Hipertensiune

•  
    gmn
    • 327 mesaje
    25 Aug 2007, 00:59
    0 0
    As dori sa-mi recomandati, daca stiti, cateva exercitii care se pot face de catre o persoana care are hipertensiune, in scop terapeutic. Multumesc!
  •  
    • 221 mesaje
    25 Aug 2007, 11:01
    0 0
    Exercitii pentru scaderea tensiunii nu cred ca exista.Atunci cand ai tensiune mare ,trebuie sa nu depui efort pentru ar putea fii periculos.Trebuie scazuta intai tensiunea si poate pe viitor cateva miscari usoare ,sau inotul ar putea ajuta,asa ca un stil de viata sanatos.Ti-as mai putea da cateva sfaturi pana se ajunge la medic:ar trebui scazut consumul de sare,scaderea in greutate daca este cazul,reducerea alimentelor cu grasimi ,abandonarea fumatului si cafelei,reducerea consumului de alcool.Si nu uita!Exercitiu fizic numai in limita tolerantei la efort,oricum trebuie discutat intai cu un medic cardiolog.
  •  
    • 238 mesaje
    25 Aug 2007, 11:10
    0 0
    Si eu mai fac cateodata hipertensiune.
    Anul trecut am suferit un atac de panica si de atunci fac psihoterapie. Acum cateva zile am fost la cardiolog si mi-a pus diagnosticul de prolaps de valva mitrala. Am renuntat la cafea si ramane sa renunt si la tigari.
    Pe mine ma ajuta fff mult meditatia, relaxarea, gandirea pozitiva si autosugestia.

Multa sanatate!
  •  
    • 156 mesaje
    25 Aug 2007, 14:42
    0 0
    Eu am hipertensiune, pe care-l tin sub control cu tratament, dar nu prea pot face exercitiu fizic, ca la efort iar imi sare tensiunea la cer. In schimb merg mult pe jos. N-am auzit sa existe alte exercitii specifice hipertensiunii.