iar insomnia
-
2 0Stiu ca s-a mai discutat insa am nevoie de sfatul vostru. Nu pot umbla la cauza (probleme, stres, nu se vor rezolva curand din pacate) dar pe de alta parte trebuie sa ma odihnesc. Iau ceai Quiet Night si Erbe della Notte (cred ca asa ii zice)- amestec de plante. Nu ma prea ajuta. Adorm foarte greu si ma trezesc odata cu gainile.
Please, a gasit cineva formula miraculoasa? Fara tranchilizante insa sau somnifere care dau dependenta.
Multumesc, sanatate tuturor. -
Si eu am avut mari probleme cu insomnia, dar am rezolvat-o simplu cu lapte cald amestecat cu ceai de tei si miere, seara. Sincer nu prea mi-a placut, dar de nevoie. Nu puteam dormi mai mult de doua ore pe noapte. Iar o alta metoda care a functionat a fost salata de ceapa, e drept ca la mine de cand ma stiu ceapa a fost ca un somnifer, nu-mi permiteam sa mananc prea multa ziua. Am facut progrese. Acum reusesc sa dorm 6-7 ore pe noapte.
-
Am avut si eu insomnii multi ani, treceau uneori cate 3 zile consecutiv si nu puteam sa dorm deloc, ma simteam mai mult moarta decat vie, am incercat multe tratamente, dar nu prea au functionat, in afara de unul singur: ceaiuri. Obisnuiam sa-mi prepar un amestec de 5-6 ceaiuri, doar asa aveau efect: levantica, hamei, paducel, roinita, talpa gastei, sunatoare. Beam acest amestec de 2-3 ori pe zi. Incepea sa-si faca efectul abia dupa o saptamana, dar stii ce bine dormeam? Ca un copil fara griji. Trebuie doar sa ai rabdare sa-ti prepari ceaiul.
-
Eu am uneori niste insomnii ingrozitoare. Nu adorm nici macar cu somnifere, daramite cu ceaiuri. M-am impacat cu situatia. Oricum, la mine insomniile sunt de doua feluri: am perioade scurte (cateva saptamani) in care nu pot dormi noaptea dar imi este somn dupa-amiaza. Sunt perioadele in care umblu ca un zombie, pt ca sunt mai mereu obosita.
Cel de-al doilea fel ar fi ala in care dorm maxim 3 ore pe noapte si ma simt extraordinar de odihnita si vioaie intrega zi. Astea sunt cele mai lungi (doua luni - ultima).
Medicul mi-a recomandat ceaiuri si somnifere. Nu ajuta. Nu-mi ramane decat sa pierd noptile pe net, pt ca e singurul lucru care mai omoara plictiseala. -
Probabil e si varsta, eu am avut insomnii de pe la 16 pana la 23 de ani, pentru ca eram o fire foarte anxioasa, ma stresam din orice, aveam si multe examene tot timpul. La mine functiona tratamentul cu ceaiuri, dar nu puteam sa beau la nesfarsit, cand faceam pauza, reveneau insomniile. Oricum, dupa terminarea facultatii am scapat definitiv de ele, nu mai am nevoie acum de nici un tratament.
-
Si eu sufeream rau de insomnii. Din pacate, nu puteam dormi cu ceai de tei sau lapte cald. Am ajuns la psihiatru (aveam si o situatie familiala mai delicata, care ma stresa enorm), mi-a recomandat Xanax, am luat 30 zile, si de atunci am foarte rar nopti albe.
Nu stiu daca e bine sa iei medicamente....dar daca trebuie....
Eu una, am luat.
Medicul de familie imi recomanda tot timpul cand nu am somn ceai de tei foarte tare ,(rosu), sau lapte cald seara... -
Si eu sufar de insomnie,si o prietena mi-a recomandat extract hidroalcolic 100% natural de marar,pe care il gasesti la plafar. Trebuie sa iei 1 lingurita in 100 ml de apa in fiecare zi de 3 ori pe zi cu 15. minute inainte de masa.Eu il iau cu suc natural si tot isi face efectul.Pe mine ma ajutat fff mult pt ca de 2 saptamini de cand il iau dorm cite 8 ore pe noapte si am mai multa energie. Sper sa functioneze si la tine.
-
si yo am de mult problemele astea...si am incerkt sa fac putin sport mai in fiekre zi...iau niste pastile StresVit de la Walmark (un complex d vitamine si minerale pt combaterea stresului)..in rest mai luam extract d valeriana, 1 pastile d 3 ori p zi..si valeriana a fost buna pt starile d anxietate..t simti mai bine cand iei..si mai iau q cateva ore inainte d culcare pastile d melatonina..asa scrie p ele, k hormonu acela kre provoak melatonina..cu asta chiar ai un somn natural..mai am niste pastile kre le iau acum k am terminat valeriana, s numesc SEDOCALM V, si au multe plante, din acelea kre se recomanda sa faci ceaiuri din ele k sa potzi dormi seara, va recomand, se gasesc la plafaruri, e mai usor sa iei d 3-4 ori p zi kte o pastile dekt sa tzi faci 4 ceaiuri p zi...si seara tot la fel, ceai d tei, lapte si miere, si dormi k un prunc
sper k v am fost d ajutor
-
Si eu am suferit de insomnii si de stari de anxietate. Acum dorm beton 7-9 ore pe noapte. Cum am procedat: Seara la culcare am facut meditatie 15-30 de minute, am baut ceai de sunatoare-busuioc-rozmarin-talpa gastii indulcit cu miere, luam un sedocalm v si nu mancam dupa ora 7 seara. Dupa cum spuneam, daca inainte dormeam cam doua ore pe noapte, in reprize , acum dorm ca un prunc 7-9 ore si ma scol super odihnita si plina de energie.
NU recomand xanaxul=drog.
Multa sanatate! -
incearca cu tinctura de valeriana, la mine a mers, am avut niste probleme anul acesta si nu reuseam sa mai dorm noaptea, medicamente nu am vrut sa iau deoarce stiu ce contin si ce efecte au.. asa ca am incercat ceva natural, plus ca multe pastile contin extract de valeriana.Pui 30 de picaturi in putina apa si le bei, fa doar seara asta ca daca le iei pe parcursul zilei s ar putea sa iti fie somn toata ziua.
-
Multumesc tuturor.
Intre timp am rezolvat problema
Cum spuneam, era datorata stresului si problemelor deosebite. Nu s-au rezolvat toate dar acum sunt mai impacatacu mine si mai relaxata.
Si dorm bine de cateva saptamani. Mai beau ceaiuri la culcare, nu strica.
Va doresc si voua sa aveti nopti mai linistite de acum incolo. -
si eu am avut probleme de acest gen ,mi s-a indicat sa nu mai beau cafea ,frape,ness ,dupa ora 12 ziua .
Am urmat tratament cu CALMEPAN -care este facut din plante si cu GINKO BILOBA .
M-am simtit f bine ,mi-am reglat somnul si ma simt mult mai bine . Dar cred ca asta tine si de organismul fiecaruia .
Din toate sfaturile alege-l pe cel care crezi ca ti se potriveste cel mai bine
sanatate si numai bine -
si eu am avut probleme de acest gen ,mi s-a indicat sa nu mai beau cafea ,frape,ness ,dupa ora 12 ziua .
M-am simtit f bine ,mi-am reglat somnul si ma simt mult mai bine . Dar cred ca asta tine si de organismul fiecaruia .
sanatate si numai bine -
sanatate si numai bine