abdominoplastie
-
9 0am revenit dupa operatia de abdominoplastie; intelesesem ca sunt pe aici doamne interesate; intrebati si incerc sa va raspund
-
Scuzati-ma pentru intarzierea cu care raspund dar inca nu sunt deplin refacuta. Operatia a decurs foarte bine. Asa cum am mai spus la mine era obligatorie pentru reconstructia peretelui abdominal. Am stat in sala de operatie de la 15,10 pana la 19,20. Destul de mult! Mi-a fost foarte rau de la anestezie, am varsat toata noaptea dar dimineata a fost mai bine. Desigur ca tr simti foarte slabita dupa operatie dar nu am avut dureri mari. Mai mult o febra musculara daca pot spune asa. Sotul meu a stat cu mine pana a doua zi dimineata. Timp de o saptamana am avut tuburi de dren si niste pungi in care s-a adunat limfa. A fost destul de incomod pentru ca nu puteam dormi decat pe spate (asta a fost faza cea mai grea pentru mine). Dupa doua zile am plecat acasa. Ieri, miercuri, mi-au scos firele si s-a desfacut putin cicatricea la buric dar asistenta a spus ca e normal. Operatia am facut-o la Cosmedica, o clinica din BAia Mare, dr. Chertif Costache, m-a costat 600 euro cu totul. In plus trebuie sa port 6 luni o burtiera speciala pe care am comandat-o tot la clinica si m-a costat 700.000 lei. Regimul alimentar e obligatoriu dupa operatie tot 6 luni (adica fara dulciuri, fara paine, fara carne grasa, fara prajeli) asta daca vreti sa aveti rezultate. In centimetri nu stiu exact cat am scazut dar in kilograme 6 am dat jos. Cel mai mult imi place ca hainele toate imi sunt largi, pantalonii de blugi in sfarsit stau beton pe abdomen, fustele nu se mai intind pe burtoi, e super. A meritat cu varf si indesat. Poze de dinainte nu am dar am de dupa
. Nu e foarte usor dar nici foarte greu. Doctorul a spus ca a avut mult de lucru pe muschiuletii mei si ca daca ma tin de regim si port burtiera el imi garanteaza ca nu voi mai avea probleme. Ei cam asta a fost, daca mai doriti si alte amanunte va stau la dispozitie. -
De fapt abdominoplastia are dublu rol. Daca doar pielea si grasimitele deranjeaza e mai simplu. Daca si muschii abdominali sunt lasati sau chiar rupti (cum a fost cazul meu) atunci e mai complicat. Sigur ca nu tine loc de lipoabsorbtie dar e o operatie radicala. Poti pe urma sa faci si lipoabsorbtie la fese, coapse, spate etc.
-
Multumesc, da , e adevarat, nu prea imi vine sa arat cum aratam. Dar la fel de adevarat e si ca nu mi-am facut special poze inainte pentru ca aveam niste emotii groaznice. Mi-a fost frica de dureri, de anestezie, de faptul ca nu ma voi putea misca. Dar acum a trecut si am un abdomen de invidiat (imbracata, fara sa se vada cicatricea, ca daca o vedeti va piere pofta).