diabetul de sarcina
-
0 1As vrea foarte mult sa vorbesc cu eve care au trecut prin asa ceva.
sper ca voi putea invata ceva de la ele, in privinta dietei de ex., ca sa nu fiu nevoita sa fac insulina. -
dorap, as putea spune ca tin un regim de caine ca sa scap de insulina.
am primit acasa un aparat de masurat glicemia si sunt sub observatie la spitalul unde voi naste. pana acum cu ajutorul dietei am reusit sa o tin in frau adica a jeun in jur de 90 ml/dl si la o ora dupa masa in jur de 130 sau chiar mai putin.
problema e ca mai am 6 saptamani pana la termen si mi-au spus ca e posibil sa creasca glicemia datorita hormonilor indiferent de regimul tinut.
nu as vrea sa ajung sa fac insulina
de asta ma chinui cu cea mai stricta dieta din viata mea.
ce s-a intamplat de ai ramas cu diabet dupa nastere? sau aveai predispozitie si inainte?
la mine in familie tata a facut diabet pe fond nervos acum 10 ani. o fi ereditar
-
tango, din pacate nu este asa de dicutata problema asta pe forumurile romanesti. pacat
sunt femei care fac diabet de sarcina si nu stiu de asta pt. ca nu toti medicii recomanda testul de toleranta la glucoza. prin urmare copilul devine urias si sunt fortate de imprejurari sa nasca cu cezariana. plus ca pun in pericol sanatatea copilului. -
Am ramas cu diabetul pentru ca l-am facut pe sistem nervos si a avut si mama. Cand s-a nascut cel mic a avut probleme (nascut la 7 luni cu 1600, n-am stiut daca traieste cam o saptamana, a avut imunitatea foarte scazuta, la 5 luni l-am operat de hemangiom la sold, la 8 luni a facut bronsolita etc), pana la 2 ani am trecut din una in alta, asa ca nervos am fost terminata si la dulciuri nu prea am putut renunta (in special inghetata). Ocupandu-ma mai mult de el, pentru mine nu prea am avut timp, asa ca nici nu prea m-am tratat. Pana acum 4 ani nici nu mi-am mai luat glicemia.
Ai grija si cu regimul pana nasti si cat alaptezi, caci si cel mic are nevoie. Deocamdata nu-l ai prea mare deci poti sa-l rezolvi cu regimul. -
off, dorap prin ce ai mai trecut

cum e copilul acum? e bine, sanatos?
mersi pt. pont. o sa intreb dr. daca am voie sa beau ceai de afine.
cand au depistat ca ai diabet? ma refer, ai avut glicemia mare in sarcina si ai tinut regim sau ai facut insulina? sau problema a aparut mult mai tarziu?
sper ca nu te superi ca iti pun atatea intrebari. nu sunt amintiri prea frumoase. ma gandeam ca e mai bine sa ma informez decat sa fie prea tarziu.
multumesc mult. -
Copilul are acum 8 ani si e bine, sanatos, nu mai are nici un fel de probleme.
Am descoperit diabetul si tensiunea exact cand m-am internat (mi se rupsese apa) si au incercat sa-mi faca tratament ca sa mai tin copilul (avea cu m glicemia 300 si tensiunea 18 cu 9). Inainte cu doua saptamani nu aveam nimic. Totusi a fost norocul copilului ca s-a nascut la 7 luni, caci daca-l mai tineam ori n-ar fi trait ori ar fi avut ceva (am avut incompatibilitate de grupa si RH). Am tinut doar regim la inceput, cat am incercat sa alptez, dar cu multe lactate, fructe si gratare si apoi am mai fost la doctor dupa vre-o 4 ani, cand am trecut pe tratament medicamentos. Nu am facut niciodata insulina, caci mi-a iesit glicemia doar in analiza de sange nu si in cea de urina. -
banuiesc, ca 130 a fost valoarea a jeun, nu? ca altfel nu e prea mare daca e o ora dupa masa.
cu dieta ma chinui si eu care e destul de stricta din pacate. de trei saptamani nu am mai luat in greutate deloc ba chiar am mai slabit un kg.
nu am mancat in viata mea mai cantarit ca acum. dr. de aici ma asigura ca imi va scadea sigur glicemia dupa nastere.
sper din suflet sa fie asa.
si faza cu stresul si glicemia am trait-o pe pielea mea. dupa cum am zis eu imi controlez singura glicemia acasa. dupa o stare de nervi mai puternica trebuia sa imi masor gl. si m-am speriat
o sa incerc sa caut ceva tratamente naturiste care ajuta la scaderea glicemiei. dar asta dupa ce nasc. -
Era 130 cand m-am trezit din anestezie a doua zi, deci nemancata de 24 de ore. Si eu imi iau glicemia acum acasa, dar nu prea des, ca intru in panica (am avut-o si 350 dupa stres). Eu am folosit si tinctura de afine si am avut rezultate (nu prea pot sa beau ceai de nici un fel - doar cel de lamaie - caci mi-e greata de la el).
Pentru scaderea glicemiei repede este buna si grepfruit-ul, preferabil nu suc. -
chance daca tu ai diabet gestational, sunt sanse mari sa fii ok dupa ce nasti; tot ce poti face acuma este sa ai grija si sa-l tii sub control prin regim alimentar; am avut de curand o colega care la fel se testa de o mie de ori pe zi insarcinata fiind; ei bine a nascut cu bine si si-a revenit.
si eu am avut tensiunea mare la sarcina plus proteine si aproape diabet gestational, toate spre sfarsitul sarcinii; m-au monitorizat constant si am trecut cu bine peste toate.
iti doresc sa fii ok si tu si bebe.
fetita mea are o prietenea la scoala care e dependenta de insulina, e o frumoasa si-o dulce mititica si mereu are sange la un degetutz.. dar sincer, mai cirzata e mama ei, decat ea... -
lolilo, ma tem ca nu o sa fie de ajuns doar regimul. dr. mi-a zis ca datorita hormonilor de sarcina e posibil ca glicemia sa creasca in ultimele saptamani foarte tare ca o sa trebuiasca sa fac insulina. mie de asta mi-e frica! as vrea sa fac tot ce-mi sta in putere acum ca sa fiu sigura ca imi revin dupa aia. ma tem ca daca iau insulina sa nu raman dependenta de asta si sa o tin asa tot restul vietii mele.
cu cat ma gandesc la asta cu atat ma stresez si imi creste glicemia
tatal meu a facut diabet pe fond nervos pe la 45 de ani si cum eu mai am stari nasoale (a ce citi depresive)...
stiu ca m-ar termina psihic
-
Nu inteleg de ce te tot ameninta doctorul cu insulina. Nu se ajunge asa usor la insulina, mai ales la diabetul de sarcina. Stiu ca te chinui cu regimul, dar va fi totul bine. Dupa ce nasti o sa vezi ca glicemia iti revine la normal. Nici nu o ai prea mare. O sa nasti normal sau o sa-ti faca cezariana?
-
chance si tatal meu a facut diabet pe fond nervos dupa ce a murit mama lui; l-a afectat cumplit; crede-ma ca am tradus efectiv o carte luata de la biblioteca pe vremea aia, pt el si .. degeaba, i-am luat si aparat sa se testeze singur, nu l-a folosit; prin regim atunci cand se tine de regim desigur e ok, ca altfel ii cam place alcoolul si aici e mai greu.
in timpul sarcinii multe se schimba din cauza hormonilor, f posibil sa revina la normal dupa; eu nu m-as gandi atat de mult la asta; desigur este bine sa fii cat mai realista si sa ai o solutie si pt "daca", dar nu trece linia spre fatalism... -
dorap, din pacate ai mare dreptate cu stresul si luatul glicemiei zilnic. dar sunt sub observatie la spital si am primit de acolo un carnetel in care trebuie sa trec glicemia a jeun, si la o ora dupa mesele principale. asta fac de o saptamana ca inainte trebuia sa-mi iau sange de 6 ori pe zi. crede-ma ca e foarte stresant. stau cu ochii pe ceas si parca mai tare ma stresez. plus de asta ma dor si degetele de nu mai pot ca fac asta zilnic de vreo 3 sapt.
deci nu am de ales. ma prezint o data pe saptamana la dr. cu carnetelul.
stii ce ma intreb eu: daca e asa de periculos stresul ar trebui sa fie fiecare al doilea om bolnav de diabet, nu?
lolilo, sa stii ca imi dau seama ca exagerez cateodata. dar nu ma pot abtine. nu lucrez, stau singura acasa, sunt departe de familie, prieteni nu am aici si de aia o mare parte a zilei am timp sa ma gandesc numai la prostii.
problema e ca am mai avut cazuri de depresie in trecut si de aia mi-e frica. acum, ca stiu asta, parca fac atacuri de panica
nu mai stiu ce se intampla cu mine ca de fapt eu nu eram asa. sa pun asta pe seama sarcinii? nu stiu. 
oricum mi-am propus ca dupa ce nasc sa am grija de mine. adica o sa incerc un tratament naturist antistres si dietetic.