nas infundat
-
1 0buan ziua la toate evele, am si eu o problema care nu prea are rezolvare si dureaza de un an , am nasul foarte infundat mai ales seara si dimineata si niste secretii care din nas imi ajung in gat din cauza asta si niste dureri groaznice de gat, simt ca nu se oxigeneaza creierul bine si casc incontinuu, am fost la nn orelisti si am facut o gramada de radiografii la sinusuri dar in zadar , pana la urma mi s-a spus ca as avea o rinita alergica ,dupa tratament indelungat am aceleasi simptome aveti idee cum sa scap de asta?
-
Si eu m-am confruntat cam cu aceeasi problema. Am facut radiografie la sinusuri si mi s-a spus ca sinusurile nu sunt afectate dar ca am o rinita cronica alergica.
Mi s-a dat un tratament, si anume. nasonex - spray nazal (450.000lei) cate 2 pufuri de 2ori/zi timp de o luna; xyzal -antialergic pentru rinita alergica cronica (320.000lei) cate o pastila seara 20 de zile, si sinupret - secretolitic cate 2 pastile de 3 ori pe zi timp de 10 zile, (314.000Lei).
Am numai 2 zile de tratament dar deja ma simt un pic mai bine. Pot respira pe nas mai usor si nu mai tusesc asa rau din cauza secretiei.
Sper sa aiba efectul scontat. Revin cu amanunte la sfarsitul tratamentului.
Multa sanatate! -
Buna!
daca esti din Bucuresti poti merge la Clinica Nicolae Malaxa, la sectia Alergologie si Imunologie pt analize aprofundate. eu am mers acolo in urma cu ceva ani din cauza unei alergii, dar chiar nu mai retin numele medicului
Oricum era prof. dr. universitar... poate te ajuta cu ceva. mergi acolo
pupici -
Eu am aceeasi problema si mie mi-a fost pus diagnosticul de rinita cronica hipertrofica. MI s-a recomandat cauterizare, pe care am facut-o. Momentan, pot spune ca oarecum respir mai usor, dar nu a trecut inca suficient timp, inca imi curge nasul si expectorez.
Vezi sa nu cumva sa ai si tu aceeasi chestie, ca simptomele sunt la fel. Mie nu mi se oxigena nimic bine, astfel incat mi se infunda urechea dreapta. Dupa cauterizare, nu mi s-a mai infundat... -
Sunt din sinaia si mie mi-a spus dr din bucuresti ca ar trebui sa mi se faca cauterizare dar imi e frica pt ca am mai facut o punctie care a fost groaznica si dupa ce am ajuns la acest dr in bucuresti si s-a uitat pe radiografia dupa care mi se facuse punctia mi-a zis ca nu era necesar sa o fac.dar trebuie sa fac ceva pt ca e foarte sacaitoare si am inceput sa fac precum cei cu astm sa trag aer pe gura ca sa pot simti si eu aerul.
-
Cauterizarea nu este ingrozitoare. Este mai mult neplacuta decat dureroasa. Iti lacrimeaza ochii si iti curge nasul incontinuu, aveam senzatia ca imi lucreaza exact pe glandele lacrimale
, dar nu este ceva ingrozitor. Te da cu spray si daca ii spui sa te dea mult, nu simti nimic. Cea mai neplacuta parte este cea cand te da cu spray-ul anestezic. Dupa ce aia a trecut, poti sa stai linistita.
-
si eu am facut cauterizare de doua ori in doi ani, ambele au fost destul de dureroase, prima data afost cauterizare stil mai vechi, iar a doua altfel, nu se semanau intre ele dar au fost dureroase, zilele de dupa cauterizare sint neplacute, dar maxim intr-o saptamina iti revii, eu in decembrie le-am facut
nu ai alta solutie, trebuie sa o faci, dar nici asta nu rezolva sula la suta situatia, eu m-am resemnat, asta este nu avem ce face
incearca si cu Nazomer, picaturi de la farmacie, eu folosesc din cind in cind, dar 2-3 sticlute, am folosti si inainte de cauterizare, la indicatiile medicului
la prima cauterizare ma durea f tare dintele care are stift, la radacina, facea masa cu stiftul si era f dureros, iar la adoua nu am mai simtit asta dar pocnea ceva din cind in cind parca s-ar fi ars siguranta - nu ti-am scris astea ca sa te sperii, am supravietuit totusi, dar ca sa stii la ce sa te astepti
sanatate -
Daca iti da cu spray calumea, nu simti nimic! Crede-ma pe cuvant, eu sunt foarte speriata de ace si de tot ce inseamna interventiile la nas.
nU stiu sa-ti iasa ceva pe piele, mie doctorul mi-a descris ca simptome expectoratie, mancarimi ale nasului, senzatie de nas infundat, curgerea din nas a unui lichid asemanator cu apa....cam astea.
Numai cauterizare nu este suficient. Dupa cauterizare, trebuie sa faci aerosoli si spalaturi nazale 5 zile pe luna, timp de 3 luni. In medicamentele folosite pentru aerosoli, se adauga medicamente pentru alergie daca se constatat ca esti alergica la ceva. Dupa cele 3 luni poti spune ca esti vindecata!
Mie mi-a reactionat corpul foarte bine la cauterizare, nu am sangerat decat atunci, imediat dupa, in cabinetul medicului. Acasa, doar am expectorat si mi-a curs nasul. Trebuie sa elimini totul... Dar dupa 2-3 zile, nu a mai fost asa neplacut.
Ahh si imediat dupa cauterizare, dupa ce te dezmortesti complet, te ustura nasul. Sa ai grija ca 2 zile sa nu stai deloc in fum de tigara. Pe mine ma ustura nasul foarte tare daca simteam putin fum...
Nu ai de ce sa iti fie frica daca anestezia este facuta cum trebuie... -
Mi s-a dat ultimul diagnostic rinosinuzita cronica, mi-a dat un tratament cu antibiotic dupa care a zis ca imi v-a face cu laser-ul nu stiu exact ce la gat si la sinusuri.Va multumesc mult pt sfaturi si sper ca dupa acest tratament sa nu mai am probleme.Multa sanatate va doresc si cat mai putine probleme
-
Eu am avut aceasta problema si am rezolvat-o rapid: un spray , care m-a costat vreo 20 euro, dar nu l-am fososit nici pe departe in intregime. In schimb este excelent in cazul arsurilor, ranilor, racelilor. Este ca o trusa de prim ajutor si se gaseste, daca cunosti pe cineva, la FLP.
Daca nu cunosti, te pot ajuta.