Eczema piodermizita
-
0 0Inainte sa ma duc la Herculane imi aparuse in talpa cam 4 basici,mici. Nu le-am bagat in seama si am zis ca ma duc si asa, ca trec ele.
Am fost la strand, in cerna, si la un moment dat m-am uitat si eu ca tot omu in talpa sa vad ce se intamplase cu basicile si surpriza, mi se intinsesera pe jumatate de talpa, iar una mi se umflase ff rau.
Am fost la doctor si mi s-a pus diagnosticul de eczema piodermizita. Mi-a dat si tratament: cefalexina si un antialergic.
Alalteri am observat ca imi apar mici bubite purulente pe maini, degete si picioare care ma mancau ingrozitor!!!
Am fost azi iar la doctor si mi-a zis sa fac injectii intravenoase, hidrocortizon.
Daca a mai fost cineva dintre voi diagnosticat cu asa ceva, va rog spuneti-mi ce tratament vi s-a prescris si daca a avut succes. -
din cate vad eu,el ti-a dat cefalexina,crezand ca ai facut o infectie.Cefalexina nu se recomanda asa cu una cu doua ca duce la reactii adverse crunte- alergii.Ti-a dat si antialergic pt ca a stiut ca-i puternica-cefalexina...dar tot ai facut alergie.Acuma(ca a muscat galusca),vrea sa bage direct hidrocortizon pt ca are rol anti-inflamator.Eu zis sa aplici local hidrocortizon ,nu te lasa la injectii.Nu dispera ,ca mai fac gafe si doctorii.
-
Leva, multumesc pentru raspuns. Cred ca infectie este. Acum dupa ce mi-au aparut milioanele de bubite pe mine care ma mananca ingrozitor, dupa ce mi-a dat si hidrocortizonul, mi-a zis sa nu intrerup tratamentul cu cefalexina.
Acum daca eu poate fac alergie la cefalexina, de ce naiba mi-a zis sa nu-l intrerup?
Of...simt ca o iau pe pereti! -
iti bag aici niste chestii ca sa-ti faci o idee,numai ca e in engleza
What doctor says and what it means:
-we should get this test just in case->we should get this test just in case you decide to sue me
-you need a cardiogram->I just bought the machine and need to pay it off.
-this drug has no side effects->this drug is brand new so we don't know about its side effect yet.
-this test is generally very safe->if I told you about all the possibile side effects,you might decide not to have it.
-here is a prescription->your appointment is over.
Seven factors affecting the quality of a doctor care:
1.the doctor's level of competence
2.the doctor's philosophy of practice
3.the doctor's agenda
4.the doctor's credentials
5.how the doctor is paid
6.the doctor's speciality
7.the setting in which you see the doctor
Warning signs of an inadequate interview:
-the doctor spends too little time to interview you thoroughly
-doctor use poor interview technique
-doctor ignores psychological and social causes of illness
-vital signs aren't taken:>temperature
>the pulse
>the blood pressure
>the breathing rate
The diagnosis-whenever possible,for each diagnosis made,the doctor should discuss:
-what is it
-how you got it
-how the diagnosis was reached
-how certain the diagnosis is
-what makes it better
-what makes it worse
For each test the doctor should explain:
-how it's done
-what's being looked for
-what side effect it may have
-how the test results will affect therapy
-alternative ways of diagnosing your condition
For drug therapy:
-how and when it should be taken
-how long it should be taken
-why it's necessary
-what side effects,even if they are less likely
-what to do if you experience a side effect
- what to do if you miss a dose -
Hai sa-ti spun cum a decurs consultatia: el s-a uitat la buba din talpa, mi-a prescris acolo tot tratamentul, eu il intreb daca se ia, el imi zice ca nu. Imi zice sa ma intorc vineri ca sa imi dea o crema.
Ma intorc vineri plina de bube si imi zice ca eczema se extinde, ca bubele astea de pe mine nu reprezinta o alergie, ci eczema. Nu imi zice de nici un regim, de nimic.
Eu nici macar nu stiu ce as putea sa-l intreb, ca el de vb cu mine, nu vorbeste nimic. -
Nu iau anticonceptionale. Mi-a luat mama hidrocortizon din acela, care se face intramuscular pt ca nu se prea pricepe sa faca intravenos si pe deasupra mai sunt si dureroase rau.
Trebuie sa ma duc iar luni la control si nici macar nu stiu ce l-as mai putea intreba. E un om flegmatic si te sictireste de cum intri pe usa. Se spune ca este cel mai bun medic dermatolog de la mine din oras, eu nu stiu ce sa cred. -
-daca era asa de bun,trebuia sa discute cu tine tot ce am scris(in engleza)
daca era asa de bun,te intreba:ai probleme cu rinichii,colonul,mai iei alte medicamente?(la cefalexina)
..la hidrocortizon te intreba:ai probleme cu glanda tiroida,ficat,cum stai cu tensiunea,stomacu'?
Vezi,cand te duci luni,intreaba-l de hidrocortizon sub forma de crema si sa lasi deoparte injectiile. -
Leva, apelez iar la sfaturile tale pt ca sunt cam disperata. Azi a venit medicul de familie si mi-a zis sa intrerup neaparat cefalexina si hodrocortizonul si sa ma duc maine la alt doctor.
Mie bubitele alea de pe corp au inceput sa mi se mareasca si sa fie purulente. Parca mi se deformeaza si degetele din cauza bubelor. Ma mananca ingrozitor,dar in acelasi timp parca ma si dor, nu mai pot!!
Daca ai vre-o idee asa, pe nevazute, te rog da-mi un sfat ce sa iau si cu ce sa ma mai dau pe bubele astea! -
miruna draga,imi pare rau,abia acum am intrat pe site si probabil deja ai fost la alt medic sa te vada.Ce nu inteleg eu este faptul ca medicul de familie n-a fost in stare sa-ti spuna ce sa faci ci ti-a recomandat alt medic.Bine ca la critici e bun dar mai incolo... pauza...Eu ,tot sustin aplicatii locale(crema) si nu stiu daca poti lua de la farmacie fara prescriptie medicala-Celestone VG(este o combinatie de antibiotic si cortizon adica e gentamicina cu betametazon)si aplici de 3 ori pe zi.Pt. mancarime,vezi de la farmacie antihistamine(tablete) care nu provoaca somnolenta,de exemplu-Claratyne,Loratadine,Clarinase,Telfast.
Pe viitor,daca mai ai alte probleme si mergi la doctor,examineaza-l(felul cum discuta cu tine,iti pune intrebari,cat de repede decurge consultatia),toate astea iti vor spune daca doctorul respectiv e bun sau nu si nu te mai lua dupa ce zice lumea(ca-i cel mai bun din oras)pt ca fiecare pacient e diferit si nu-i valabila aceeasi medicatie pt toata lumea. -
Of! Am fost la alt medic si mi-a dat prednison, si o mixtura preparata la farmacie pt mancarimi. Ma spal cu ceai de tre frati patati pe bubite si apoi ma dau cu mixtura aia. Ma mananca ingrozitor in continuare...am ajuns sa dorm 2 ore/noapte, iar ziua maxim 1.
Vad ca brobonelele nu mai sunt purulente, incep sa dea inapoi, dar starea de mancarime este ingrozitoare.
Mai astept si astazi si daca nu o sa pot nici azi sa dorm, o sa cumpar ce m-ati sfatuit voi.
Va pup si multumesc pt sfaturi.
Va doresc multa sanatate.