alcoolism

•  
    • 54 mesaje
    20 Aug 2007, 23:39
    0 0
    intrebare:
    cine e alcoolic? cine bea (chiar daca rar) si nu are limita..nu se poate opri dupa 1-2 pahare..sau cine are nevoie de bautura zilnic?
  •  
    • 165 mesaje
    20 Aug 2007, 23:48
    0 0
    Buna ramona,eu nu beau dar am pe cineva drag care a avut norocul sa se vindece.
  •  
    • 165 mesaje
    20 Aug 2007, 23:50
    0 0
    Tu ce problema ai?
  •  
    • 54 mesaje
    20 Aug 2007, 23:58
    0 0
    dela cred ca nu ai inteles
    era o intrebare doar
    nu necesita sa am eu o problema
    poate are cineva drag mie...ce zici?
  •  
    • 1737 mesaje
    21 Aug 2007, 08:59
    0 0
    cred ca alcoolismul e boala in care nu poti bea doar un paharel - pentru atmosfera - ci tb. sa bei pana te simti "ametit" - adica pana nu mai stii de tine. O persoana draga mie are aceasta problema, dar nu o recunoaste. Din cate am citit, asta ar fi primul pas, sa constientizeze ca are o problema, apoi sa incerce sa o rezolve.
  •  
    • 1037 mesaje
    21 Aug 2007, 10:35
    0 0
    eu zic ca ala care tremura dupa bautura...zilnic
  •  
    • 165 mesaje
    21 Aug 2007, 11:12
    0 0
    Nu am specificat ca ai tu o problema cu asta;s-a inteles gresit,pt. ca daca aveai tu o problema nu o recunosteai(in general asa se intampla).am zis ca poate te ajutam cu niste sfaturi,povesti,una,alta pt.problema asta indiferent cine sufera de ea.
  •  
    • 46 mesaje
    21 Aug 2007, 17:13
    0 0
    salut evelor.pot sa va zic ca este foarte rau sa fii alcoolic eu lucrez intro sectie de la un spital din Rominia cu de reabilitare pt alcoolici si drogati sa stiti ca rare persoane care vin la noi se lasa si de bautura sau droguri .atita timp cit este la noi le e bine sa zic pt ca nu au tentatii dar cind pleaca nu prea se pot abtine asa ca este greu sa le lasi pe amindoua daca nu ai multttttttttttta vointa
  •  
    • 165 mesaje
    21 Aug 2007, 17:31
    0 0
    Asa este eu am avut problema cu mama mea si a fost cumplit.Acum si-a revenit dar oricum a ramas cu sechele.Ajunsese pana la stadiul de ciroza;am tras mult.Daca nu aveam si eu sotul sa ma sustina si o prietena adevarata nu o puteam ajuta.De la 100 kg ajunsese la 40.Acum nu mai bea dar sunt cu ochii in 4 la tratament,tutun si toate celelalte daunatoare.Sper ca isi da si ea singura seama sa se pastreze.
  •  
    • 54 mesaje
    21 Aug 2007, 19:51
    0 0
    mda,multumesc oricum..in dex scrie ca alcoolic e acea persoana care abuzeaza de bauturi alcoolice...clar,deci nu se mai opreste
    eu nu cred in rezolvarea lor nici in clinici,tot timpul vor dori sa bea
    cred ca beau de placere...si cred ca poate se opresc cand se sperie de moarte..
    asta e..
    v-am pupat
  •  
    • 165 mesaje
    22 Aug 2007, 21:42
    0 0
    Si eu cred ceva de genul asta...Dar nu trebuie sa-ti pierzi niciodata speranta.Stii tu vorba:Speranta moare ultima.Important e sa fi tu tare si sa nu-ti pierzi cumpatul,mai ales daca traiesti in casa cu acea persoana.Fi rabdatoare este o boala ei nu realizeaza ce fac.