Ma ingras
-
0 0Am observat cam de un an ca in perioada dinaintea menstruatiei am o tendinta de a manca necontrolat. De fiecare data iau 2-3 kg, pe care dupa instalarea menstruatiei le dau jos fara efort. In mod normal nu mananc mult, nu am probleme cu greutatea. De fapt, nici in perioada cu pricina nu simt cu adevarat o foame nebuna, cat mai degraba o pofta nebuna, in orice caz o atractie irezistibila de a manca orice, tot timpul. Imediat ce trece perioada, pofta mea scade brusc si greutatea revine la normal.
Desi am trecut prin oarece perioade stresante, exactitatea observatiei ma determina sa cred ca exista o legatura reala intre ingrasare si schimbarile hormonale din timpul menstruatiei. Mentionez ca nu iau anticonceptionale.
Daca a mai trecut cineva prin asta ,daca imi poate cineva explica de ce mi se intampla acest lucru si daca imi poate recomanda vreo solutie ii multumesc din suflet.
Din nefericire, nu imi pot da seama exact daca este o tendinta dobandita sau daca era prezenta intr-o forma atenuata si inainte ca eu sa devin constienta de ea. -
in acea perioada cand ai chef sa mananci incearca sa consumi in plus de cele 3 mese obisnuite multe fructe si legume, in general alimente care nu ingrasa.pune-ti portia mai mica si intr-o farfurie mai mica, astfel ai impresia ca mananci mai mult daca vezi farfuria plina. de fapt e invers. esti norocoasa daca reusesti sa dai jos ce ai acumulat. dar oare nu te deranjeaza aceasta alternanta de greutate? cum faci cu imbracamintea? ai 2 serii?
-
Alternanta nu e chiar atat de dramatica incat sa nu ma mai incapa hainele. Dar 3 kilograme pe care le iau si le dau jos periodic sunt ingrijoratoare. Nu sunt grasa, dar nici slabanoaga, am o constitutie zvelta si fac sport.
Desigur, fac efortul de a ma abtine sa dau curs ispitei de a manca prea mult, dar ceea ce ma pune pe ganduri este tocmai aceasta pofta (care nu este foame!)pe care nu o am in mod normal, in celelate zile ale lunii. Chiar cred ca am o problema reala, un dezechilibru hormonal sau cine stie.
Le rog pe evele care au mai trecut prin asta sau care stiu ceva despre problema cu care ma confrunt sa-mi scrie o explicatie/o solutie mai consistenta decat "incearca sa mananci fructe si legume". (care de altfel fac parte din meniul meu) -
Si eu mananc mai mult inainte de ciclu. Dar dupa, imi scade apetitul si devin mai activa. Asa ca se compenseaza.
Oricum, alea 3 kg pe care le vezi pe cantar nu-s doar grasime, ci si apa retinuta in tesuturi, pe care incepi s-o elimini inca din prima zi de ciclu.
Situatia nu-i chiar asa ingrijoratoare, da' oricum e bine ca urmaresti s-o stapanesti. -
http://www.topsanatate.ro/articol/cum-sa-previi-senzatia-de-balonare-cauzata-de-menstruatie-24901.html
"O alta problema care merge mana in mana cu retentia apei in organism este slabitul sau ingrasatul in aceasta perioada a lunii. Fluctuatiile de greutate (1-2 kilograme) inregistrate intr-o singura zi nu sunt tocmai neobisnuite in cazul femeilor care retin apa in organism."
Deci aceasta variatie de greutate e normala in perioada de menstruatie.