sarcina oprita din evolutie!
-
0 0sora mea a pierdut doua sarcini ...oprite din evolutie fara motiv!
avea analizele standard facute ....a mers la mai multi medici fara nici un raspuns de ce?!
Nu am vrut sa deschid subiectul aici dar saptamana trecuta stand de vb cu ea am obs ca are lacrimi in ochi cand e vorba de copii( nici nu suporta sa discutam despre ceea ce s-a intamplat)e demoralizata complet mai ales ca ultimul medic a afirmat ca s-ar putea sa fie o cauza genetica bla bla bla
Ok! nu il contrazic dar totusi stiind ca a mai pierdut o sarcina (avort spontan la prima) si urmand sa-i faca un avort la a doua putea sa preleveze probe si sa vada cauza nu?
Toti sunt cu presupuneri!
Am vazut la televizor un reportaj cu medicul Dinu Albu (genetician) din Bucuresti care a afirmat ca mai este un medic bun la Iasi ( e mai aproape de noi)dar nu am inteles cun il cheama?
Stie cineva ceva?
La oricare dintre cei doi medici trebuie sa mergem cu setul de analize date de medicul de aici sau la indicatia celor de la laborator hotaram ce facem?
Sincer nici nu stiu cum sa procedez ....trebuie sa vin cu sfaturi concrete si apoi sa vb cu cumnatul meu....el chiar ma rugat sa ma interesez!
Hai va rog de la cele care au trecut sau au auzit de asa ceva sa ma ajutati!
precizez ca amandoi sunt foarte tineri ! -
Un medic bun la Iasi e Aursulesei, barbat, nu sunt sigura de numele mic,nr.0232218181, mai e dr. Diana Popovici,ma asista pe mine personal in tratarea infertilitatii si sunt super multumita, tel.0722787975. Daca am timp ma mai interesez. Mai e o tipa care cica e super buna dar nu -mi amintesc acum. Oricum am rude prin spitale aici la Iasi si sfatul meu,MARE ATENTIE LA CINE MERGI!!!
BAFTA. -
multumesc fetelor.....nu stiu ce sa spun de o cauza hormonala....arata bine e sanatoasa si sotul la fel!
Ideea e ca ramane gravida dar sarcina se opreste brusc din evolutie....acum ultima data a fost doar cu o saptamana in urma la echograf si totul era normal!
Oricum trebuie sa incepem de undeva si ma gandeam la Iasi ca e mai aproape dar pana la urma ce nu faci pentru un bebel!
Mi se rupe sufletul cand vad cat se consuma amndoi...sunt realizati financiar au o casatorie fericita si numai un copil le lipseste! -
Sora ta sa nu-si piarda speranta. Eu am pierdut 4 sarcini pana in patru luni, iar a cincea a reusit sa mearga pana la 7 luni, iar acum am un copil sanatos, fara tratament. Nici mie nu mi-au gasit nici un motiv pentru care le pierdeam. Incercati intai la Parhon, cred c-ar fi cel mai bine, sa nu fie ceva hormonal. Succes sorei tale.
-
acum cateva luni am avut si eu aceeasi problema. diferenta e ca la mine era prima sarcina. am fost la doi medici care mi-au zis acelasi lucru: cel mai probabil au fost cauze genetice, adica "defecte" genetice majore (una dintre ele imi explica ceva cu cromozomi, dar imi intra pe o ureche si imi iesea pe alta, ma dusesem la ea sperand ca prima s-a inselat) si ambele mi-au recomandat sa fac urmatoarele ANALIZE: igG si igM pentru toxoplasma, toxocara (igG), rubeola si citomegalovirus, pentru ca si astea pot provoca asa ceva. una dintre ele imi daduse o lista mai mare, daca vrei sa ti le scriu si pe celelalte spune-mi, numai ca am lista acasa.
sper sa nu mai aiba probleme data viitoare, din pacate stiu ce inseamna sa treci prin asa ceva atunci cand iti doresti un copil. -
offff e greu s-a inchis complet...nu vrea sa discute despre asta!
Intre sarcini a fost diferenta de un an timp in acre a luat duphaston si alte minuni!
Avea analizele standard la zi inclusiv cea pt toxolasmoza care era bine!
Medicul stia ca mai pierduse o sarcina si totusi nu a luat masuri suplimentare! -
dr Tutunaru din Bucuresti se ocupa (si) de probleme de infertilitate, sarcini cu probleme. Pt femeile cu sarcini oprite din evolutie mai da si alte analize de facut (care nu se fac in mod obisnuit), gen "sindrom antifospolipidic (nu cred ca am scris bine, e f complicat termenul)" plus ca mai da tratamente de sustinere a sarcinii cu pregmyl si alte medicamente. Luati legatura cu el daca puteti. Are si un site pe net, infertilitate.ro
-
Eu stiu de factorul Rh, ca daca parintii il au diferit copilasul va fi avortat de mama. Dar pot fi diferite cauze, pierderea sarcinii nu e ceva iesit din comun. Sigur ca e demoralizant in ziua de azi, cand oamenii isi planifica bebelusul cu atata atentie si cand ne asteptam ca medicina sa aiba raspuns la orice... dar avorturile s-au petrecut dintotdeauna. Incurajeaz-o pe sora ta sa mai incerce.
-
Inclin sa cred ca nu factorul Rh e cauza, mai ales ca nici prima sarcina nu a fost viabila. Si de obicei factorul Rh nu influenteaza prima sarcina, caci nu apuca sa se formeze anticorpii care incearca sa respinga "elementul strain". In plus, ea nici nu a avut avorturi spontane, si sarcini oprite din evolutie, ceea ce este un pic altceva.
Ar putea fi vorba de ceva analize mai amanuntite, care nu lasa sarcina sa evolueze, analize carora le scapa din vedere multor medici.