Sufera cineva de prolaps de valva mitral
-
24 Aug 2007, 13:090 0As dori mai multe amanunte despre aceasta boala si mai ales despre efectele ei negative. In prezent cardiologul mi-a recomandat egilok 25 mg, 1/2 pastila dimineata si 1/2 pastila seara precum si Ca Mg Zn Se cate o pastila dimineata si seara. A mai luat cineva asa ceva?
Am palpitatii dese si puternice, de multe ori fara motiv, greutate in respiratie si ameteli.
Ramane sa-mi fac si eco cardiaca si Dopller color care mi-au fost recomandate, dar nu am gasit inca unde sa le fac.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multa sanatate tuturor! -
24 Aug 2007, 14:39Eu am avut prolaps de valva mitrala si defect septal interventricular pana la varsta de 17 ani, cand s-a inchis de la sine. Eu l-am avut din cauza rh-ului parintilor. Mama il avea pozitiv iar tata negativ...fapt care, netratat, duce la nasterea copiiilor cu malformatii. Noi suntem 4 frati si cu exceptia primului nascut, toti ceilalti am suferit de exact aceeasi boala.
La mine si la sora mea, nu a fost nasol, pentru ca am respectat indicatiile medicului, nu am facut sport si nu a fost nevoie de tratament.
Nu pot sa iti spun prea multe despre aceasta boala, intrucat nu am suferit din cauza ei niciodata. Stiu doar ca atunci cand se administreaza un tratament (fratele meu a avut nevoie de tratament, pentru ca era foarte energic) este capital sa te tii de el. Niciodata nu vei intrerupe tratamentul tu, numai medicul. Tratamentul oprit brusc, duce la agravarea starii inimii.
Sper ca ti-am fost de folos, daca mai vrei sa ma intrebi ceva si pot sa te ajut, cu draga inima!
P.s. Palpitatii am avut si eu si mai am si acum, desi sunt sanatoasa. Ce-i drept, acum mai rar, dar tot am. In momentul respectiv ma opresc din orice activitate si respir incet. Daca nu trece, incerc sa schimb usor pozitia, sa nu presez pieptul. Si trece pana la urma...