dependenta de Pepsi :(

•  
    • 1906 mesaje
    31 Iul 2007, 19:39
    0 0
    so.... titlul spune totul.
    am ajuns sa beau intr-una pepsi. daca ma trezesc noaptea si mi-e sete, intotdeauna aleg sticla de pepsi in favoarea apei. dimineatza e la fel.
    stiu ca nu e sanatos deloc si tocmai de asta i need your help si nu merge faza cu redusul cantitatii pentru ca pur si simplu nu pot sa ma opresc. cafea nu mai beau de aproape 2 ani de zile (desi beam de cand eram mica si nu o singura cana pe zi), cand m-am dat pe coca cola. ajunsesem sa beau cola in cantitati industriale, erau zile in care pur si simplu nu beam picatura de apa. dupa vreo cateva crize de inima, m-am lasat. dar uite ca am dat-o pe pepsi

stiti vreo metoda de a ma lasa? dar fara sperieturi cu ficatul facut vraiste ca mi-am facut transaminazele anul trecut si ficatul meu era in stare perfecta.
  •  
    • 1 mesaje
    31 Iul 2007, 20:00
    0 0
    Buna,
    vreau sa scapi de cola asa cum am facut si eu. pana acum cateva luni eram si eu dependenta de cola, asa cum zici si tu ca esti( dimineata, ziua, noaptea, nu conta ce faceam unde eram, cola era aproape de mine). daca imi spunea cineva sa nu mai beau ca nu e buna eram in stare sa-l iau la bataie. pana intr-o zi cand am primit un mail despre "beneficiile" acestei bauturi(cola, pepsi, tot aia-i)cu toate ca mai stiam cate ceva. m-am hotarat si eu sa fac un experiment. am ajuns acasa, am luat sticla de cola din frigider, am umplut un pahar mare de plastic transparent cu "licoarea vietii", si am pus o bucatica de sunca presata in el. poti folosi si carne cruda, ficat de pasare pentru rezultate mai convingatoare. asteapta cateva zile, timp in care urmaresti experimentul(eventual poze:faza initiala, etape pe zile)))), nu glumesc, si sa vezi rezultat. eu dupa ce am inceput experimentul, am golit aceea sticla de cola si de atunci NU am mai gustat niciodata. Prietenii imi spun ca sunt exagerata, ca daca beau foarte putin, macar de pofta nu are nimic, dar am ajuns la concluzia ca nu e vorba de ambitie ci pur si simplu nu mai am chef de cola. repet, eram dependenta(daca as putea sa scap asa de usor si de fumat). sper ca nu te-am plictisit si stiu ca nu te-am convins dar macar incearca. PONT: Miroase si acea cola dupa cateva zile si gandeste-te ca acolo e si carne stricata. te-am pupat si bafta
  •  
    • 1620 mesaje
    31 Iul 2007, 20:31
    0 1
    Pinkie, ma jur ca asa credeam si eu, ei bine, dupa o criza de bila si dupa ce am vazut ca mi se umfla matele deja de la orice mananc... m-am lasat de cola/pepsi de pe o zi pe alta.
    A mai contribuit si o imagine prezentata de maica-mea: "ce vrei draga, sa ajungi ca aia de nu mai pot chirurgii sa le bage matele inapoi ca sa inchida operatia?"
    Nu as putea spune ca a fost asa greu. Am folosit suc natural, facut spritz cu apa plata. La inceput , in primele 2 zile e mai ciudatel, dar dupa aia si uiti de pepsi.
    Si crede-ma, am consumat ceva cola si pepsi la vietzisoara mea.
  •  
    • 134 mesaje
    31 Iul 2007, 21:36
    0 1
    Eu am vazut pe Discovery la "Mythbusters" (Spargatorii de mituri) un experiment identic cu cel descris de tine, Lavinia si efectele au fost cu totul altele, adica, nu s-a intamplat nimic, de fapt, carnea a ramas exact la fel dupa 48 de ore. Si problema este ca bautura nu ramane in stomac cateva zile, ea nici macar nu apuca sa faca ravagii in stomac, se consuma aproape imediat, deci efectele nocive nu sunt atat de grave cum par. Asta, insa, nu ma impiedica sa-mi fac si eu griji pentru sotul meu, care e la fel de dependent de Pepsi, bea zilnic cel putin 1 l, dar, nu reusesc sa-l conving sa renunte.
  •  
    • 1906 mesaje
    31 Iul 2007, 21:51
    0 0
    daca as bea doar un singur litru pe zi ar fi bine
    probleme cu ficatul chiar nu am, insa sunt convinsa ca bine nu imi face consumul excesiv de pepsi. nu mai spun ca de fiecare data cand ma duc la kfc imi iau un pepsi mare cu gheata, insa il beau atat de repede ca nici nu apuca sa se topeasca gheata.

ma interesau niste sfaturi practice, eventual de la persoane care au scapat de dependenta.
  •  
    • 9835 mesaje
    31 Iul 2007, 22:14
    0 0
    nu exista dependenta de pepsi.

doar ca, band regulat cantitati maricele, ai devenit dependenta de cofeina si zahar.

iar acestea sunt niste dependente de care se poate scapa usor, comparativ cu alte tipuri de dependenta.

340 ml de pepsi (adica un pahar de dimensiuni medii) contin:
    zahar: 11 lingurite
    cofeina: 37 mg (cat o cafea mica)

apropo, aceeasi cantitate de coca cola contine un picut mai putina cofeina (34 mg), carevasazica ai dat merele pe pere...
  •  
    • 221 mesaje
    1 Aug 2007, 07:10
    0 0
    Nu vreau sa te sperii,dar nu cu ficatelul e posibil sa ai probleme,doar sa faci peste cativa ani,nu acum,peste cativa ani un ulcer de toata frumusetea.Incearca sa nu-ti mai cumperi.Ocolesti pur si simplu magazinul si dupa aia de nevoie poate bei si apa.Incearca si vezi!Sper sa reusesti ,ca intr-adevar nu e sanatoasa asa mult.Acum nu simti nimic,dar cu timpul o sa-ti faci stomacul varza!
  •  
    • 271 mesaje
    1 Aug 2007, 10:16
    0 0
    credeam ca sunt singura cu asa problema. de ceva vreme ma mai abtin si nu mai beau asa mult, cam 0,5l pe zi. am mai facut pauze de cateva zile, dar nu pot rezista prea mult, devin irascibila si agitata. un pahar de cola ma linisteste rapid.
  •  
    • 1039 mesaje
    1 Aug 2007, 11:08
    2 0
    Si eu beau Pepsi. Este singurul viciu, dar nu din cauza ca as fi irascibil sau ca m-ar linisti... pur si simplu imi place gustul sau. Am ajuns la un asemenea "rafinament" incat daca-mi dati doua pahare de Pepsi, va spun care e mai proaspat si care e mai vechi, desi amandoua sunt in termenul de garantie. Dar imi place doar gustul de Pepsi, Coca Cola beau doar accidental si fara sa-mi placa prea mult.

Am avut perioade inainte, cand pur si simplu nu beam apa... numai Pepsi. Dar mergand pe ideea ca nimic din ce e prea mult nu e bun, am redus consumul la aprox 4L / sapt. Dar am perioade cand beau 2L pe zi cu o pofta nebuna, urmate de perioade de cateva saptamani cand nu pun gura... nu mi-e pofta.
    Mai mult, cand sunt in voiaj (si ultimul voiaj a fost de 6 luni) nu beau aproape deloc, deoarece la nava ni se dau numai doze (cutii) si nu-mi place gustul de la doza (in virtutea "rafinamentului" gustului de care v-am zis). Plus ca de obicei se comanda Coca Cola (preferinta comandantului) asa ca de multe ori ajungeam sa ofer doze de cola colegilor.
    Dar cum ajung acasa si dau de gustul bun al unui Pepsi proaspat imbuteliat (cumpar numai din supermarket-uri cu dever mare unde nu are timp sa se "invecheasca" si ma uit atent la data expirarii, alegandu-l pe cel ce expira ultimul) incepeiar sa-mi placa. Bine, acum sunt mult mai ponderat (aprox 4L/sapt). Oricum, un vechi slogan adidas spunea "Daca vrei, poti!" si sunt total de acord.

Cat despre "experimentul" cu bucatica de carne introdusa in Pepsi si care se dezintegreaza... sa fim seriosi, e o fantezie scornita de cine stie cine. Oricum, acet mit a fost daramat de cei de la Myth Busters (Discovery) care au demonstrat ca este doar un... mit!
    lavinia.irimia, incearca sa pui o bucatica de carne intr-un pahar cu apa, las-o cateva zile si ai sa vezi cum arata. Groaznic. Asta nu inseamna insa ca e bine sa bem Pepsi cu cisterna. Oricum, fumatul este de 1000 X mai daunator, asa ca daca ai avut ambitia sa te lasi de Pepsi, nu vad de ce nu ai avea aceeasi ambitie sa te lasi de un adevarat, real si mult, mult mai mare pericol, cum este fumatul! FUMATUL UCIDE. PUNCT.

P.S. Am sa va spun totusi ceva care mie mi-a dat de gandit. Pe nava, cand avem un surub intepenit de rugina si se intampla sa ramanem fara M40 (un degripant puternic) si nu se desface cu nici o cheie, oricat de mare, baietii toarna un pic de Pepsi sau Coca Cola, lasa sa actioneze pret de o tigara si apoi, fara a forta prea tare, surubul se desface. Si acesta nu este un mit, este o realitate vazuta de mine la baietii care lucreaza pe punte !!!
  •  
    • 83 mesaje
    3 Aug 2007, 10:52
    0 0
    Woow, p'asta cu desfacutul suruburilor n-o stiam... In rest, ai dreptate marinare, e chestie de vointa.
  •  
    • 2487 mesaje
    3 Aug 2007, 11:37
    0 0
    Salut,la mine nu a functionat chestia cu experimentul cu carne ci cea cu E-urile,e deajuns sa vezi citi prezervativi contin o singura sticla sa iti piara pofta si mai e ceva desi beau ocazional cola si pepsi am observat o diminuare a calitatii,cola de acum de ex seamana tare bine cu quick-cola copilariei,acelasi gust de medicamente pisate,la pepsi o lipsa a gustului de parca este diluat,oricum ca si in cazul oricarei depedente poti diminua cantitatea,inlocuind cu ceva alternativ mai natural,cafea,ceai verde,etc, sau metoda soc unde te autoconvingi ca nu e bun pt tine,de ex:influenteza dezvoltarea celulitei,poti face ulcer datorita CO2,te ingrasa in cantitati mari,nu poti dormi bine din cauza cantitati mari de cofeina ingerate si de aici oboseala cronica,etc.,orice cale alegi eu zic sa ai vointa caci nu depinde decit de tine,primul pas l-ai facut ai constientizat problema,al doilea este sa scapi de ea,succes.
  •  
    • 44 mesaje
    6 Aug 2007, 21:51
    0 0
    Cola/Pepsi...nu conteaza la mine. De vreo 3 ani le beau in continuu. Rar mi se face sete de apa. Dorm cu sticla la cap...pe zi cam 1,5 litri...ca acum s-a molipsit si fratele meu.

Mama innebuneste cand ma vede cumparandd-le...dar am impresia ca am ajuns ca drogatii...cand nu mai am de baut si la miezul noptii cobor sa-mi cumpar.

Si mai grav e ca nu ma pot abtine...de atatea ori am zis ca ma las...dar mai mult de o zi nu rezist.
  •  
    • 210 mesaje
    6 Aug 2007, 23:41
    0 0
    mda.... celulita. cand eram in liceu si nu bagam in mine toate prostiile nu avea pic de celulita desi aveam mai multe kile decat acum in seara asta am facut primul pas pt a scapa de dependenta. mi-am cumparat lapte ca sa nu mai beau atat de mult pepsi, de vreme ce nu prea ma pot atinge de apa...