Cuperoza- tratament naturist?
-
5 0Fetelor, am o cuperoza in faza incipienta, si nu mi s-a recomandat tratament medicamentos, ci doar clorocalcin in cazul in care ma irit. Pt ca am un ten si al naibii de sensibil, si cand il mai vad si rosu in obraji, innebunesc!
Stie cineva vreo masca indicata pt afectiunea asta? Multumesc -
Mastile cu argila sunt folosite inca din vremuri stravechi. Marile firme cosmetice vand pe bani grei produsele cu argila. Cartea lui Jean Valnet propune o reteta simpla: pe razatoarea mica, se rade un castravete mic, apoi se stoarce printr-o sita fina. In acest suc se pune o lingurita de argila. Se lasa 1/4 ora, pana se face o pasta groasa, dar foarte fina. Se intinde pe toata suprafata fetei (inclusiv in zona ochilor) si se lasa sa se usuce. Se indeparteaza prin spalare cu apa calduta. Efectul este absolut spectaculos. Se repeta o data pe saptamana. Masca cu argila are efect astringent, scoate punctele negre, trateaza acneea, eruptiile de pe fata, cuperoza si indeparteaza ridurile.
FLORENTIN POPA
D-l MIRCEA BOCAN poate fi contactat la urmatoarea adresa: Str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, jud. Alba, cod 2500, tel. 058/83.34.87.
Ivona, am intrat pe www.formula-as.ro si la "cautare" am scris doar "cuperoza". Am copiat fragmentul pentru tine. Mai multe detalii despre argila le gasesti tot acolo. E foarte interesant si sper sa te ajute.
Eva -
Ivona draga,
Pentru cuperoza nu prea ai ce tratament medicamentos sa faci. Eu am avut o cuperoza urata, intr-un stadiu avansat.
De un an si jumatate fac tratament doar cu creme dermatologice, nimic cosmetic si, cu o dieta destul de laxa.
Ingrijirea fetei cu cremele prescrise de medic, cel putin in cazul meu, ramane permanenta.
Asadar:
Dimineata -
Fata stearsa cu un demachiant ROSELIANE, de la firma URIAGE, sau cu CALMANCE, de la firma ROC.
Peste fata curatata, pulverizezi apa termala EAU THERMALE de la firma URIAGE. Cand se usuca, dai cu crema EMOLLIENTE EXTREME, de la firma URIAGE.
Peste 10 minute, dai cu crema de zi CALMANCE REPARATEUR INTOLERANCE, de la firma ROC.
Peste zi:
Daca simti ca fata este uscata, si apare fenomenul de strangere a pielii, dai cu Emolliente, iar peste 10 minute, iarasi cu CALMANCE.
Seara:
Reiei curatirea fetei, ca dimineata. Demachiant ROSELIANE sau CALMANCE, apa termala, crema EMOLLIENTE. Dupa 10 minute de stat cu crema, dai cu crema ROSELIANE de la firma URIAGE, sau cu crema DIROSEAL, de la firma AVENE.
Draga mea, ori cat de obositor, costisitor, enervant ti s-ar parea tratamentul, eu te sfatuiesc sa-l faci si, mai ales, sa-l urmezi cu sfintenie. Si eu am avut initial doar o roseata in pometi, ca, dupa o jumatate de an, sa-mi explodeze pe toata fata. Acum sunt bine merci.
Dieta.
Nu ai voie sa mananci sau sa bei nimic ce ar putea excita capilarele, vasele subtiri de sange, de la suprafata pielii.
Interzis:
ciocolata, ceapa, usturoi, varza, rosii, menta (sub orice forma - nici pasta de dinti cu menta, nici guma, nimic), sare in exces, condimente, cat mai putin alimente cu conservant, sucuri de rosii.
Cafea, cacao, alcool sub nici o forma.
Sa nu stai mult expusa la soare. Vara da-ti cu o crema protectoare, tot de la firma URIAGE. La inceput am avut o crema cu protectie de 90%, acum pot folosi si cu 50%.
Sa nu stai cu fata expusa la o sursa de caldura: soba, cuptor, etc.
Nu te culca, oricat de tarziu si obosita ai fi, fara sa te demachiezi. Higena fetii este esentiala.
Dupa un an de la disparitia cuperozei, vei putea sa te machiezi din nou.
Eu zic ca merita cu prisosinta un mic efort, facut acum, ca mai tarziu sa poti sa te bucuri de un aspect normal. Eu ajunsesem in faza ca imi era rusine sa mai ies pe strada. Eram visinie.
Iti urez succes.
Roseliane -
Si eu folosesc demachiantul de la Uriage ptr ten cuperozic. Imi place ca nu e deloc gras si nici nu necesita clatire dupa folosire.
In schimb nu stiu cum e cu apa asta termala. Cumnata mea care e farmacista a zis ca decat sa ma dau cu apa termala cel mai bine ma dau cu apa minerala pe fata ptr ca ar fi mai buna.
Apa termala iti poate usca ff tare tenul daca nu e folosita cum trbeuie 9pulverizata de la o anmita distanta, sterasa imediat de pe fata etc.)
Dar ce crema cu factor de protectie ptr vara folositi de la uriage? -
Buna! Ajutati-ma si pe mine ...in ultimul an am incercat cremele de la Loreal,Avene,Vichy,Bioderma si in ultima instanta Clinique.Nu reusesc sa le folosesc mai mult de doua saptamani ca si incepea sa mi se inroseasca fata...sub forma unor pete,ma strange si ma ustura,si culmea se si usuca in unele locuri.Am tenul mixt.Ce sa fac fetelor???? Am obosit sa tot caut si sa nu mi se potriveasca nimic.Asta e cuperoza despre care vorbiti?
-
Buna ziua tuturor.Am avut si eu aceasta problema timp de 6-7 ani.La inceput era doar o mica roseata in obrajori care abia se observa dupa 3 ani deja devenise suparatoare iar dupa 5-6 ani deja era un coshmar.Am tot folosit tratamente de la farmacii de la diferite firma dar nici un rezultat,unele chiar intesificau roseatza.Acum 2 luni am intrat intr-o farmacie naturista pe nume Farmacia Natural Herbal ,se afla in iasi,si pe produse scrie sc.farmacia natural herbal .srl iasi,deci cred ca numai aici exista,si am intrebato pe doamna doctor daca ma poate ajuta.Mi-a recomandat un ceai Strong Capilars [cate 2 l pe zi] ,o lotiune[100 ml] de curatzare si normalizare,si al 3-lea produs este o crema[arata si miroase ca namolul].Dimineatza se se curatza fatza cu lotiune[a se agita 5-6 min inainte] apoi dupa 15 min se aplica crema,dupamiaza la fel,iar seara se curatza fatza cu ceaiul respectiv iar dupa vreo 5 min se aplica din nou crema in total m-au costat 80 ron[este foarte ieftin si ajung cam pt aprox o luna de zile.Am folosit acest tratament timp de 2 luni si pot sa zic ca acum mai am doar o mica mica roasheatza in obraji.Este super super tratamentul si este 100% natural si nu exista complicatii[arsuri sau alte prob.],si zic asta pentru ca am incercat peste 15 tratamente dealungul anilor si nici cel mai mic rezultat.La un moment dat ma gandeam sa incerc AIPL lumina intensa ,pt ca eram disperat dar este foarte scumpa si starea financiara pur si simplu nu-mi permite ,ma bucur ca am reusit sa-mi rezolv cea mai mare prob din viatza mea actuala
simplu rapid si ieftin,e un fel de tratament ''miracol''.Pt cei interesati va pot ajuta cu cea mai mare placere smyle4_me2000@yahoo.com.Daca suntetzi din iasi e si mai simplu va zic exact unde se afla aceasta farmacie. smyle4_me2000@yahoo.com.La Revedere. -
buna!am citit cu atentie mesajul tau...si ma bucur sa aud ca exista rezolvare.Sunt disperata in luna septembrie anul trecut mi-au aparut pete mici rosi.....care acum sau extins ...am folosit destule chestii dar fara rezultat ,acum cu poztul am zis ca voi face si o mica dezintoxicare.Sunt din iasi si te rog sa imi spui exact ce si cum sa fac sa rezolv problema,in octombrie voi avea nunta si trebuie sa fiu bela. Iti multumesc anticipat! Multa sanatate!