-a prescris ventolin(ma ajuta putintel dar ma face foarte agitata)
vreau sa ajung si la ORL zilele astea pt ca problema mea nu e doar de ventilatie pulmonara, am si o jena puternica in nas si in gat- nasul f infundat, foarte rar am ce sufla, desi am luat de la farmacie Vibrocil. Iar in gat atata sputa incat cand dau aerul afara si am acel reflex de "inghitire" simt ca ma sufoc.
Pana ajung la ORL si iar la pneumolog, ce ma sfatuiti sa fac sa ma elimin sputa si restul discomfortului? Am inceput o gimnastica respiratorie dintr-o carticica, beau f multe lichide dar nu prea se cunoaste... -
Iti recomand sa pui o lingura de sare (de bucatarie) intr-un pahar cu apa calduta. Amesteci bine cu lingura astfel incat sa se dizolve putin sarea in apa din pahar. Lasi sarea sa se depuna pe fundul paharului c-ca 5 min si apoi torni in pumn cantitatea din pahar si "tragi" pe nas apa aceea sarata. Repeti faza si a 2-a zi dar la mine n-a fost nevoie mi-am rezolvat repede "nasul"(impropriu spus dar asa pot sa-ti expilc mai bine)Va fi o senzatie ciudata ca si aceea cand faci baie sau mergi la mare si inghiti apa sarata si iti "vine" pe nas si gura dar e spre binele tau. Se poate suporta si totul va fii ok . Astept vesti de la tine...BAFTA!
-
Ai facut exudat nazo-faringian? Eu zic sa faci, e posibil ca un anumit factor sa genereze toate aceste manifestari. Nu vreau sa te sperii prea tare, dar fiul meu a avut un streptococ depistat la controlul de la scoala, i s-a dat un oarecare tratament, care se pare ca a fost ineficient, iar un an mai tarziu acel streptococ a declansat ditamai scarlatina! La fel ca si tine, mereu trebuia sa elimine sputa iar nasul ii era infundat si din cauza polipilor. Si eu am rinita alergica si prin urmare aceleasi probleme cu respiratia, dar nu am de eliminat mai nimic din gat. Si sotul meu are, dar vad ca el se plange si de disconfort in gat, el fiind alergic doar primavara si toamna ( la polen ). Din pacate, nici noi nu am descoperit vreun tratament eficient, ne chinuim asa, cu vesnicele histaminice si picaturi. In schimb, fiul meu nu mai are acele secretii in gat, dupa ce a scapat de scarlatina.
-
ayurveda are un nume foarte sugestiv pentru aceasta situatie: "exces de flegma", unde "flegma" = secretii corporale abundente, ingrosate.
flegma se formeaza ca urmare a acumularilor de toxine, care inflameaza mucoasele, le determina sa secrete mai mult mucus care stagneaza si se ingroasa.
- activitatea fizica si curele depurative ajuta la eliminarea toxinelor - deci a cauzei care produce excesul de flegma
- spalaturile nazale cu apa sarata (descrise mai sus de simina, cu completarea ca apa trasa pe nas trebuie eliminata de fiecare data, pur si simplu sufland nasul) sunt deosebit de benefice atat in cazul rino-sinuzitelor infectioase, cat si in cazul sinuzitelor pe fond alergic. nu au contraindicatii legate de durata si frecventa. sinuzitele cronice, de pilda, se vindeca dupa cateva luni de zile in care s-au facut zilnic aceste spalaturi.
- alimentele grele, grase, sarate si dulci produc flegma. de asemenea, mancarurile gatite indelung si cele reincalzite. alimente de evitat in mod special: carnea grasa (porc, vita, oaie), lapte dulce, banane, cartofi, faina alba, arahide.
- gandirea inchisa la noutate, inadaptabilitatea dau si ele tendinta de acumulare de flegma.
- gelozia, furia, perfectionismul, spiritul excesiv de critic dau tendinta de a face alergii. -
multumesc foarte mult pentru sfaturi, imi face foarte mult bine sa stiu ca ii pasa cuiva

mi-a atras atentia opinia donnei... inainte de ziua cand am simtit o agravare mare a simptomelor am fost foarte furioasa...veninoasa de-a dreptul...
vreau sa fac spalaturile cu apa sarata si am facut si eu o descoperire.sa vedeti ce mi s-a intamplat. Am luat la intamplare un mar, l-am mestecat incet sa nu ma innec jena din gat mi-a disparut in proportie de 80-90%. Sunt curioasa ce parere va avea ORL-istul de asta
am citit undeva ca decoctul de coji de mere ajuta la fluidizarea secretiilor. Mai stie cineva fructe sau legume care grabesc vindecarea afectiunilor respiratorii cu acumulare de flegma?