Asigurari de sanatate

•  
    • 125 mesaje
    23 Iul 2007, 17:18
    0 0
    Am o intrebare la voi, daca stie cineva cum sa procedez.Mama mea trebuie sa se opereze insa nu are asig de sanatate platite.Am inteles ca as putea s-o iau in intretinere si sa beneficieze de asigurarea mea de sanatate.Nu beneficiaza de pensie deci nu are absolut nici un venit.Stie cineva cum sa procedez?
  •  
    • 1314 mesaje
    23 Iul 2007, 18:40
    0 0
    incearca sa te interesezi la casa de asigurari de sanatate,trebuie sa-ti dea vreun detaliu,macar te trimite in alta parte si tot afli ceva.
  •  
    • 488 mesaje
    23 Iul 2007, 19:47
    0 0
    Daca nu e platit,trebuie platit din urma.Eu am avut intrerupere in 2004 4 luni,si anul trecut n-am putut sa-mi fac analizele pana n-am platit cele 4 luni.Mentionez ca sotul meu era angajat in perioada respectiva.O prietena de-a mea n-a lucrat in ultimii 7 ani,iar acum ca sa se poata interna a trebuit sa plateasca din urma.Mergi la casa de asigurari de sanatate si-ti spune acolo ce trebuie facut.Ar fi bine s-o poti lua pe asigurarile tale,dar eu stiu ca nu merge(poate n-a lucrat niciodata,si atunci poate se procedeaza altfel).Mult succes si sanatate.
  •  
    • 125 mesaje
    23 Iul 2007, 22:45
    0 0
    Merci!Am gasit un tel verde dar suna ocupat..sa mai incerc maine.Am auzit de la cineva ca poate plati asig pe 3 luni...de la altcineva ca trebuie pe 3 ani minim.Nu mai lucreaza de 10 ani..chiar n-am cum sa-i platesc asig pe 10 ani, e mai ieftin sa platesc direct operatia.
    Altcineva mi-a mai zis ca poate fi operata in regim de urgenta(i s-a spart un nodul la san..e vb de cancer mamar neoperat la timp) dar daca suni sa te interesezi nu-ti raspunde nimeni. Nici n-am cum sa astept mai mult de 2 saptamani...maxim.
  •  
    • 257 mesaje
    23 Iul 2007, 22:48
    0 0
    asigurarea trebuie platita pe ultimii 5 ani.in aceeasi situatie e si mama mea.la casa de asigurari de sanatate mi-au spus ca ar putea beneficia de asigurarea mea,dar eu lucrez doar de 1 an si jumatate.
    am dus la ei venitul agrar(nu stiu daca mama ta are asa ceva)pe ultimii 5 ani si au calculat ca ar avea de platit 580 ron.daca nu avea nici venit agrar,nici ajutor social,nimic nimic ar fi platit in jur de 1400 ron.
  •  
    • 488 mesaje
    23 Iul 2007, 23:00
    0 0
    Da daca se interneaza de urgenta nu trebuie platit.Nu platesti pe 10 ani ci numai din 2004.Prietena mea a platit vreo 6 mil.O operatie costa mult.Vezi poate o poti pensiona.Cel mai bine mergi personal la casa de pensii,direct la director.Explica-i situatia si sigur va intelege de ce n-a lucrat.
  •  
    • 216 mesaje
    24 Iul 2007, 10:09
    0 0
    Interneaz-o in urgenta, opereaz-o.....adeverinta o poti aduce si dupa aceea adica pana la externare. Vorbeste cu asistenta sefa, o sa inteleaga, si , oricum nu esti singura in acest caz. Important este sa o vezi pe mama ta bine, restul....hartii, bani....se fac, sanatatea e mai greu, mai ales ca am inteles ca vorba de un cancer nu? Deci timp nu prea mai ai.
    Ii poti da asigurarea ta, trebuie sa mergi la notar sa dai declaratie pe propria raspundere ca este in intretinerea ta si ca nu are nici un venit, si parca trebuie sa ajungi si la circa financiara...insa nu stiu sigur. Asistenta sefa iti va spune ce sa faci.
    La ce spital o operezi?
  •  
    • 125 mesaje
    24 Iul 2007, 12:25
    0 0
    Aia e ca are o cunostinta la sp. militar, oricum se opereaza, nu astept ca e f grav.Am sunat la casa asig de sanatate si mi-a zis ca tre' sa platesc din mana pe 5 ani asig ei adica vreo 27 mil.Sau ar fi fost varianta sa o iau in intretinere acum 6 luni...acum degeaba o iau.Trebuie sa fie niste portite totusi.Azi intreaba sotul meu la un jurist sa vedem ce zice.
  •  
    • 216 mesaje
    24 Iul 2007, 18:08
    0 0
    Sigur exista portite, de aia zic, tu sa o vezi bine pe mama ta, restul se rezolva. Mama ta e prioritatea acum .
    Multa bafta la operatie, sa dea Dumnezeu sa fie bine.....si e foarte adevarata vorba aia care zice ca sanatosi sa fim ca restul se fac.
    Spun asta pt ca si eu am trecut prin ceva asemanator sapt trecuta...