regim bila......
-
0 0Am probleme cu bila, multe migrene...tin un regim, dar as vrea sa stiu clar (pe alimente)ce e voie si ce nu.
Stiu ca toate alimentele trebuie testate pe propria "bila".
Poate imi spuneti cum va descurcati voi, cele care aveti probleme cu bila!
Va pup!
-
eu am probleme cu bila, imi este malformata. de migrene sufar de mult timp si nici un medic nu a stiut sa ma trimita la o analiza pentru bila, am descoperit recent ca aceasta era de fapt cauza. evita prajelile, afumaturile, usturoiul (in carnea de mici, chiftele, cu maioneza), cruditatile (in special castravetii), in rest asa cum ai spus, testeaza pe "pielea ta" totul. eu nu tin regim sever, mananc din toate insa am perioade cand se aduna si atunci trebuie sa tin putin regim - adica "fierturi". multa sanatate!
-
Bile (fierea) este secretata de ficat. Din ficat, se varsa in vezica biliara si de acolo, atunci cand este nevoie, in duoden, unde participa la digestia alimentelor.
Rolul bilei este acela de a neutraliza caracterul acid al hranei si de a contribui la digestia grasimilor.
Prin urmare:
1. se evita alimentele grase si acide.
2. se protejeaza ficatul (una dintre functiile cele mai importante ale ficatului este cea de neutralizare a toxinelor care intra in organism), consumand alimente cat mai curate dpdv chimic).
Micul dejun este foarte important, pentru ca ajuta la drenarea bilei, prevenind lenevirea ei si formarea de calculi biliari. -
supele sunt chiar indicate, de ce sa nu mananci supe? o supa de pui calda, cu mult zarzavat e extraordinara! eu mananc din toate, doar ca nu fac excese. adica daca am mancat intr-o zi ficat cu ceapa, a doua zi incerc sa mananc orez fiert cu legume sau carne de pui la gratar, paste cu branza degresata de vaca etc.
-
Si eu am problem hepato biliare dar nu tin regim.Mi-am schimbat modul de preparare al mancarii.Nu fac prajeli si nu mananc gras.Gatesc doar cu ulei.Din fiecare mananc cate putin.Ce nu-mi face bine nu mai manac.
Dar consum ceaiuri si alte preparate naturiste si fac la 3 luni o cura de detoxifiere.Daca vrei iti spun ce fac eu -
Iau cam 10 zile pe luna pastile de silimarina,sau de aloe vera.
In fiecare primavara fac cura cu tije de papadie.(6 tije fara floare timp de 2 saptamani)
O data pe an fac cura cu lamaie intreaga.Beau urmatoarele ceaiuri
apadie(nu-mi lipseste niciodata-in perioadele de criza e buna) sunatoare,salvie,pedicuta(infuzata un minut)trei frati patati.In fiecare zi fac alt ceai.cateodata mai scap o zi si fara ceai.Am carbune medicinal in casa si la crize iau inca vreo saptamana.
La 3 luni fac cura de detoxifiere caut in farmaciile naturiste tincturi de detixifiere.Ultima data am luat-o pe aia cu soc.Daca nu iau pastile de aloe sau silimarina o luna apoi fac pauza o luna si incep din nou cu 10 zile pe luna.
Eu mananc aproape orice,rar am crize. -
Iau cam 10 zile pe luna pastile de silimarina,sau de aloe vera.
In fiecare primavara fac cura cu tije de papadie.(6 tije fara floare timp de 2 saptamani)
O data pe an fac cura cu lamaie intreaga.Beau urmatoarele ceaiuri
apadie(nu-mi lipseste niciodata-in perioadele de criza e buna) sunatoare,salvie,pedicuta(infuzata un minut)trei frati patati.In fiecare zi fac alt ceai.cateodata mai scap o zi si fara ceai.Am carbune medicinal in casa si la crize iau inca vreo saptamana.
La 3 luni fac cura de detoxifiere caut in farmaciile naturiste tincturi de detixifiere.Ultima data am luat-o pe aia cu soc.Daca nu iau pastile de aloe sau silimarina o luna apoi fac pauza o luna si incep din nou cu 10 zile pe luna.
Eu mananc aproape orice,rar am crize. -
Buna,
Cum se manifesta "problemele cu bila"?
Mie mi s-a spus ca am bila lenesa de catre medicul de familie cand m-am plans ca am dureri "surde" in partea dreapta jos sub coaste...o durere care apare dimineata si cand sunt stresata nervoasa,obosita si la efort...
Oare a avut dreptate? Voi ce simptome aveti ?...mentionez ca dureri de cap nu am...
Multumesc! -
Eu fac o data pe an o cura cu lamaie si ulei de masline:timp de 10 zile dimineata pe stomacul gol beau doua linguri de ulei de masline in care am stors zeama de la o jumatate de lamaie,apoi fac 10 zile pauza si reiau cura de trei ori.La prima vedere pare gretos dar nu este,eu ma simt f. bine si mamanc aproape ori ce.