Acnee, puncte negre si o dieta.

•  
    • 1 mesaje
    19 Aug 2007, 09:19
    0 0
    Prima mea problema sunt cosurile.
    Pielea de pe obraji, frunte si nas e ca un burete, in sensul ca pori sunt mari si deschisi. Fac imediat puncte negre, dupa care se formeaza niste noduri sub piele, si in final cosurile.

De cativa ani ma chinui cu ele. Momentan folosesc o crema de curatat fata ce o cumpar de la Kaufland. E cea mai eficenta de pana acum. Si tin tratament dimineata si seara cu Skinoren ( de ~1 saptamana ).

As dori sa stiu daca mancarea picanta si condimentata influenteaza? Deoarece eu manc foarte picant ( minim 4 ardei iuti pe zi ) plus mancare gen pizza, spagetti, mancare chinezeasca etc.

As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa mance un om normal ? In sensul, cat de des pe zi, cam cat, si ce.

Si as dori sa stiu o dieta buna pentru slabit (am 197cm, 107KG). Cam toata ziua stau la calculator, iar la facultate... cam tot ce fac e la calculator. Sa nu mai zic ca am astm si sport nu fac.
  •  
    • 1225 mesaje
    19 Aug 2007, 10:34
    0 0
    Sa inteleg ca esti un EV, da?
    Sa stii ca alimentatia are un rol foarte important si ceea ce mananci tu in prezent chiar se reflecta pe fata ta! Renunta la ardei iuti si neaparat la fast-food pana mai iti revii si cu tenul si cu greutatea!
    Hrana de "om normal" ar consta in primul rand in multe legume si fructe, e pacat sa nu profiti de sezon. La micul dejun poti manca branza cu paine prajita si sunca slaba, oua. Renunta la mezeluri gen salam, carnati. Daca nu ai posibilitatea sa mananci mancare gatita, incearca totusi, sa eviti pizza si hamburgerii. Poti manca peste, paste, diferite salate, insa deloc picante. Si dulciurile in exces au efecte dezastruase asupra tenului.
    Pt punctele negre, ar fi bine sa mergi la un salon de cosmetica unde sa ti le scoata regulat o cosmeticiana. Si tot ea iti va da sfaturi referitoare la produsele de curatare si intretinere.
    Cu kg in plus e mai naspa, dar poti sa mergi cu bicicleta. Stiu o persoana cu astm care arata super la o varsta inaintata, merge cu bicicleta de o viata.
  •  
    • 194 mesaje
    19 Aug 2007, 12:27
    0 0
    si eu sunt de aceeasi parere...renunta la picanterii, pizza si fast food...ca dauneaza grav si tenului si sanatatii...
  •  
    • 266 mesaje
    20 Aug 2007, 12:09
    0 0
    Aspectul tenului este influentat fara dar si poate de ceea ce consumam. Se spune ca trebuie sa avem un ten hidratat si pt. asta primul pas pe care trebuie sa-l facem e sa consumam foarte multa apa. Nu stiu la ce solutie te referi, dar eu iti recomand sa te duci la un salon sa-ti faca un peeling si o ionizare pentru inceput si apoi sa-ti faca o extractie si sa-ti aplice apoi niste tratamente pentru ten gras sau cu acnee.
    Intre timp,incearca sa te speli pe fata cu ceai de musetel cat mai des. In ceea ce priveste mancarea...renunta la paine, sucuri acidulate si cu zahar, la mancaruri cu sosuri si nu mai manca dupa ora 18. Incearca sa consumi cat mai multe fructe, apa si iaurt!