dureri de spate
-
0 0de ceva timp nu pot sa dorm noaptea din cauza durerilor lombare stau vreo 2 ore pana adorm,dar in ultimul timp cand iau cate o gura de aer am senzatia ca ma apasa ceva si imi vine si greu sa respir .Am fost la doctor si mi-a zis ca nu am nimic la coloana doar ca trebuie sa fac niste exercitii pentru intarirea musculaturii spatelui..in fine cum pot scapa de aceste dureri ,din ce cauza au aparut si de ce respir greu???
-
daca te doare spatele numai noaptea, inseama ca patul ti le provoaca. (asa am patit si eu. am cumparat o saltea ortopedica, iar durerile au disparut imediat.)
daca durerile apar si in timpul zilei, intr-adevar e vorba de o musculatura slabita, neantrenata suficient. am trecut si prin asa ceva, cu ani in urma, si am facut kinetoterapie. dupa 2 luni eram ca noua.
fa urmatoarele exercitii (o data la 2 zile), respectand succesiunea in care sunt scrise:
in picioare, cu spatele drept si talpile situate, una fata de cealalta, la o distanta egala cu latimea umerilor:
1. rotiri de umeri (30)
2. ridicari alternative ale umerilor (30)
3. iei o coada de matura (in loc de baston de gimnastica), o prinzi cat mai spre capete cu ambele maini si faci rasuciri ale trunchiului: mai intai aplecari laterale stanga-dreapta, apoi rasuciri din mijloc, catre stanga-dreapta. (cate 15 pe fiecare parte)
4. tot cu "bastonul": departezi picioarele cat mai mult, te apleci, rasucind spre dreapta trunchiul si bratele, in asa fel incat sa atingi laba piciorului drept cu capatul drept al bastonului. te ridici la verticala, apoi te apleci, rasucind spre stanga, pana la piciorul stang. (cate 15 pe fiecare parte)
la final, ca sa relaxezi musculatura, te apleci in fata (fara baston), relaxand spatele si lasand bratele sa atarne liber spre podea. ramai asa atata vreme cat iti este confortabil (chiar si cateva minute), apoi te ridici lent la verticala.
IMPORTANT: sub nici o forma sa nu fortezi spatele, in timpul exercitiilor! daca la inceput ti-e greu sa repeti fiecare exercitiu de 15-30 de ori, fa doar atata cat poti (adica serii de cate 5, 8, 10 etc). pe masura ce musculatura se va tonifia, vei putea sa faci din ce in ce mai mult si mai bine.
multa sanatate!
-
si eu am probleme cu spatele
mi-am facut o eocgrafie...si am aflat ca am scolioza lombara si 2 inele de la coloana deplasate..in urma sarcinii
acum nu mai am voie sa ridic decat maixm 2 kg
am luat pastile
dar nu s-a vazut niciun efect, insa la mine, fastum gel..e ok..
astept sa vad cum e cu fizioterapia
multa sanatate!!!