Am nevoie de un PSIHOLOG
-
0 0A s vrea f mult sa discut cu un psiholog... dar o sedinta e foarte scumpa. Nu stiti psiholog on line
Sau anumite site-uri... -
Psihologia-online nu da aceleasi rezultate ca si cea "face to face". In psihologie conteaza foarte mult mimica fetei, ceea ce exprimi, cum vorbesti, cum te comporti in anumite situatii..... NU cred ca ai sa rezolvi mare lucru online.
Eu fac psihoterapie de 1 an (in Bucuresti) iar o sedinta costa 500.000lei. Nu e o suma fabuloasa daca intradevar ai probleme. Sanatatea ta conteaza.
Mai bine incearca sa-ti expui problema pe forum si cu siguranta ai sa primesti mai mult ajutor. Si.....e moka. -
Problema e urmatoarea: Mama mea a plecat an ul trecut din tara,acum catvea zile s-a intors,dar felul in care m-a primit dupa un an de zile, a lasat de dorit!eu simteam nevoia ca dupa un an de zile sa o strang in brtae, sa plang in bratele ei ca un an de zile nu a fost usor! In momentul in care a intrat in casa au inceput reprosurile, k aia nu e bine, aia de ce e acolo si nu dincoace...adik vii dupa un an de zile acasa si in loc sa zici lucrurile intr-un mod mai diplomat sa sa fii fericita k iti vezi copii, mama a inceput cu cearta! Eu am 20 de ani,muncesc, dar mi-am luat cincediu special ptr venirea ei in tara, crezand k dupa an de zile in care nu ne-am vazut vom merge impreuna undeva sa ne recreem....dar ce credeti k a facut mama?S-a apucat de zugravit, de dramat, si m-a hamalit intr-un hal fara de hal....si tot timpul cu gura pe mine.....sa controleze ea totul!Acum vreo 5 luni eu am inceput o relatie cu un baiat, dar momentan suntem separati,ptr k mama nu e de acord cu el! Ma controleaza mai tot tipul, a venit schimbata,cred k banul a schimbato,dar ea nu isi da seama! A ajuns sa ma scoata din sarite, am fost in pragul sa fug pur si siplu de acasa,dc ma credeti....
-
Minola,nu stiu de ce straintatea te schimba asa de mult,dar este adevarat ca se produc schimbari de mentalitate,nimic numai este bun si bine aici pt cineva care sta o perioada pe dincolo. Nu stiu ce sa spun de mama ta.Probabil ca dincolo nu a avut o viata usoara si acum se descarca si dansa pe cine poate.Tu din dragoste pt dansa,incearca sa nu te supere aceste iesiri.Stiu ca nu-i usor...Iar despre prietenul tau...o mama simte (uneori,mai sunt si exceptii)ca nimeni nu-i bun pt puisorul ei.Poate are motive.Prea multe nu ai spus de ce nu-l agreaza ,care-i motivul...Iti doresc sa-ti fie bine si sa fii fericita
-
cei care merg in strainatate cred ca se schimba foarte mult deoarece sunt motivati de stransul banilor si au in minte numai munca,unora lipsindu-le suportul familiei foarte tare..dar toate astea duc dupa mai multi ani la stres,oboseala,etc chiar si depresie cred eu.de aceea cred ca a inceput sa se comporte asa cu tine,dar conteaza si ce fel de persoana este si ea.daca nici inainte nu te alinta prea mult,nu stiu daca o va face mai mult de acum in colo,desi asta ar fi normal.probabil crede ca ai facut tot de capul tau si vrea sa se impuna,crezand ca nu a facut destul pt educatia ta.stiu..ai 20 de ani..nu esti mica..insa ar trebui sa vorbiti deschis.incearca sa faci lucrurile bune astfel incat sa nu mai aiba ce comenta.fiecare are probleme in familie..si se schimba foarte mult..chiar de la an la an..
-
Cred ca ti-a fost foarte dor de mama ta, si e clar ca ti-ai imaginat cu totul altfel revederea voastra, si timpul pe care il veti petrece impreuna la venirea ei in tara.
A mai intrebat cineva pe aici, si e important sa-ti raspunzi si singura la aceasta intrebare: inainte sa plece era o persoana careia ii placea sa alinte, permisiva, indulgenta, intelegatoare ? S-a schimbat chiar atat de mult, sau doar parca e "putin" mai aspra?
E posibil ca ea sa creada ca datorita plecarii ei, te-a "scapat din mana" si tu in timpul acesta nu ai respectat regulile casei. E nervoasa, e obosita. Probabil la fel ca si tine in ceea ce o priveste, si ea avea propriile ei asteptari despre ceea ce va gasi acasa, si aceste asteptari nu au fost indeplinite. Probabil ca a plecat afara tocmai pentru a face bani pe care sa-i investeasca in casa, si de aceea a venit hotarata sa "darame" peretii.
Mai sus nu am incercat sa justific atitudinea mamei tale, ci doar am cautat posibile explicatii, luand in calcul ceea ce ai povestit tu.
Poate ca prietenul tau nu se incadreaza in tiparele a ceea ce ar considera ea ca ar fi un "ginerica" perfect, dar nu are dreptul sa-ti impuna nimic, mai ales ca ai deja 20 de ani, varsta la care putem trage si singuri invataminte din propriile greseli, atunci cand/daca le facem. -
Minola, in primul rind vreau sa stii ca mama ta nu are de unde sa stie ce simti daca nu ii spui. daca nu gasesti cuvintele/curajul sau nu e cine sa le asculte, scrie-i o scrisoare si roaga-o sa o citeasca si dupa aceea lasa-i ceva timp de reflectie.
Un an e mult si ptr tine si ptr ea. Sa stii ca ptr cineva care a stat un an in strainezia, revederea Romaniei e un soc teribil! parca nimic nu merge bine, parca totul e negru- cenusiu, parca este mare nevoie de pers. respectiva sa puna ordine in toate, parca... nici nu stii cite parca! nu-i gasesc cu asta scuze mamei tale ptr ca mi se pare de nescuzat! esti copilul ei si ar trebuie sa vada dincolo de aceste parca si sa intervina iubirea de mama daca nu ratiunea. Minola, nu e nimic pierdut, cred ca poti inca sa ai o relatie deosebita cu mama ta. Sa te gindesti ca a fost plecata si acum simte nevoia sa recupereze si pe linga asta, poate cind a ajuns acasa s-a simtit inutila!!!! serios! cind ajung parintii la sentimentul acesta legat de copiilor lor, e foarte dureros. intr-un fel egoist si inconstient, poate spera (fara sa-si dea seama, desigur) sa nu va descurcati asa de bine fara ea - sa nu intelegi gresit ce spun! nu s-a dorit sa ai insuccese, s-ar fi dorit sa fie mai mare nevoie de ea cit a lipsit si uite! cind s-a intors, te-a gasit gata aranjata - servici, prieten, foarte responsabila, capabila sa iei decizii, etc.
Eu nu sint de parere ca ar trebui sa-i faci pe plac, nu vad care ar fi motivele ptr care tu sa renunti la tine si la ceea ce reprezinti doar ca sa fie ea multumita mai cu seama ca tu suferi foarte tare in acest moment. Minola, incearca , vezi cum merge cu scrisoarea si foarte esential, sa nu o acuzi de nimic in scrisoare, sa-i spui pur si simplu ceea ce ai simtit, ce simti, ce asteptari ai avut, dezamagirea si durerea care te-au cuprins acum. -
Minola, stii ce mi se pare cel mai trist in pv ta? faptul ca mama ta in mometul acesta nu prea intelege de ce nu e primita cum vrea ea avind in vedere ca ea "s-a sacrificat" ptr viitorul vostru si in acelasi timp tu suferi si te doare pina la singe ca ea nu intelege ca tu aveai nevoie de ea si nu de averi.