analize

•  
    • 104 mesaje
    6 Aug 2007, 09:34
    0 0
    Buna dimineata, zilele trecute am fost la ginecolog pt o consultatie, i-am zis ca as vrea sa iau si anticonceptionale dar vreau sa fac analize nu sa mi le dea asa aiurea.
    mi-a scris pe o hartie ce analize trebuie sa fac si a pus parafa, am intrebat-o daca trebuie sa platesc si a zis ca nu stie .

stiti cumva daca se platesc? mi-a zis sa ma duc la medicul de familie sa mi le transcrie ca sa fiu sigura ca nu platesc, dar trimiterea ei nu e valabila?
  •  
    • 392 mesaje
    6 Aug 2007, 09:43
    0 0
    Analize gratuite iti poate prescrie numai medicul de familie.
  •  
    • 104 mesaje
    6 Aug 2007, 10:44
    0 0
    hemolen copana e bine scris? stie cineva?
    ce inseamna TR, TS si TC?
    daca merg la medicul de familie si cer sa imi treaca toate analizele, fara sa specific ceva anume, acestea TR, TS, TC mi se vor face?
  •  
    • 104 mesaje
    6 Aug 2007, 10:45
    0 0
    fara trimitere analizele sunt scumpe?
  •  
    • 250 mesaje
    6 Aug 2007, 13:04
    0 0
    Draga mea, priam analiza pe care ai scris-o e hemoleucograma...o analiza de sange care arata compunenta sangelui tau ( globule albe, globule rosii, etc)....asta e o analiza mai generala de sange...costa pana in 20RRON dar se da si gratuit de la medicul de familie...

Celelalte cu prescurtari nu stiu exect ce sunt...daca cumva sunt analize hormonale sa stii ca costa foarte mult si nu sunt gratuite nici cu trimitere de la medicul de familie. ( o analiza hormonala costa in jur de 30-40 RON- analiza unui singur hormon,dar de obicei se analizeaza 2-3-4 hormoni).

Stai linistita....anticonceptionalele pot sa iti dea reactii adverse si daac toata analizele facute sunt ok...poate de aceea doctorii de la noi nu ne cer de fiecare data analize de sange si analize hormonale pentru a ne prescrie anticoncept.

De obicei, medicul alege cel mai usor anticonceptional, daca dupa 2-3 luni nu te simti foarte bine, ti-l schimba cu altul mai usor.

ATENTIE: Anticonceptionalele pot sa iti dea intreg organismul/ metobolismul peste cap si poate sa iti provoace dereglari hormonale in timp!( si nu ma refer la celebra "ingrasare" chiar daca mananci la fel...mai sunt multe altele.)
    Depinde foarte mult de organismul tau!Ai grija totusi.
  •  
    • 104 mesaje
    6 Aug 2007, 13:12
    0 0
    multumesc mult pt ceea ce ai scris, pana acuma nu am luat anticonceptionale, am mai citit si auzit de reactii adverse si eu sunt mai sensibila.
    eu si prietenul am folosit prezervativul, s-a retras la timp dar e un pic aiurea. Eu i-am cerut doctoritei ginecolog sa fac analizele, ea a zis ca imi poate da pastilele si fara analize dar sunt mai sensibila.

cand eram mica raceam imediat, acuma mereu am grija de mine sa nu racesc, sa nu mananc prea rece, sa nu stau in frig.
  •  
    • 250 mesaje
    6 Aug 2007, 13:35
    0 0
    pai vezi...tocmai de aceea fii foarte prevazatoare la pastilutze...dar tine minte, chiar si cu analize ok, tot nu inseamna ca pastilutzele nu iti vor crea probleme...

si faptul ca esti mai sensibila nu inseamna neaparat ca nu poti lua anticoncept. tine de imunitate treaba asta.
  •  
    • 104 mesaje
    6 Aug 2007, 14:10
    0 0
    intai cred ca o sa ma duc la un cabinet de analize medicale sa intreb cat ma costa analizele prescrise de ginecolog, daca mi le transcrie medicul de familie se pot face gratuit?
    si daca nu se poate le voi plati, dar sper sa nu fie prea scumpe.