Cum sa ma las de fumat?
-
0 0Ajutati-ma cu un sfat.
Cum sa ma las de fumat?
Multumesc!
kiki -
Parerea mea e ca in primul rand iti trebuie multa vointa. Tata, care fuma 1-2 pachete pe zi s-a lasat brusc(adevarul e ca l-a speriat doctorul, el fiind si supraponderal). Si-a zis: "de maine nu mai fumez" si sunt ani buni de atunci. A fost greu la inceput, dar a resuit. Cred ca o vreme a luat nicorette.
Acuma, presupun ca si tu stii efectele negative, ca sa nu mai vb de mirosul care se impregnaza in piele, haine ... daca nici asta nu e destul... -
eu sunt total anti-tutun, cu toate ca am in familie 3 fumatori(mama,tata si fratele)
acum aproape un an, mama s-a lasat brusc de fumat. da, tot doctorul i-a zis : "fumezi si mori sau nu fumezi si traiesti" (a exagerat, tocmai pt a o convinge sa se lase)
toate bune si frumoase, doar ca acum cateva luni, s-a apucat din nou. intr-adevar, muuuuuuult mai putine, dar s-a apucat din nou... deci, totul depinde de vointa. eu zic sa incerci sa inlocuiesti cu altceva. spre exemplu, cand simti ca ai fuma o tigara, ia un drops sau o guma...
succes... -
Fetelor, eu m-am lasat de fumat acum 2-3 ani (nu mai numar zilele de mult
).
Cum am facut eu:
Initial mi-am facut un calcul cate tigari fumez impartit la nr de ore de stat treaza. Si a iesit cam 1 pe ora. Buun. Am inceput si, o saptamana, am fumat PE CEAS 1 pe ora. Apoi o sapt 1 tig la o ora jumate, o sapt la 2 ore, si tot asa pana la 1 la 3 ore. Moment in care deja incepusem sa nu mai resimt asa de tare nevoia de tigara. Ideea e sa reduci treptat cantitatea de nicotina din organism ca sa nu mai ceara asa mult.
Dupa vreo 5 saptamani, intr-o zi in care mi-am ales-o pt a ma lasa de fumat
am fumat.. 2 pachete de tigari. Pana mi-a venit sa vomit
Cel mai bine e sa fie vineri, ca sa ai weekendul liber pt dormit. Sambata si duminica nu puteam nici sa ma uit la pachetul de tigari
Evident ca am aruncat toate tigarile din casa (in afara de 1 pe care am pus-o bine, n-am stat sa ma holbez la ea zilnic), toate scrumierele.. tot.
Ah, am uitat sa va spun, inainte de toate astea imi facusem o lista (scrisa) cu motivele pt care vroiam sa ma las (chestii care ma motivau pe mine, gen gustul oribil, nu povestile plictisitoare de la ministerul sanatatii).
Am incercat sa evit cat mai mult locurile in care se fuma si, ca sa nu ma ingras, stateam intr-una cu o sticla de apa plata de jumate dupa mine. Si beam si beam si beam. Cam 2,5 l pe zi.
Ideea e ca ingrasatul cand te lasi de fumat e doar din cauza ca incepi sa rontai diverse ca sa nu fumezi. Sau mesteci intr-una guma si iti strici stomacul. Eu cu apa am ramas la aceeasi greutate, n-am pus pe mine nici 500g.
Succes va urez !
-
Vointa si iar vointa.Eu m-am lasat de fumat acum 5 ani dupa ce am fumat vreo 6 ani si jumatate.
Metoda mea?Ambitie.Mergeam pe strada(neavand probleme de sanatate atunci,doar realizand ca fumatul poate dauna)si ma intrebam oare" daca as avea ambitie sa ma las de fumat as avea ambitie sa fac orice imi propun in viata",fumatul era pe atunci pt mine aer.Dim. tigara,pranz,seara cam 2 pachete pe zi.Si am reusit poate reusiti si voi inainte sa fie prea tarziu. -
Buna, eu iau de 3 saptamani 3 feluri de tablete si am ajuns sa fumez un pachet la 3 zile si asta doar pentru ca mai am doar reflexul de a fuma , nu pot spune ca-mi si plac.Fumam 2 pachete marllboro lung si acum fumez vouque super slim doar ca sa semene ceva cu tigara. Sper ca in curand sa nu mai fumez deloc nici macar din gest reflex.Normal trebuie si vointa dar eu chiar nu am , asa ca putina nicotina pe care o bag sper sa dispara si asta.Pa pa
-
Eu m-am lasat de fumat acum 3 ani, dupa ce fumasem timp de 10 ani. M-am lasat dupa citeva incercari esuate si dupa o seara in care fumasem foarte mult la un chef, incaperea in care ne aflam era de-a dreptul in ceata, iar dimineata m-am trezit cu o tuse seaca f urita. Si a fost o hotarire de moment - "de azi nu mai fumez", o ambitie pe care ma bucur sa spun ca am avut-o.Incercasem in timp sa le reduc dar n-a mers. La un an dupa ce m-am lasat eu s-a lasat si sotul meu, iar bucuria a fost cu atit mai mare.
-
Pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca merg de 1 an de zile la sala de sport de 3 ori pe sapt. Am fumat 21 de ani, cate 1 pachet pe zi. Cand am implinit 40 de ani, am simtit ca in viata mea trebuie sa fac o schimbare majora, si anume sa ma las de fumat. La mine nu a functionat metoda "dintr-o data". Timp de aprox 1 an m-am lasat si reapucat de nenumarate ori. Am trait simptomele sevrajului de atatea ori...Ma simteam cuprinsa de deznadejde ca nu pot sa renunt la acest viciu, care, simteam ca face efectiv parte din mine. Sevrajul fizic nu este atat de greu ca si cel psihic. Simteam parca un sentiment de remuscare ca imi abandonez un "prieten", ca nu mai am refugiu si sprijunul unei tigari. O simtea ca o prelungire a eu-lui meu.
In prezent au trecut 2 luni de cand nu am mai fumat nici o tigara! Ma consider o invingatoare! Ma simt EXCELENT! Am intinerit! Dimineata, dupa ce ma trezesc si ma uit in oglinda, arat altfel. Mai frumoasa! Nu vreau sa credeti ca folosesc cuvinte prea mari! Asta simt. Am mai multa incredere in mine. Sunt mai optimista, deoarece nu mai am momente de repaus la o tigara, cand poate iti vin in minte si bune si rele...Am mai multa energie, am mai mult timp pentru mine si pentru copiii mei. Nu exagerez deloc cand va spun ca vad natura cu alti ochii, simt miresme care imi amintesc de copilarie... Am fumat totusi atatia ani... Pentru mine, lasatul de fumat reprezinta cel mai frumos cadou pe care ti-l poti face! Petrec mai mult timp in aer liber, am devenit un fan al drumetiilor si, credeti-ma ca, in anumite aspecte, parca redescopar viata! Merita sa incercati, fetelor! Mult succes! -
apucatul de fumat este o copilarie o faci sa te crezi mai mare , mai puternic ,mai inportant cind devi adult constientizezi ca fumatul i-ti face rau dar nu potii renunta (fumatorii stiu si cred ca i-i inteleg si pe alcoolici si toxicomani) devi dependent .DACA CINEVA REUSESTE ARE DE CISTIGAT ATIT EL(SANATATEA) CIT SI FAMILIA LUI .Multa bafta eu am reusit si ma simt curata precum un nou nascut