iar insomnia

•  
    • 78 mesaje
    25 Iul 2007, 12:33
    2 0
    Stiu ca s-a mai discutat insa am nevoie de sfatul vostru. Nu pot umbla la cauza (probleme, stres, nu se vor rezolva curand din pacate) dar pe de alta parte trebuie sa ma odihnesc. Iau ceai Quiet Night si Erbe della Notte (cred ca asa ii zice)- amestec de plante. Nu ma prea ajuta. Adorm foarte greu si ma trezesc odata cu gainile.

Please, a gasit cineva formula miraculoasa? Fara tranchilizante insa sau somnifere care dau dependenta.

Multumesc, sanatate tuturor.
  •  
    • 156 mesaje
    25 Iul 2007, 20:32
    0 0
    Si eu am avut mari probleme cu insomnia, dar am rezolvat-o simplu cu lapte cald amestecat cu ceai de tei si miere, seara. Sincer nu prea mi-a placut, dar de nevoie. Nu puteam dormi mai mult de doua ore pe noapte. Iar o alta metoda care a functionat a fost salata de ceapa, e drept ca la mine de cand ma stiu ceapa a fost ca un somnifer, nu-mi permiteam sa mananc prea multa ziua. Am facut progrese. Acum reusesc sa dorm 6-7 ore pe noapte.
  •  
    • 134 mesaje
    25 Iul 2007, 23:23
    0 0
    Am avut si eu insomnii multi ani, treceau uneori cate 3 zile consecutiv si nu puteam sa dorm deloc, ma simteam mai mult moarta decat vie, am incercat multe tratamente, dar nu prea au functionat, in afara de unul singur: ceaiuri. Obisnuiam sa-mi prepar un amestec de 5-6 ceaiuri, doar asa aveau efect: levantica, hamei, paducel, roinita, talpa gastei, sunatoare. Beam acest amestec de 2-3 ori pe zi. Incepea sa-si faca efectul abia dupa o saptamana, dar stii ce bine dormeam? Ca un copil fara griji. Trebuie doar sa ai rabdare sa-ti prepari ceaiul.
  •  
    • 682 mesaje
    26 Iul 2007, 02:14
    0 0
    Eu am uneori niste insomnii ingrozitoare. Nu adorm nici macar cu somnifere, daramite cu ceaiuri. M-am impacat cu situatia. Oricum, la mine insomniile sunt de doua feluri: am perioade scurte (cateva saptamani) in care nu pot dormi noaptea dar imi este somn dupa-amiaza. Sunt perioadele in care umblu ca un zombie, pt ca sunt mai mereu obosita.
    Cel de-al doilea fel ar fi ala in care dorm maxim 3 ore pe noapte si ma simt extraordinar de odihnita si vioaie intrega zi. Astea sunt cele mai lungi (doua luni - ultima).
    Medicul mi-a recomandat ceaiuri si somnifere. Nu ajuta. Nu-mi ramane decat sa pierd noptile pe net, pt ca e singurul lucru care mai omoara plictiseala.
  •  
    • 134 mesaje
    26 Iul 2007, 10:06
    0 0
    Probabil e si varsta, eu am avut insomnii de pe la 16 pana la 23 de ani, pentru ca eram o fire foarte anxioasa, ma stresam din orice, aveam si multe examene tot timpul. La mine functiona tratamentul cu ceaiuri, dar nu puteam sa beau la nesfarsit, cand faceam pauza, reveneau insomniile. Oricum, dupa terminarea facultatii am scapat definitiv de ele, nu mai am nevoie acum de nici un tratament.
  •  
    • 78 mesaje
    26 Iul 2007, 11:58
    0 0
    Multumesc tuturor.

Thea7, o sa continui cu ceaiurile, ce sa zic. Macar o saptamana si sa vad ce se intampla. Azi noapte am dormit mai bine - probabil pt ca a fost mai racoare si se cumulasera mai multe nopti nedormite.

Am 31 si am devenit anxioasa in ultimii sa zicem 2 ani...
  •  
    • 476 mesaje
    26 Iul 2007, 13:19
    0 1
    Si eu sufeream rau de insomnii. Din pacate, nu puteam dormi cu ceai de tei sau lapte cald. Am ajuns la psihiatru (aveam si o situatie familiala mai delicata, care ma stresa enorm), mi-a recomandat Xanax, am luat 30 zile, si de atunci am foarte rar nopti albe.
    Nu stiu daca e bine sa iei medicamente....dar daca trebuie....
    Eu una, am luat.
    Medicul de familie imi recomanda tot timpul cand nu am somn ceai de tei foarte tare ,(rosu), sau lapte cald seara...
  •  
    • 599 mesaje
    26 Iul 2007, 14:19
    0 0
    si vagostabylul este f bun sunt niste pastile pe baza de plante (melissa si paducel) poti sa iei 2 ziua si 2 inainte de culcare. Mie mi le-a recomandat medicul endocrinolog.
  •  
    • 1314 mesaje
    26 Iul 2007, 16:46
    0 0
    salata de ceapa dupa care mesteci niste boabe de cafea ca sa nu miroase,o baie fierbinte care sa te moleseasca bine si te si calmeaza,un lapte cald sau un ceai tare.
    trebuie sa reusesti.
  •  
    • 78 mesaje
    27 Iul 2007, 11:24
    0 0
    Va multumesc.

Acum e ceva mai bine. Adica reusesc sa adorm la o ora rezonabila si dimineata nu ma trezesc cam cu o ora inainte de ceas. Dorm prost. insa macar ma odihnesc un pic.

Nu pot decat sa sper ca incet-incet o sa-mi revin.
  •  
    • 78 mesaje
    2 Aug 2007, 13:17
    0 0
    Vreau sa va multumesc pentru ajutor.
    Intre timp am revenit cat de cat la normal si ma odihnesc. Stiu ca probabil voi mai avea probleme (pana nu se rezolva cauzele nu se poate trata efectul) dar macar m-am pus pe picioare.

Numai bine si sanatate tuturor.
  •  
    • 33 mesaje
    16 Aug 2007, 12:41
    0 0
    Si eu sufar de insomnie,si o prietena mi-a recomandat extract hidroalcolic 100% natural de marar,pe care il gasesti la plafar. Trebuie sa iei 1 lingurita in 100 ml de apa in fiecare zi de 3 ori pe zi cu 15. minute inainte de masa.Eu il iau cu suc natural si tot isi face efectul.Pe mine ma ajutat fff mult pt ca de 2 saptamini de cand il iau dorm cite 8 ore pe noapte si am mai multa energie. Sper sa functioneze si la tine.
  •  
    • 3 mesaje
    16 Aug 2007, 13:46
    0 0
    si yo am de mult problemele astea...si am incerkt sa fac putin sport mai in fiekre zi...iau niste pastile StresVit de la Walmark (un complex d vitamine si minerale pt combaterea stresului)..in rest mai luam extract d valeriana, 1 pastile d 3 ori p zi..si valeriana a fost buna pt starile d anxietate..t simti mai bine cand iei..si mai iau q cateva ore inainte d culcare pastile d melatonina..asa scrie p ele, k hormonu acela kre provoak melatonina..cu asta chiar ai un somn natural..mai am niste pastile kre le iau acum k am terminat valeriana, s numesc SEDOCALM V, si au multe plante, din acelea kre se recomanda sa faci ceaiuri din ele k sa potzi dormi seara, va recomand, se gasesc la plafaruri, e mai usor sa iei d 3-4 ori p zi kte o pastile dekt sa tzi faci 4 ceaiuri p zi...si seara tot la fel, ceai d tei, lapte si miere, si dormi k un prunc sper k v am fost d ajutor
  •  
    • 3 mesaje
    16 Aug 2007, 13:48
    0 0
    ah, si cik s nu fumatzi sau sa betzi cafea/alcool q cateva q kteva ore inaitne d ora de culcare, s pare k tulbura somnu...
  •  
    • 238 mesaje
    19 Aug 2007, 10:14
    0 0
    Si eu am suferit de insomnii si de stari de anxietate. Acum dorm beton 7-9 ore pe noapte. Cum am procedat: Seara la culcare am facut meditatie 15-30 de minute, am baut ceai de sunatoare-busuioc-rozmarin-talpa gastii indulcit cu miere, luam un sedocalm v si nu mancam dupa ora 7 seara. Dupa cum spuneam, daca inainte dormeam cam doua ore pe noapte, in reprize , acum dorm ca un prunc 7-9 ore si ma scol super odihnita si plina de energie.
    NU recomand xanaxul=drog.
    Multa sanatate!
  •  
    • 213 mesaje
    19 Aug 2007, 12:55
    0 0
    incearca cu tinctura de valeriana, la mine a mers, am avut niste probleme anul acesta si nu reuseam sa mai dorm noaptea, medicamente nu am vrut sa iau deoarce stiu ce contin si ce efecte au.. asa ca am incercat ceva natural, plus ca multe pastile contin extract de valeriana.Pui 30 de picaturi in putina apa si le bei, fa doar seara asta ca daca le iei pe parcursul zilei s ar putea sa iti fie somn toata ziua.
  •  
    • 78 mesaje
    20 Aug 2007, 19:00
    1 0
    Multumesc tuturor.
    Intre timp am rezolvat problema
    Cum spuneam, era datorata stresului si problemelor deosebite. Nu s-au rezolvat toate dar acum sunt mai impacatacu mine si mai relaxata.
    Si dorm bine de cateva saptamani. Mai beau ceaiuri la culcare, nu strica.

Va doresc si voua sa aveti nopti mai linistite de acum incolo.
  •  
    • 14 mesaje
    20 Aug 2007, 21:24
    0 0
    si eu am avut probleme de acest gen ,mi s-a indicat sa nu mai beau cafea ,frape,ness ,dupa ora 12 ziua .
    Am urmat tratament cu CALMEPAN -care este facut din plante si cu GINKO BILOBA .
    M-am simtit f bine ,mi-am reglat somnul si ma simt mult mai bine . Dar cred ca asta tine si de organismul fiecaruia .
    Din toate sfaturile alege-l pe cel care crezi ca ti se potriveste cel mai bine
    sanatate si numai bine
  •  
    • 14 mesaje
    0 0
    si eu am avut probleme de acest gen ,mi s-a indicat sa nu mai beau cafea ,frape,ness ,dupa ora 12 ziua .
    M-am simtit f bine ,mi-am reglat somnul si ma simt mult mai bine . Dar cred ca asta tine si de organismul fiecaruia .
    sanatate si numai bine
  •  
    • 14 mesaje
    0 0
    sanatate si numai bine