unghie incovoiata..ceva de genul asta

•  
    • 4411 mesaje
    7 Aug 2007, 12:48
    1 0
    Am lasat sa-mi creasca unghiile mai mult decat de obicei,sunt chiar lungute as putea spune.Si am observat la aratator,ca unghia a coborat cumva in partea stanga.In partea dreapta este ok,numai ca in stanga parca ar fi indoita.Nu mi s -a mai intamplat.Nu ma doare ,nimic,doar ma streseaza pt ca nu e normal.

Aveti idee de la ce este?
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Aug 2007, 21:11
    0 1
    unghiile lungi se deformeaza in timp, in special cele de la aratator, pt ca-l folosim mai mult.

si mie mi se incovoaie asimetric unghiile de la aratator, din cauza ca bat mult la tastatura.

pe masura ce se "invechesc", incep sa se deformeze si celelalte. si, cu cat pastrezi mai mult unghiile lungi, cu atat curbura incepe sa se accentueze, transmitandu-se de la partea crescuta a unghiilor catre partea aflata in patul unghiei. (de obicei, efectul este temporar - unghia se indreapta dupa ce o tai scurt)

singurul "remediu" este sa nu pastrezi unghiile prea lungi pentru o perioada mare de timp.

de asemenea, daca protejezi mereu unghiile cu lac, se incovoaie mai lent o data cu trecerea timpului.
    o singura zi daca le lasi nefacute, te trezesti ca au inceput sa se incovoaie si sa se rasuceasca ca la balamuc...
  •  
    • 4411 mesaje
    8 Aug 2007, 00:16
    1 0
    Sa stii ca ai dreptate,de doua zile am sters lacul pt ca am vrut sa le las sa mai respire.si astazi am observat ca s-a incovoiat cam rau.Nu obisnuies sa le las lungi,ba chiar nu-mi plac dar asa s-a nimerit acum pt ca nu a avut timp manichiurista pt programare..Abia astept sa mi le taie,eu nu le tai singura pt ca nu vreau sa stric forma si sa-i ingreunez munca.

Merci pentru raspuns donna,esti o scumpa ,ca de obicei
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Aug 2007, 12:32
    0 0
    andreea, sfatul meu este sa-ti faci curaj si sa incepi sa-ti faci singura manichiura.

eu am fost la manichiurista (era una renumita, la un salon de pe calea mosilor) doar de cateva ori in viata mea. am tras cu ochiul sa vad cum lucreaza si am incercat si eu acasa, dupa aceea. pur si simplu mi se parea ca pierdeam prea mult timp ca sa ma duc pana la salon, sa astept sa-mi vina randul si apoi sa ma intorc acasa - si asta doar pentru ca sa imi fac unghiile...?

acum imi cunosc perfect fiecare unghie si pielita, stiu exact ce trebuie sa fac pe fiecare milimetru, asa ca o manichiura completa (curatat pielite, scurtat unghiile, pilit, aplicat lac) nu-mi ia niciodata mai mult de 15-20 de minute.