metroul si poluarea fonica

•  
    • 151 mesaje
    2 Aug 2007, 14:55
    0 0
    de vreo luna, la intrarea/iesirea metroului din diverse statii, se aude un scrasnit ingrozitor, din cauza sinelor probabil, foarte inalt sunetul, de MA DOR URECHILE LA PROPRIU, e genul de sunet insuportabil... unii nu suporta scrasnetul cretei ascutite pe tabla la scoala, ei bine, sunetul de la metrou e cam asa dar MULT amplificat.
    bauiesc ca e de vina starea sinelor, se intampla in statii vechi si noi, cu trenurile vechi dar si cu cele noi...
    auzul mi l-am testat acum vreo 2 ani si nu aveam nici o problema...
    dar sunetul ala imi face rau, simt ca imi strapunge timpanele in secunda dinainte sa imi bag degetele in urechi.
    V-ati mai confruntat cu asa ceva? As trimite si un email la metrorex legat de starea sinelor...
    poate sunt eu mai sensibila dar e absolut insuportabil, o senzatie asemanatoare am mai avut cand eram la o petrecere pt un copilas de 5 ani si toti copiii invitati au tipat ca sa se distreze, toti in acelasi timp, vreo 10 secunde, si m-au durut urechile 24 de ore.
  •  
    • 3297 mesaje
    2 Aug 2007, 19:09
    0 0
    eu zic sa mai faci un control si sa spui clar ce anume te doare si DE CE.
  •  
    • 533 mesaje
    2 Aug 2007, 19:14
    0 0
    fleurdemai acel scirsnit se datoreaza frecarii rotilor cu sinele in momentul frinarii.Nu exista nici o problema la sine nici la roti .... este rezultatul frecarii metal pe metal dar la o viteza si masa mult mai mare.....acelasi lucru se intimpla si in cazul trenurilor....
  •  
    • 151 mesaje
    3 Aug 2007, 09:04
    0 0
    ciudat este ca doar de vreo luna si ceva se aude asa. si nu cred ca am eu "auzenii", pentru ca am vazut si pe altii stramband din dinti sau parand surprinsi cel putin de zgomot...
    cred ca o sa fac totusi o vizita pe la doctor...
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Aug 2007, 11:12
    0 0
    probabil scrasnetul sinelor exista si inainte, doar ca nu il sesizai cu acuitatea de acum.

sensibilitatea crescuta la zgomot este un semn de neurastenie pe fond de stres.

cu cat esti mai atenta la zgomote, cu atat acestea te vor deranja mai abitir.
    deci cauta sa te relaxezi si sa le ignori, pe cat posibil.
    in paralel, urmareste sa elimini factorii de stres din viata ta, sa te odihnesti mai bine. poti sa faci si o cura de vitamine (B-complex este una dintre cele mai bune formule pentru neurastenie).