Utrogestan
-
18 Dec 2003, 12:510 0Buna!
As avea nevoie de un sfat...
Mi-a intirziat menstruatia deja de 5 zile. De obicei am un ciclu regulat de 28 de zile. Am facut un test de sarcina (Barza) care a iesit insa negativ.
Medicul ginecolog mi-a recomandat (prin telefon) un tratament de 5 zile cu Utrogestan (3 caps. pe zi).
Nu am insa nici un fel de informatie despre acest medicament si nu as incepe tratamentul inainte de a sti exact ce indicatii/contraindicatii are si de ce ar fi indicat sa il iau?
Mentionez ca mi-as dori sa fiu insarcinata, deci nu am nici o intentie de a folosi nimic in sens contraceptiv.
Va rog daca stiti ceva in acest sens sa imi comunicati.
Multumesc anticipat. -
18 Dec 2003, 13:39Este progesteron(natural),nu este contraceptiv,dimpotriva.Este indicat pentru problema pe care o ai tu si este indicat pentru persoanele cu dereglari hormonale datorate deficientei de progesteron.(si care-si doresc copii) Nu te speria, foarte multe fete trebuie sa-l ia. Vezi sa nu ai vreo dereglare de tiroida,trebuie sa-ti faci TSH-ul,consulta un endocrinolog si vezi ce-ti spune.
Eu am auzit de o metoda naturista,pe care poti sa o incerci daca vrei, nu are nici o contraindicatie- spalaturi vaginale,seara, cu ceai de pelin sau bai de aburi la sezut cu ceai de pelin(poti sa le incerci pe amindoua) macar o saptamina. Dar am auzit ca dupa 2-3 sedinte vine. Bafta!
Oricum asteptam sa ne spui cum s-a rezolvat. -
18 Dec 2003, 21:18Buna,
mie mi-a intarziat ciclul 16 zile,eram deja convinsa ca sunt insarcinata si chiar bucuroasa!Normal ca nu am facut nimic ca sa imi vina si eram suparata ca testele aratau negativ!Ma pregateam sa merg la un consult ginecologic si... mi-a venit ciclu!A fost doar o dereglare,asa mi s-a spus!
Va pup!