Anemie

•  
    • 1005 mesaje
    21 Aug 2007, 11:10
    0 0
    Buna evelor !
    Zilele trecute am facut niste analize de sange , dar medicul meu de familie este in concediu si as vrea sa ma sfatuiti si pe mine pana vine din concediu
    Mi-a iesit hemoglobina normala ( 13,6) dar sideremia ( concentratia de fier din sange ) a iesit foarte mica . Nu prea se pupa aceste 2 rezultate , sa inteleg ca am o lipsa de fier si sunt anemica ? De ce atunci hemoglobina a iesit normal ... ajutati-ma si pe mine sa inteleg
  •  
    • 165 mesaje
    21 Aug 2007, 11:15
    0 0
    Cred ca mai bn astepti sa vina medicul din concediu,e cea mai buna idee sau mergi la alt medic care-i tine locul.trebuie sa fie cineva nu?
  •  
    • 1005 mesaje
    21 Aug 2007, 11:19
    0 0
    Multumesc pt sfat , ii tine locul asistenta si as fi preferat pe cineva mai competent ...
  •  
    • 1005 mesaje
    21 Aug 2007, 14:22
    0 0
    Anemia cauzata de lipsa fierului se numeste cumva feripriva ?
  •  
    • 85 mesaje
    21 Aug 2007, 14:38
    0 0
    da, asa este....se numeste anemie feripriva. Stiu asta pt ca am avut eu: imi cadea parul si me rupeau unghiile, cam astea erau simptomele la mine, dar am reusit sa ma pun pe picioare
  •  
    • 1005 mesaje
    21 Aug 2007, 15:20
    0 1
    Pai tocmai , eu nu am simptome si celelalte analize sunt ok nu-mi cade parul si unghiile sunt f tari , nu am stari de oboseala , nimic ...
    Tu ai luat suplimente de fier sau ai mancat spanac , ficat , ou ?
  •  
    • 1005 mesaje
    22 Aug 2007, 16:24
    1 0
    Nu mai imi zice si mie nimeni nimic despre anemie ?
  •  
    • 174 mesaje
    22 Aug 2007, 17:03
    0 0
    Si eu cred ca sunt cam anemica...ma simt mai mereu obosita..sunt palida...unghiile mi se rup repede...mi-am luat un sirop cu fier, sa vedem ce se va intampla, dar voi face si o analiza.
  •  
    • 427 mesaje
    22 Aug 2007, 20:53
    1 0
    buna!
    si mie la analizele de anul trecut mi-a iesit lipsa de fier desi hemoglobina era in parametrii normali. mai intai am incercat sa mananc spanc ficatei si carne de vita. Desi medicul de familie imi prescrisese comprimate cu fier nu le-am luat ca auzisem ca te poi ingrasa din cauza ca iti creste pofta de mancare. Ma simteam cam fara energie desi eu de obicei sunt foarte activa iar intr-o noapte am lesinat. Dupa ce am tras asa sperietura am luat cutia cu comprimate de fier prescrisa si m-am simtit mult mai bine vara asta am repetat analizele si era totul perfect.
    parerea mea e sa tratezi exact cum spune doctorul tau pt ca eu am facut de capul meu si tot la vorba doctorului am ajuns
    te pup si sanatate multa
  •  
    • 205 mesaje
    28 Aug 2007, 09:56
    0 0
    Am avut si eu anemie feripriva secundara, in urma cu cativa ani, organismul meu nu prea asimileaza fierul din alimentatie. Ma simteam foarte rau (eram intr-o faza destul de grava ) , ameteam foarte tare, ajunsesem sa nu mai pot merge pt. ca oboseam imediat. In prima faza medicii au crezut ca am leucemie ( am fost internata in spital 15 zile) dar dupa ce mi-a fost facuta punctia sternala s-a vazut ca spre norocul meu era anemie.Mi s-a administrat FEROGRADUMET, o pastila pe zi, costa in jur de 15 lei, dar are efecte miraculoase. In doar cateva zile am inceput sa ma simt mai bine si rezultatul analizelor a inceput sa se schimbe. Trebuie sa mananci friptura in sange, salata, spanac, ridichi, peste, sa bei vin rosu,lapte. Au trecut cativa ani de atunci, dar in continuare, de 2-3 ori pe ani, imi administrez o cura de Ferogradumet( o cutie are 30 pastile).