Iaurturi retrase din magazine!

•  
    • 9835 mesaje
    22 Aug 2007, 14:15
    0 0
    Iaurturi Danone retrase din magazine

Miercuri 22 august 2007, 13:58

Doua tipuri de iaurt produse de compania Danone au fost retrase dintr-un hipermarket din Ploiesti. Decizia a fost luata de autoritatile sanitar-veterinare din Capitala, care sustin ca produsele ar contine o cantitate neprecizata de dioxina, o substanta foarte toxica pentru organismul uman.

Autoritatea sanitar-veterinara a descoperit in cele doua tipuri de iaurt cu fructe asa-numita guma de guar, posibil contaminata cu dioxina. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, loturile de produse care ar putea fi contaminate au fost retrase si sechestrate. Mai mult decat atat, din aceste loturi au fost prelevate probe care au fost deja transmise Laboratorului Comunitar de Referinta, pentru a fi analizate.

"Dioxina este periculoasa, este contaminanta, deci este un produs care este periculos pentru organism, afectand diferite organe", a declarat dr. Liviu Rusu, director general D.S.V.S.A.

Compania Danone a anuntat, astazi, intr-un comunicat de presa, ca a oprit productia de iaurturi cu fructe care contin guma de guar. In acelasi comunicat se mai arata ca substanta mentionata de autoritatile sanitar-veterinare este folosita indirect in produs, iar cantitatea este foarte redusa, astfel incat nu exista niciun pericol asupra sanatatii consumatorilor.

Cu toate acesta, compania Danone anunta ca intreaga cantitate de iaurt cu fructe produsa anterior descoperirii facute de autoritatea sanitar-veterinara se afla fie sub controlul ANSVSA, fie in depozitele sale.
    Sursa: Realitatea TV

http://www.realitatea.net/83257_Iaurturi-Danone -retrase-din-magazine-.html
  •  
    • 75 mesaje
    22 Aug 2007, 14:29
    0 0
    Nu stiu sigur daca e adevarat dar prietena mea, care a stat in Franta un an a spus ca si acolo a fost un mare scandal legat de iaurturile mentionate.Am inteles ca in tara respectiva nici nu se mai comercializeaza. Deci se poate sa fie adevarat ceea ce s-a scris la noi.
  •  
    • 813 mesaje
    22 Aug 2007, 14:41
    0 0
    dap, si eu am primit in mail stirea asta.
    ce aiurea...si noi ce mai mancam sanatos?
  •  
    • 488 mesaje
    22 Aug 2007, 14:44
    0 0
    Am vazut si eu la stiri pe Antena.Oare e vorba de toate iaurturile?ca noi doar Danone consumam.Si am luat si de dimineata o gramada.Stie cineva?
    PS Dona pune intrebarea si pe sfaturi.Sa stie si evele de acolo
  •  
    • 844 mesaje
    22 Aug 2007, 14:55
    0 0
    mie imi place mili parca e mai natural decat danone ....dar toate produsele care au termen de expirare foarte mare mi se par suspecte!
    danone suks!
  •  
    • 813 mesaje
    22 Aug 2007, 15:13
    0 0
    de lapticul La Dorna ce stiti?
    auzisem ca si el ar fi daunator
  •  
    • 75 mesaje
    22 Aug 2007, 15:22
    0 0
    sunt de acord cu nycosia: produsele care au termen mare de valabilitate precis contin conservanti sau alt tip de aditivi alimentari care nu pot fi prea sanatosi. personal prefer produsele fabricate in Cluj (asta am scris-o asa ca sa nu fac reclama ascunsa ). Sunt gustoase dar din nefericire la noi ajung destul de greu.
  •  
    • 4487 mesaje
    22 Aug 2007, 15:23
    0 0
    De chestia asta se stia de mai demult timp. Acum...se pare ca vor sa-l scoata de tot. Si noi mai consumam Danone si nu am murit si nici nu ne-am imbolnavit. Dar acum depinde de fiecare organism in parte.
  •  
    • 75 mesaje
    22 Aug 2007, 15:27
    0 0
    si noi am folosit, mai ales fetelor le placea enorm de mult iaurtul pentru bebei. acum vreo 6 ani era cel mai bun. nu prea aveai din ce alege. adevarul e ca mai toate produsele alimentare contin tot felul de nebunii. cine le poate alege si filtra chiar asa de bine? ar insemna sa transform cumparaturile intr-o vanatoare de vrajitoare!
  •  
    • 151 mesaje
    22 Aug 2007, 15:34
    0 0
    eu am patit-o chiar ieri...am consumat un activia cu capsuni si vai de stomacelul meu...beau smecta si iau imodium, in conditiile in care am mai consumat si nu patisem nimic. A fost pentru ultima oara cand am consumat de la Danone ceva. Punct.
  •  
    • 1005 mesaje
    22 Aug 2007, 16:22
    0 0
    Eu am citit ca doar DANONE cu fructe este cel retras , cele simple cica ar fi ok
    Eu mai cumpar Napolact , dar cel mai bun iaurt este cel facut in casa , asta daca aveti timp sa faceti ...
  •  
    • 174 mesaje
    22 Aug 2007, 17:06
    0 0
    Danone cu fructe are un gust cam dubios, dupa parerea mea.
    Mie imi place Napolactul.
    Mi se pare mult mai natural.
  •  
    • 156 mesaje
    22 Aug 2007, 20:11
    0 0
    Eu de cativa ani nu mai folosesc Danone (exceptie face Danonino, caci baietelului meu asta ii place si cand merg cu el in supermarket, reuseste sa ascunda macar un set in cos), caci acum trei ani copilul prietenei mele a facut o intoxicatie de la Danone, iar un medic mai in varsta, la o policlinica cu plata in provincie i-a spus ca Danone nu este bun.
  •  
    • 165 mesaje
    22 Aug 2007, 21:19
    0 0
    Vai fetelor eu chiar i-am dat fiicei mele de 1 an si 4 luni,chiar si astazi de dimineata.Poate este o greseala si nu descopera nimic la analize.Eu mananc si 3/zi.
  •  
    • 9835 mesaje
    23 Aug 2007, 20:13
    0 0
    imi amintesc ca in copilarie mama ma convingea sa mananc iaurt punand in el o lingurita de gem sau dulceata. combinatia semana foarte mult la gust cu iaurturile astea cu fructe.

cred ca cele dintre voi care aveti copii care s-au obisnuit cu iaurturile cu fructe din comert ati putea sa faceti la fel, folosind un iaurt simplu, in care aveti incredere ca-i bun.

de asemenea, unele fructe prospete se pot marunti foarte usor, cu furculita, si sunt foarte bune in combinatie cu iaurtul (banane, capsuni, piersici bine coapte etc).
  •  
    610
    • 490 mesaje
    23 Aug 2007, 21:37
    0 0
    doar pe delicios de visine l-au scos dupa piata , un lot vreo 5 tone . o s apara din nou, doar astea 5 tone "erau contaminate"
  •  
    • 1364 mesaje
    23 Aug 2007, 22:07
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 165 mesaje
    23 Aug 2007, 22:17
    0 0
    Da asa este o sa incerc cu iaurt simplu si dulceata ceva,sa vad daca-i place ca am incercat cu iaurt si fructe si s-a cam strambat nu i-a placut.
  •  
    • 86 mesaje
    24 Aug 2007, 07:02
    0 0
    Donna_imobile ai perfecta dreptate asa sunt cele mai bune, sau cu fructe confiate cumparate de la plafar.Acest fel de articole apare de foarte mult in ziare si in presa dar nu era vorba sa retraga dupa piata.Dar asa este omul nu da importanta articolelor scrise cu litere mici dintr-un ziar>Fetelor, ce le care aveti copii de ce nu va documentati inainte de a da ceva prost copilului vostru?De ce trebuie sa-i dati copilui acel ceva doar pentru ca ii da si vecina copilului ei?Cunosc o mamica care iida feteii iei bomboane sugus si suc timbark la cutie desi are doar 1 an si 3 luni,Credeti ca este normal?Cat costa sa faci un suc de fructe, si ceva dulce in casa? Asa si cu iaurturile de ce trebuie sa ignoram anumite anunturi si sa ne panicam doar cand sunt retrase de pe piata?

FARA SUPARARE, PAREREA MEA.
  •  
    • 73 mesaje
    24 Aug 2007, 13:10
    0 0
    bravo dona imobile asa ar trebui sa facem pentru pui nostri numai ca din comoditate cumparam toate chimicalele eu am terminat alimentaru si va pot spune ca nu veti gasi absolut niciodata sucuri naturale sau iaurturi naturale de fructe sucurile naturale sunt cele facute la storcator iar iaurturi ca cele spuse de dona iaurt de casa cu fructe proaspete pisate ca sa va convingeti ca am dreptate luati un fruct stoarcetil si o sa vedeti ca foarte repede se schimba la culoare si gust deci se oxideaza casa stea multa vreme pe rafturile magazinelor le trebuie chimicale eu vas sfatui sa nu le mai dati copiilor iaurturi de fructe de la asa ceva se poate ajunge la alergi sau chiar socuri anafilactice ce pot produce moartea noi am patito cand avea fetita 3 luni