EPILATUL LA AXILA- problema -help
-
2 1Dragele mele eve. In ultima vreme mai nou dupa epilarea la axila , a 2-a zi simt un ganglion sau 2...nu stiu inflamat care ma doare.Nu la acelasi brat ( sau mai bine zis subratz). Odata ici , odata colea! Dupa cateva zile trece. Ce inseamna asta? Va trebui sa renunt la ceara si sa trec la , lama de ras? Exista printre voi ,vreuna care cunoaste fenomenul?
-
mda, se poate sa fie de la epilat.
eu nu ma mai epilez subrat cu ceara dupa ce medicul sora-mii (ea locuieste in Canada) a avertizat-o asupra acestui lucru si ea m-a informat si pe mine.
din pacate, epilatul cu ceara poate face acelasi lucru si in zona inghinala (pentru ca si acolo sunt localizati multi ganglioni limfatici).
cica sa ne epilam cu ceara doar pe portiunile care se ies din slip, restul parului sa fie ori ras, ori doar tuns.
motivele se pare ca ar fi doua:
1. smulgerea firelor din radacina afecteaza activitatea glandelor sudoripare, care nu mai pot elimina toxinele in mod corespuzator.
2. senzatia de durere, care si ea cica are un efect inflamator asupra ganglionilor. -
si eu ma confrunt cu aceeasi problema, simt un ganglion sub brat dar la cateva zile parca se muta de la un sub brat la altul, de aceea am crezut ca e doar imaginatia mea si ca incep sa devin ipohondra gandindu-ma ca voi face cancer. Cateodata simt chiar si o durere puternica fara sa-mi ating axila. Si eu folosesc antiperspirante solide si mi-ar fi greu sa renunt la ele pt ca roll-on-urile sau sprayurile nu mi se par eficiente impotriva transpiratiei. Acum am ramas ca trasnita cand am citit ca si alte femei se confrunta cu asta, se pare ca nu a fost doar imaginatia mea.
-
paula, sa stii ca la mine au efect roll-on-urile. Chiar daca transpir putin (chiar mai putin decat pe ceafa, cand e ffff cald) transpiratia nu miroase.
donna, merci de informatie. Eu ma radeam din comoditate peste tot
si chiar in vacanta asta ma gandisem sa ma apuc de ceara, ca s-a cam indesit parul. -
eu ma epilaz la axila cu lama, niciodata nu m-am facut cu ceara, iar pe picioare si inghinal cu aparatul de epilat si penseta. Aoleu, 3 luni fara epilare, ar fi un chin pt mine, pt ca am ajuns la faza in care eu nu ma suport cu par. Eu merg si la bazin de 3 ori pe saptamana asa ca ar insemna sa renunt, dar ce nu facem pt sanatate
...