SUNT CONSTIPATA
-
4 0CINE MA AJUTA SA SCAP DE PROBLEMA ASTA SPINOASA?
-
Draga mea,ceea ce iti spun sunt 2 metode sigure.
1.In fiecare seara inainte de culcare o lingura de ulei de masline.Nu e tocmai placut la gust dar luindu-l constant vei scapa cu siguranta de problema ta
SAU
2.Mananca zilnic 400 de grame de iaurt gras cu seminte de orz si va avea acelasi REZULTAT.
Incearca .La mine a mers -
Prima intrebare pe care ti-o pun este de cat timp esti constipata? Daca e de curand, poti folosi ceaiul de Crusin, care isi face imediat efectul, insa are un miros cam ciudat. Daca este o chestie cronica, este mai bine sa te duci la un medic, deoarece constipatia poate fi un semn de boala!A!!!O alta solutie(extrema) pentru constipatie sunt clismele.
-
Stu si eu un remediu contra constipatiei : Duphalac.Se gasaste in farmacii si e un laxativ usor,pe baza de lactuloza,care nu se absoarbe de organism si actioneaza doar local,inmuind bolul fecal.Poate fi administrat si la copii.Atentie insa,folosirea indelungata da dependenta.Fetita mea are constipatie cronica si daca nu "iese afara" 2 zile la rand,ii dau seara o portie de Duphalac,iar dimineata iese sigur.
In rest,am fost sfatuita sa-i schimb alimentatia
aine neagra,de graham sau secara in locul celei albe,cat mai multe fructe si legume,cat mai putina carne,maioneze cu ulei de masline,mamaliguta de cel putin 3 ori pe saptamana,mult iaurt (Activia,cu biffidus essentis,reclama nu e exagerata,are cu adevarat efecte benefice asupra tranzitului intestinal). -
Printe n metode sa stii ca te-ar ajuta sucul de cartofi. Daca ai storcator, e perfect. Pt ca e destul de scarbos (dar foarte eficient in aceasta problema) adauga si suc de mere, morcovi, patrunjel. Toate acestea sunt foarte bune remedii impotriva constipatiei, dar cu conditia sa ti le prepari tu, la storcator, nu sa le cumperi. Bafta!
-
Exista la Plafar sau in farmacii un ceai de slabit de la Naturavit care este f. bun si pt. constipatie; nu te uita ca este "de slabit", este un depurativ eficient. Poti sa intrebi la Plafar si de alte ceaiuri depurative, iti vor recomanda.
In functie de metabolism, la unele persoane mai are efect si cafeaua, dar nu boabele de cafea (efectul scontat este exact invers!!), ci cafeaua lichida, bauta eventual cu lapte. -
In primul rind trebuie excluse afectiunille in care apare constipatia, lucru pe care il face medicul gastroenterolog dupa anumite investigatii. O alta cauza a constipatiei cronice este hormonala: femeile care au estrogeni in exces sunt predispuse la constipatie, pe linga noduli la sini , fibroma uterin etc. Sunt contraindicate laxativele in constipatia cronica pt ca influenteaza negativ receptorii de la nivelul colonului.Poti insa incerca, pe linga un regim alimentar bogat in fibre, sa iei dimineata pe stomacul gol 2 linguri de miere cu un pahar de apa rece/ nu ceai cald sau cafea.Succes.
-
Eu am incercat si cu ceaiul Naturavit si cu pastilele din plante Normoponderol, dar dupa cateva saptamani nu-si mai faceau efectul. Acum folosesc Bisacodil, la recomandarea medicului. Si sunt foarte multumita. Singurul ipediment e ca nu e recomandat zilnic. Eu iau o pastiluta la 2 zile, seara si totul e foarte bine. Multa sanatate.
-
Eu am probleme de genul asta de cand ma stiu, dar am observat ca daca beau o cafea dulce dimineata sau daca beau apa minerala pe stomacul gol si in timpul zilei, se rezolva.Cu uleiul de masline am auzit si eu ca e eficient.AAA, incearca cu supe, eu nu mananc prea des, poate si de asta am probleme.PA!
-
prima masa zilnic sa fie un castronel cu lapte si fulgi.
incearca cateva zile si vei fi foarte fericita.
au aparut de la Harmony line : capsule de concentrat de otet de mere, care imbunatatesc tranzitul intestinal.
inca din prima sau cel mult a doua zi / se ia o pastile zilnic - vei simti modificarile.
sunt recomandate si in curele de slabire, nu au nici un fel de contraindicatii.
toate prietenele mele care l-au incercat au fost foarte foarte foarte multumite din acest punct de vedere.
succes.
poate ne anunti cu ce ai rezolvot problema. -
Crusinul este bun dar intr-adevar poate dauna stomacului in cantitati mari .
Cafeaua este si ea buna , face stomacul sa elimine niste enzime care te fac sa te duci la toaleta , eu numai simt mirosul de cafea si .... gata ...lol.
Cel mai important este sa maninci fibre si fegume , fructe . A recomandat cineva iaurt cu ceva seminte , este intr-adevar o idee buna. Eu, fiind vegetariana maninc destule fibre (grine , seminte , legume , fructe) si nu am probleme de acest fel.
Mai incearca (bineinteles ca si un dus la doctor nu ar strica
o cura de 1-2 zile in care sa maninci aproape exclusiv fructe zemoase - pepene , mere etc. si probabil ca iti vei da drumul.
O curatare de colon ar fi excelenta pentru ca constipatiile astea pot duce la mari probleme de sanatate , gindestete ca ai ce ai acolo in tine zile in sir si efectiv incepe sa se strice si emana toxine care fac rau corpului. Am o prietena care are un cabinet dinacesta de curatari de colon si altele si ea imi tot explica chestiile astea si zicea mereu ca este foarte bine sa iti faci o curatare.
Sper sa se rezolve .
-
crusinul este total contraindicat!!!
am urmat si eu "tratamentul" asta ceva timp dar dupa ce am aflat ca in timp faci cancer, m-am lasat.
mama mea are mari probleme cu tranzitul si isi fierbe griu, il portioneaza si mananca cate o farfurioara impreuna cu o linguita de miere.
din toate tratamentele pe care le-a incercat(si au fost multe!) doar acesta a dat rezultate.
eu, una recurg la cafea dimineata, si de cele mai multe ori merge.
bafta!!!