nedumerita:((

•  
    • 44 mesaje
    16 Aug 2007, 10:38
    0 0
    buna. Am si eu o intrebare. E prima oara cand iau anticonceptionale. le iau ca si tratament pentru un chist ovarian. Doctorita mi-a explicat ca trebuie sa iau toata folia si dupa aia sa fac pauza iar a 3 a 4 zi o sa-mi vina ciclul. Si azis sa iau din a 5-a zi. Dar nu trebuie luate din prima zi de ciclu? sau am inteles eu gresit?a zis sa numar zilele si a 5 zi sa incep sa iau pana cand mi se va regla si ciclul si dupa aceea o sa am ciclul o data la 28 zile. Of greu e de inteles. Iau anticonceptionale Yasmine. Daca stie cineva ceva va rog?
  •  
    • 369 mesaje
    16 Aug 2007, 11:56
    0 0
    Anticonceptionalele se iau fie in prima zi a mestruatiei, fie in a 5-a zi (de obicei cand e mai abundent). Si eu iau din ziua 5 si e ok. Daca asa ti-a recomandat ginecologul, stie el ce stie. In prima luna, protectie suplimentara 7-14 zile. Pauza o luna-doua pe an (daca pe viitor, vrei sa ai copii).
  •  
    • 44 mesaje
    16 Aug 2007, 17:30
    0 0
    mersi,
    deci ziua a cincea de pauza, nu?asta inseamna cam a doua zi de can ii vine ciclul. mersi frumos inca o data
  •  
    • 369 mesaje
    16 Aug 2007, 17:51
    0 0
    Nu, daca azi ti-a venit ciclul, incepi sa iei peste 5 zile (daca prima zi de mentruatie e luni, incepi sa le iei vineri, se calculeaza 5 zile inclusiv prima si ultima zi). Apoi trec 21 zile, faci pauza de 7 zile si incepi urmatoarea folie chiar daca nu ti s-a terminat menstruatia. Se poate sa-ti vina in a treia sau a patra zi de pauza dar nu e obligatoriu, ideea e ca trebuie sa vina in cele 7 zile in care nu iei AC.
    Acum am fost mai clara? Sper sa fi inteles.
  •  
    • 369 mesaje
    16 Aug 2007, 17:55
    0 0
    Deci pauza inseamna sa nu iei AC, de aia se numeste pauza. Tocmai intreruperea pastilelor duce la menstruatie. Daca nu ai face pauza intre 2 blistere, nu ti-ar veni deloc ciclul, dar nu este indicat sa se abuzeze de aceasta metoda.
    Deci a 5-a zi de menstruatie, nu de pauza. Asta se intampla doar prima luna in care iei pastile. Apoi iei cand se incheie saptamana de pauza indiferent in ce zi a menstruatiei esti, sau daca s-a terminat. Poate fi in continuare tot ziua a 5-a dar poate fi si a 4-a. Nu conteaza, tu in prima luna trebuie sa iei in a 5-a zi de menstruatie, apoi exact cand se termina pauza de 7 zile.
    De regula, cum iti va veni in prima luna de AC asa va veni si in urmatoarele luni (in aceeasi zi, la unele femei la aceeasi ora)
  •  
    • 44 mesaje
    17 Aug 2007, 00:55
    0 0
    mersi mult am inteles. Scuze dca ti-am dat batai de cap dar nu am mai luat niciodata si cand mi-a explicat doctorita eram un pic cu capul in nori dupa ce mi-a zis de chistul ovarin.
    mersi si pupici
  •  
    • 369 mesaje
    17 Aug 2007, 15:30
    0 0
    Eu am o doctorita super buna, iti explica orice, fara nicio jena. Daca vrei, iti pot da un nr al ei, are cabinetul in Crangasi.
  •  
    • 369 mesaje
    17 Aug 2007, 15:31
    0 0
    In cazul in care esti in Bucuresti...