se poate lua si daca te protejezi

•  
    • 6 mesaje
    24 Iul 2007, 21:54
    0 0
    buna ..zilele trecute am fost la ginecolog pentru ca am constatat ca ceva nu e in regula. Doctorita mi-a zis ca am veruci (un fel de negi genitali)si mi-a dat sa urmez un tratament cu o solutie numita Condyline.Culmea este ca la toate contactele sexuale cu prietenul meu am folosit prezervativ dar mi-a explicat ca se poate transmite foarte usor virusul HPV si prin simpla atingere a pielii din zona genitala. vreau si eu sa aflu mai multe detalii si sfaturi in legatura cu problema asta. V-ati mai confruntat cu ea? cum a evoluat si daca v-ati vindecat complet.Am citit pe net tot felul de articole si m-a cam speriat ce zice acolo. Si ar mai fi ceva..nu stiu cum sa ii zic prietenului meu despre problema asta.Doctorita mi-a zis ca de la el a luat virusul insa ..nu stiu cum sa reactionez.
  •  
    • 2370 mesaje
    24 Iul 2007, 21:57
    0 0
    Pai atunci mai mult ca sigur ca va trebui sa se trateze si el.
    Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Ma mai gandesc.
  •  
    • 1225 mesaje
    24 Iul 2007, 22:11
    0 0
    Vezi ca e pe pagina a patra -HPV , grup suport, un topic despre acest subiect. Cat despre prietenul tau...ia-l la intrebari!
  •  
    • 6 mesaje
    24 Iul 2007, 22:14
    0 0
    Multumesc mult
  •  
    • 6 mesaje
    24 Iul 2007, 22:31
    0 0
    ma sperie tot mai mult ce citesc despre HPV .. din discutiile astea observ ca nu se vindeca asa usor, dar intrebarea mea este..pot sa renunt vreodata la prezervativ fara sa mai fie probleme?? am vazut ca sunt dintre voi care aveti de mai mult timp aceasi problema ca a mea. voi ce metoda de contraceptie folositi?
  •  
    • 237 mesaje
    25 Iul 2007, 10:16
    0 0
    poti sa renunti la prezervativ abia dupa ce isi face si el analizele,dupa ce faceti tratament si dupa ce totul va fi ok.Medicul tau are dreptate,se poate lua si plin simpla atingere... Bafta!
  •  
    • 488 mesaje
    25 Iul 2007, 12:23
    0 0
    Ai grija unde iti faci toaleta ca pot contacta si cei din casa aceasta boala.Fa-ti spalaturi cu frunze de nuc(poti pune si comprese).Mai poti folosi galbenele si coada calului.Tinctura de nuci verzi e buna pt.badijonarea locului afectat.
  •  
    • 6 mesaje
    25 Iul 2007, 13:26
    0 0
    Domynyque multumesc pt sfaturi
  •  
    • 488 mesaje
    25 Iul 2007, 13:38
    0 0
    Sa fi iubita.Ma bucur cand pot ajuta pe cineva
  •  
    • 237 mesaje
    25 Iul 2007, 15:40
    0 0
    NU SE POATE LUA DE PE TOALETA SI NICI NU SE VINDECA CU TINCTURI SI ALTE PORCARII!!!!!!!!! FITI SERIOASE FETELOR,VB DE HPV AICI!!MA REFEREAM CA SE POATE LUA PRIN ATINGEREA TEGUMENTULUI (PIELII) INFECTATE PRIN ATINGERE DE A TA(ACOLO IN ZONA VAGINULUI)SI EXISTA O ANUMITA PERIOADA CAND SE POATE TRANSMITE....tratamentul consta in cauterizare sau laser,tratament pt imunizarea organismului ...etc. depinde ce hotaraste medicul tau...sa ne documentam mai mult fetelor:HPV-ul provoaca cancer de col uterin(anumite tulpini)si va asigur ca nu trece cu galbenele...
  •  
    • 488 mesaje
    25 Iul 2007, 17:53
    0 0
    Pt.Elutza81.
    Ea are negi.Negii genitali se pot trata asa , nu HPV-ul.Asta am spus eu.Si oricum trebuie sa faca si tratament medicamentos.
    Nu se iau de pe toaleta si daca se spala cineva din lighean dupa ea.Acum f. multi ani,pe vremea cand tu erai f. mica Elutza,am fost la cineva si am folosit un lighean pt igiena intima(L-am dezinfectat cu clor inainte)si am avut surpriza sa constat ca mi-au aparut cativa negi.(Oricum a fost pt ultima data cand am folosit un lucru al cuiva)Si nu speculati ca n-am facut sex ca in perioada aceea eram f.tanara si virgina.Pe langa tratamentele care le-am facut atunci am folosit si ce-am scris si nu mai am probleme.
    Ca sa aiba HPV trebuie sa-si faca un test(papanicolau).
    Eu vorbesc in cunostinta de cauza.
    Si Tratamentul asta naturist se poate folosi si la candida.Oricum frunzele de nuc dezinfecteaza.Se poate adauga si bicarbonat.
  •  
    • 6 mesaje
    25 Iul 2007, 20:07
    0 0
    Multumesc fetelor pt. informatii. Mie mi-a zis medicul ca am veruci (negi) pe vulva ( partea externa). am deja 2 zile de tratament si incep sa se treaca..luni ma duc iar la control, insa am o nelamurire. Din cate am inteles negii astia se produc din cauza virusului hpv, medicul mi-a zis ca am tipul 6 si/sau 11, pt asta am facut o analiza la care primesc rezultatul sigur saptamana viitoare. Daca mie imi trec negii acestia ei in timp recidiveaza? o sa traiesc cu virusul asta toata viata ?Daca sunt dintre voi care au sau au avut aceasi problema va rog sa imi mai dati sugestii...
  •  
    • 237 mesaje
    25 Iul 2007, 21:14
    0 0
    da,ai dreptate tulpinile HPV 6,11 provoaca negii genitali de care tu va trebui sa scapi(cred ca vei face o interventie cu laser) . succes!
  •  
    • 237 mesaje
    25 Iul 2007, 21:17
    0 0
    a si inca ceva HPV NU IESE LA PAPANICOLAU-TREBUIE FACUT UN TEST ADN-HPV(tipaj cervical)pt identificarea exacta a tulpinilor. Testul PAP arata modificari care apar,inflamatii,eventuale BTS,si nu neaparat prezenta HPV.(ASA CA NU ESTE INTOTDEAUNA SUFICIENT)
  •  
    • 488 mesaje
    25 Iul 2007, 22:39
    0 0
    Daca ai facut testul asta trebuie sa ai rabdare sa vezi raspunsul.Nu este neaparat acest virus.Eu nu am mai avut astfel de probleme de atunci.Oricum spalaturile cu ceai le poti face si daca n-ai nimic sunt dezinfectante.Vezi ce-ti spune medicul dar daca faci tratamentul corect,nu vor recidiva(zic eu dar s-ar putea sa fiu contrazisa )Eu am incercat doar sa-ti dau un sfat,eu fiind aproape in aceeasi situatie ca tine.
    Iti doresc sanatate.
  •  
    • 166 mesaje
    26 Iul 2007, 14:43
    0 0
    As vrea sa stiu daca se poate scapa definitiv de HPV sau ramane in organism toata viata?
  •  
    • 6 mesaje
    26 Iul 2007, 15:52
    0 0
    Floaredelotus si eu caut un raspuns la intrebarea asta , dar din pacate din tot ce am citit pana acum despre HPV asta nu dispare din organism. sper sa ma insel ca si eu trec printr-o situatie groaznica saptmana viitoare merg la medic din nou si daca am ceva vesti noi iti spun imi este greu sa inteleg cum o sa decurga viata mea in general si viata sexuala de acum inainte, daca intr-adevar am virusul
  •  
    • 237 mesaje
    26 Iul 2007, 19:08
    0 0
    Nu dispare din organism,dar nu va mai fi activ-nu il transmiti,dar ,probabil,in cazul unei scaderi a sistemului imunitar,va reaparea...