Anxietate

•  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2007, 11:23
    0 0
    Ma poate ajuta cineva sa scap de aceasta stare? Iau antidepresive de peste 2 ani ,situatia s-a ameliorat dar starea de anxietate nu m-a parasit.La impactul cu o situatie neplacuta ( chiar daca nu sunt implicata )creierul meu percepe problema ca si cum as fi in pericol de moarte si nu pot sa controlez situatia desi o constientizez.
  •  
    • 26 mesaje
    6 Aug 2007, 11:42
    0 0
    Stimata Doamna,
    Asa cum am scris si in "agorafobie" nimeni nu stie cauza exacta a declansarii starii de anxitate,deci nu exista un tratament adecvat.Depinde f.mult de felul in care s-a declansat la dvs aceasta stare.Daca intai a fost stsrea de anxiatate si pe urma raul somatioc sau invers.Acest lucru face diferenta dintre o afectiune psihonevrotica si o afectiune pur somatica.Depinde de ce s-a intaplat inainte de declansarea starii de rau(daca ati avut experiente neplacute etc).Va recomand sa va ganditi la toate aceste lucruri sau fapte care s-au petrecut in poreziua declansarii anxietatii si sa le comunicati pe forum pentru analiza si eventual asistenta.
    Cu respoect
    Florerntin
  •  
    • 9835 mesaje
    6 Aug 2007, 12:24
    0 0
    florentin, cred ca mai intai ar trebui sa ne spui cine esti si in ce calitate si conditii oferi aceasta asistenta...
  •  
    • 26 mesaje
    6 Aug 2007, 14:36
    0 0
    Nu am spus ca o sa acord asistenta si nu am nici un fel de conditii.Doamna respectiva se palngea de ceva si nu am facut altceva decat sa ii sugerz un mijloc de rezolvare.Deci ramane la aprecierea dansei daca vrea sau nu vrea sa faca comunicarile respective.Cunosc cate ceva despre agorafobie si atacuri de panica,ma ocup de tratamente in acest sens si incerc sa ajut atat cat pot
  •  
    • 113 mesaje
    6 Aug 2007, 14:47
    0 0
    Da , am avut experiente neplacute si mai intai a aparut starea anxioasa dupa care raul somatic.Va raspund la intrebari daca ma puteti ajuta.Multumesc

Au originea mai intai in copilarie; am crescut intr-o familie de nevricosi frustrati si stresati.Nu am o relatie buna cu parintii mei nici la maturitate- rezultatul relatiei din copilarie. Dupa care multi ani mai tarziu am plecat si am locuit in strainatate ,multa vreme , unde am fost foarte nefericita - nu m-am acomodat .
    Acum a trecut si perioada copilariei, deci nu mai e nevoie sa fac ceea ce dicteaza parintii mei, nici dependenta de ei nu sunt, de 2 ani locuiesc in Romania impreuna cu sotul meu ,(si fiica noastra in viitor adoptiva)care se ocupa de o afacere aici, traiesc intr-un mod placut si statutul mi s-a schimbat, deci nu ar exista motive serioase ptr. care sa mai persiste aceste vechi probleme de sanatate.
  •  
    • 26 mesaje
    6 Aug 2007, 23:07
    0 0
    Va rog sa detaliati:
    1. la ce rau stomacal va referiti si cum se manifesta?
    2.De cat timp il aveti?
    3.Este interesant de stiut ce s-a petrecut exact in preziua aparitiei acestei suferinte.
    4.Ce tratament faceti in prezent?
    5.Ce va nemultumeste acum?
    Etc
  •  
    • 113 mesaje
    7 Aug 2007, 10:06
    0 0
    Inainte de a incepe tratamentul antidepresiv am suferit de toate afectiunile posibile .In momentul de fata la o stare de tensiune mai puternica (ex. stres inainte de a pleca undeva :trebuie sa reusesc sa termin pana la ora 2 de impachetat si bagajul fetitei si al sotului , uite ca mai am doar o ora si nu sunt gata) Intr-un astfel de moment apare durerea de spate.
    Cipralex este medicamentul care il iau momentan si pana acum 2 saptamani , seara luam amitriptilina (saroten pana sa vin in romana)
    problema mea este ca nu mai exista motive de nemultumire si totul e ok pana apare starea de stres care aduce cu ea durerea de spate si starea de anxietate . De ce nu dispar aceste stari de atata timp?
  •  
    • 26 mesaje
    7 Aug 2007, 11:06
    0 0
    Stimata Doamna,
    Nu am aflat mare lucru din ceea ce imi relatati.Tot nu stiu ce fel de afectiune aveti.Explicatia dvs este mult prea neclara.Va invit sa ma contactai pe mess,poate asa va voi intelege mai bine
    Mesul meu este florentin_george1960@yahoo.com .Daca nu reusiti sa incarcati mesul va rog sa imi dati dvs adresa de mess.Cu respect
    Florentin
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Aug 2007, 12:00
    0 0
    sisi, durerile de spate fara o cauza fizica apar atunci cand ne simtim coplesiti de probleme, impovarati.

majoritatea oamenilor sunt cuprinsi de anxietate inaintea unei calatorii. este o grija fireasca, atata vreme cat ea nu devine inabilitanta.

facutul bagajelor pentru toata familia este o sarcina ingrata, pe care sunt si eu nevoita sa mi-o asum de fiecare data cand urmeaza sa plecam undeva.
    desi imi fac din timp liste cu obiectele necesare, mereu am impresia ca voi uita un obiect important, ca va trebui sa ma descurc fara el sau sa suport reprosurile celorlalti.

in cele din urma, imi aduc aminte ca bagajele cuprind, in general, lucrusoare care pot fi cumparate de oriunde si ca, prin urmare, indiferent ce as uita, nu se va intampla nici o tragedie.

nu in ultimul rand:
    faptul ca tu esti cea care face bagajele inseamna ca membrii familiei sunt de acord cu ideea ca, dintre toti, tu te descurci cel mai bine in aceasta privinta.