Dupa 22 de ani m-am lasat de fumat

•  
    • 6 mesaje
    3 Dec 2003, 04:15
    0 0
    Buna dimineata,
    Nu stiu daca am ales cel mai bun titlu de forum " Sanatate " dar am vrut sa va anunt si pe voi ca de pe data de 25 11 2003 ora 6,00 , nu am mai fumat nici o tigara . Sper sa o tin tot asa , cu toate ca sunt tentata. Fumez din 1981, pot zice ca si ziua si noaptea -lucrand in ture de 12/24 si poate nu ma lasam ,
    dar am mers la medic si intrebandu-ma daca fumez -am zis ca da, din ce an-1981 - 22 ani si la ultima intrebare cate tigari fumez pe zi, am raspuns adevarul 20-30 . Am mai fumat 2-3 pachete de cand am mers la medic si odata am spus STOP - in toti acesti ani nu am incercat sa ma las niciodata . Sper ca este de bine, nu stiu cum voi reactiona in continuare si nici cat timp
    Va urez Sarbatori Fericite si La Multi Ani ! Elena
  •  
    • 233 mesaje
    3 Dec 2003, 08:04
    0 0
    as vrea sa am si eu aceasta putere de a ma lasa de fumat. Chiar am vrut sa deschid un subiect cu aceasta intrebare: "cum ne lasam de fumat?" insa tu ai fost mai rapida si din fericire ne dai si o veste buna! Eu fumez din 1990 (de 13 ani) si nu am reusit sa ma las nici macar o zi cu exceptia perioadei de sarcina si de alaptare. Atunci nu am pus tigari in gura timp de 1 an iar dintr-o prostie pe care o regret si azi m-am apucat iar!!!!! Ce trebuie sa facem ca sa renuntam la tigari????
  •  
    • 346 mesaje
    3 Dec 2003, 14:20
    0 0
    Eu nu fumez decat foarte rar, la petreceri o tigara si aia o pufai, dar sotul meu fumeaza si s-a lasat si el patru luni a rezistat dar vreau sa va spun ca manca tot timpul si se ingrasase foarte mult si atunci a hotarat ca mai bine fumeaza decat sa se ingrase asa. Nu a trebuit sa ia nici un remediu sau pastile care sa inlocuiasca nicotina, a spus de azi gata si a fost ambitios. Dar stiu ca exista remedii homeopate sau pastile care ajuta intr-un fel la a te lasa de fumat, dar cred ca trebuie sa ai si un pic de vointa si in general o cauza de sanatate sa te mai determine sa te lasi de fumat. Seful meu a facut hepatita si atunci s-a lasat de fumat cat a durat tratamentul, un an si dupa aceea a inceput iar sa fumeze si sa bea cafea, dar prea bine nu se simtea el. Va urez noroc si vointa la toate!
  •  
    • 6 mesaje
    5 Dec 2003, 13:35
    0 0
    Buna, am abordat si eu acest subiect, tot aici pe forum-ul sanatate la tratamente naturiste. Si eu fumez demult si....mult. Iar vointa de a ma lasa nu am. Acum 3 ani am incercat si aproape am reusit sa ma las cu ajutorul unui praf de care mi-a facut rost o prietena doctorita, de la Favisan. Dar dupa fiecare din cele trei tentative, a urmat cate un necaz mare, care m-a facut sa fumez mai mult. Stiu ca pare o prostie si in general nu sunt superstitioasa exagerat, dar nu-mi vine sa mai iau acel praf. De aceea as dori si eu alte solutii.
  •  
    • 30 mesaje
    11 Dec 2003, 23:00
    0 0
    Dragi Eve,
    Ma bucur ca s-a deschis acest subiect.
    Felicitari Evei care a reusit. Din cate am auzit si de la altii care s-au lasat, ce-a fost mai greu a trecut.
    Si eu caut de multa vreme o solutie "miraculoasa" care sa ma ajute(determine) sa renunt la fumat. Toti cei care au reusit, au facut-o prin vointa si ambitie, ceea ce eu nu prea am. Fumez si eu de mult si mult, cum mai spunea cineva, aici. Am avut cateva tentative de renuntare, dar de fiecare data s-a intamplat "ceva", urmat de o alta perioada grea si ....ce mai, nu sunt in stare.
    Interesant este ca daca ma aflu intr-un anturaj in care nu se fumeaza, nu numai ca nu simt nevoia, dar ma si deranjeaza sa fumez (in ideea ca ii deranjeaza pe ceilalti).
    Cineva spunea de niste prafuri care ajuta si as dori ceva amanunte, daca se poate. Stiu ca mai exista in farmacii ceva solutii pe baza de plante, care te determina sa refuzi tigara (in combinatie dau o senzatie de rau), dar nu am incercat.
    La mine, si cred ca la multe dintre noi, a inceput ca un moft, si in timp, s-a transformat intr-o reala problema. Din cauza fumatului ma simt mai tot timpul obosita, mi-au aparut varice si din cand in cand tusesc. Am 40 de ani si fumez de cel putin 20, cu mici pauze. La controlul medical anual, am emotii de fiecare data cand primesc rezultatul radiografiei pulmonare; pana acum n-au fost probleme.. dar TREBUIE SA MA LAS.
    Va multumesc anticipat pentru eventuale informatii.
  •  
    • 163 mesaje
    12 Dec 2003, 12:56
    0 0
    Dragi, dragi eve, se da o lupta in mine... pe de-o parte sunt invidiosa (dar le si felicit) pe cele care au avut taria si ambitia sa renunte la fumat, pe de alta parte le inteleg foarte bine pe cele care NU POT. Pur si simplu nu pot. Fumez de 25 de ani, cam zece tigari pe zi dar nu am reusit sa stau o zi fara tigara. Au fost si sarcini, si alaptare, si ceva interventii chirurgicale dar toate insotite de blestematia asta. Im doresc cu ardoare s-o las dar, parca, atunci cind imi propun asta mi se pare si mai gustoasa. Ptiu, ca nu-i niciodata buna dar nu pot sta fara ea. Felicitari celor care s-au lasat si le doresc sa nu se mai apuce niciodata. Pentru binele lor si al celor din jur, pentru frumusetea si sanatatea lor, pentru bugetul fiecareia. Mare reusita!
  •  
    • 6 mesaje
    12 Dec 2003, 14:13
    0 0
    Eu am scris despre praf, mie mi-a facut rost o prietena, dupa cate stiu era de la firma Favisan, 100% natural, produs de Virginia Faur, asa imi amintesc. Nu am avut reactii adverse, a fost chiar eficient, atunci cand vroiam sa fumez luam un vf. de cutit sub limba, nu avea gust neplacut. Din pacate, dupa toate cele trei tentative care mi-au micsorat foarte bine "randamentul" la fumat, am avut cate un mare necaz, care... m-au facut sa fumez mai mult. De aceea parca am o teama de a cauta acest remediu. Sunt constienta ca a fost pura intamplare, dar... asa a fost.
  •  
    • 30 mesaje
    22 Dec 2003, 21:44
    0 0
    Multumesc Teolia,
    Chiar acum voi cauta pe net firma Favisan, pentru amanunte.
    Dupa sarbatori incep "campania". O s-o combin cu sport si o alimentatie rationala. Sper ca hotararea mea de-acum sa ma "tina" !
    Pentru Elena,
    Cum merge? Cum iti este? Sper sa aud de bine! Asta mi-ar da si mie curaj.
    Va pup pe toate si Sarbatori fericite!
    Cristina
  •  
    • 6 mesaje
    23 Dec 2003, 02:59
    0 0
    Buna dimineata,
    Va multumesc pentru incurajari , ce
    sa va spun Nu am mai fumat nici o tigara - azi implinesc 29 de zile de cand m-am lasat.Tot intrebam in stanga si in dreapta la cei care au incercat sa se lase de eventualele repercursiuni si de ce mi-a fost teama tot nu am scapat- TUSEA - la inceput nu am tusit deloc dar nu am scapat de gripa si binenteles am inceput sa tusesc. Nu stiu cat o sa dureze , dar mergem mai departe! Cristina , multumesc de intrebare, in general bine, cu toate ca sunt momente cand as vrea sa fumez nu o tigara ,ci doua , trei odata . Conteaza foarte mult si mediul familial, sotul meu fumeaza si atunci cand face o pauza ,eu plec din bucatarie( la noi se fumeaza numai in bucatarie) si binenteles nu-i convine, obisnuit sa fiu si eu acolo cu tigara , in schimb cred ca incerc sa dau un exemplu de vointa copiilor- am un baiat Marius 18 ani si o fata Ileana - 16 ani . Nu stiu daca prafurile te vor ajuta, ar fi mai bine sa incerci fara ele si cel mai bine ar fi sa te lasi de fumat inopinant - de exemplu ti s-au terminat tigarile, nu mai cumperi altele. Cred ca ar mai fi multe de spus dar ,mai lasam si pe alta data,sa trecem Sarbatorile cu bine si mai vorbim .
    La multi ani ! Sarbatori fericite si multe bucurii!
    Elena
  •  
    • 10 mesaje
    23 Dec 2003, 17:03
    0 0
    Draga Elena,

Te inteleg foarte bine pentru ca si eu am renuntat la fumat dupa 15 ani. Si asta de pe 20 septembrie 2003.
    Mi-a fost greu la inceput, dar acum ma simt foarte bine. Si nici prin gand nu-mi trece sa fumez din nou.
    In acest moment fumul de tigara imi face foarte rau, si incerc pe cat posibil sa nu stau in preajma fumatorilor. Si nu pentru ca m-ar tenta.
    Daca ai nevoie de sprijin moral, sunt alaturi de tine, pentru ca stiu cum e.
    Multa sanatate si numai bine!
  •  
    • 10 mesaje
    23 Dec 2003, 17:12
    0 0
    Raspuns pentru vyo_andre:

Eu fumam un pachet de tigari pe zi. Uneori peste un pachet, inainte de a renunta.
    Am intrat intamplator in internet pe un site care incuraja renuntarea la fumat.
    Am extras cateva sfaturi si am incercat. Am rezistat 3 saptamani. Dupa care m-am inscris la un curs online pentru renuntat la fumat.
    Nu am respectat nimic din ce se spunea acolo, mai putin faptul ca nu am mai fumat de atunci.
    Si am ajuns la o concluzie pe care tot o auzim vehiculandu-se: daca vrei, poti!
    Din pacate, este foarte greu.
    Dar trebuie sa incercam, daca vrem sa avem o viata sanatoasa, nu?
    Toti ne dorim asta.
    Numai bine!
  •  
    • 145 mesaje
    9 Ian 2004, 18:14
    0 0
    Sint insarcinata in luna a saptea si numai fumez din august.Ideea ca o sa fumez o tigara linga o cafea amara,dupa perioada de alaptare,ma mai tine in viata!Sa nu va suparati pe mine,dar cind vine cea mai buna prietena a mea si stam de vorba si ea fumeaza, eu turbez pe loc de pofta.Curios ca la celelalte persoane ma deranjeaza mirosul!Probabil asociez conversatia , tigarile si cafeaua cu starea de normalitate.
    Va doresc mult succes sa va lasati de fumat !....Insa ,ce putine placeri avem in viata....
    Mi-e teama ca nici un praf nu poate inhiba placerea de a fuma ;trebuie o vointa fantastica.Cine nu are bebelusi, ca o variatie poate sa faca unul.
    V-am pupat si va tin pumnii!
  •  
    • 70 mesaje
    26 Ian 2004, 03:22
    0 0
    Am inteles ca te-ai lasat de fumat; mesajul este mai vechi si a dori sa stiu daca esti o luptatoare cu adevarat; eu fumam de 10 ani si acum 3 saptamani(exact) m-am lasat; nu am mai fumat nici o tigara de pe 5 ianuarie si sunt tare mandra de mine;fumam cam un pachet pe zi, poate si mai mult.
    Se poate, daca vrei!Felicitari si tie si tuturor care s-au lasat;
    Va propun ca pe data de 1 a fiecarei luni sa sarbatorim prin mail.
    Astept fumatoare care s-au lasat de fumat la nadia.ned@wanadoo.fr
    Va doresc sanatate!
  •  
    • 10 mesaje
    26 Ian 2004, 17:04
    0 0
    Pentru Dulcetica,
    Daca este si un bebelus la mijloc, cu atat mai mult este recomanadat sa nu fumezi.
    Pentru ca intai de toate, trebuie sa te gandesti la sanatatea micutului tau. Apropo, stii daca este baiat sau fata?
    Ca sa nu mai spun ca, din cate am citit si eu, este recomandat ca inainte de a concepe un copil, partenerii sa nu fumeze cel putin 6 luni...
    Eu nu am copii, inca, dar faptul ca am renuntat la fumat este un motiv in plus sa ma gandesc serios si la aceasta posibilitate.
    Multa sanatate iti doresc, si nu ceda ispitei! Cred ca renuntarea la fumat este un bun exercitiu de vointa.
    Cu drag, Adela M.
  •  
    • 296 mesaje
    26 Ian 2004, 17:16
    0 0
    eu fac trei ani decand m-am lasat de fumat, nu fumam eu mult, da' fumam;
    ce-i drept nu suport fumul de tigara, chiar mi-i se face rau, daca sunt mai mult de doi fumatori langa mine;
    am citit de curand undeva ca nicotina este cel mai puternic pesticid (otrava), spune-ti NU tigarii, pentru sanatatea voastra si a nefumatorilor din jurul vostru;
    nu mi-o luati in nume de rau, dar imi doresc sincer sa fie mai putini fumatori
  •  
    • 145 mesaje
    26 Ian 2004, 19:47
    0 0
    Draga Adelam,
    Puiul mamei trebuie sa apara in maxim 6 saptamini si este baietel.Numele lui va fi Rares!Se pare ca mai sint si erori la echograf,asa ca daca din intimplare va fi o printesa ,o sa fie Raresoaia ,deoarece noi ne-am obisnuit cu ideea ca e baiat.
    Chestia cu fumatul va fi pe lista de "sacrificii pe care le-a facut mama pentru bebe"!
    De cind nu fumez constientizez faptul ca orice parfum, oricit de rafinat ar fi nu estompeaza mirosul de tigara care se impregneaza in haine,respiratie si pe degete.In loc sa emanam un miros fin si delicat,"traznim de la distanta a tigari".
    Bineinteles ca asta nu ofera garantia ca dupa vreun an si sase saptamini nu o sa fumez.Sint cu ochii pe voi sa vad ce faceti pina atunci! Sinteti suportul si viitorul meu exemplu!Sper ca va incurajez?!...
    V-am pupat si nici o zi cu tutun=Mirositi suav ca niste violete!
  •  
    • 10 mesaje
    27 Ian 2004, 09:54
    0 0
    Draga Dulcetica,
    Ca o viitoare mamica cred ca esti intr-adevar dulcetica. Iar daca esti dispusa si la sacrificii pentru asta, esti de admirat.
    Am cunoscut mamici care cu greu au renuntat la fumat in timpul sarcinii, ca dupa nastere sa fumeze din nou.
    N-as vrea sa fiu dura cu nimeni, dar mi se pare curata inconstienta sa nu-i dai bebelusului tau, sansa de a se naste sanatos.
    Trebuie sa ne gandim ca noi, ca adulti avem posibilitatea de a face aceasta alegere, pe cand micutii sunt practic condamnati, nu se pot opune.
    Deci, draga Dulcetica, primeste de la mine un gand frumos, fara pic de tutun si indemnul de a rezista eroic (asta daca mai exista tentatia!).
    Cu drag, Adela M.
    Adresa mea este adelam@eva.ro Cum te simti ca viitoare mamica?
  •  
    • 11 mesaje
    27 Ian 2004, 20:17
    0 0
    m-am lasat de fumat dupa 20 de ani pe 13 aprilie 2003 si nici in zi de azi nu mai fumez cu toate ca am trecut prin clipe destul de grele uneori si as fi fumat cite 3 tig.odata,dar nu am vrut sa o iau de la capat din ambitie.m-am ingrasat binisor ceea ce nu am suportat usor,dar nici asta nu m-a facut sa fumez din nou.nimanui nu i-a venit sa creada ca nu mai fumez,mai ales ca fumam cite 2 pac .pe zi,prietenii m-au felicitat de cite ori ne intilneam ma intrebau mereu"nu te-ai mai apucat de fumat?"si la raspunsul meu ca NU!!! imi ziceau SUPERasa ca nu am vrut sa ma apuc din nou, pt mine,si am demonstrat totodata ca am vointa daca vreau eu.sotul meu fumaeza in continuare ,dar el oricum nu fuma asa de mult ca mine si nu-mi mai place fumul de tigara si ma deranjeaza foarte tare la ochi si la nas,asa ca celor care vor sa incerce(le spun ca nu va fi usor)le urez VOINTA DE FIER!!!eu am reusit am aproape 10 luni si sigur nu voi mai FUMA!!! salutare!!!
  •  
    • 6 mesaje
    28 Ian 2004, 02:13
    0 0
    Mesaj pentru Nadine,
    Da sunt o luptatoare, mi-am dovedit mie si celor din jurul meu ca daca vrei ceva cu adevarat POTI. Nu am mai fumat nici o tigara - am deja doua luni si nici nu-mi vine sa cred ca eu o fumatoare inraita m-am lasat de tigari .
    Am oservat o tenta de ingrasare , dar ma bate gandul sa urmez o cura cu tinctuta de soc .Prin vointa mea , am dat exemplu si unei colege care s-a lasat de fumat de 10 zile .
    Numai bine si sa sporim numarul celor care se lasa de fumat !
    Sanatate si toate cele bune
    Elena
  •  
    • 103 mesaje
    28 Ian 2004, 09:04
    0 0
    FELICITARI Evelor care s-au lasat de fumat! N-am fumat niciodata si nici n-am de gand sa ma apuc vreodata. Problema mea este ca fumeaza sotul. Ma exaspereaza pur si simplu. Imi tot spune ca nu poate sa le lase dar ca poate candva... In plus, am si o prietena care "le sudeaza" iar cand sant impreuna imi vine sa-i ucid pe amandoi. Efectiv nu se poate respira in incaperea in care se afla. Ce ma deranjeaza cel mai tare este ca nu se gandesc si la sanatatea celor din jur( ca mai toti fumatorii). Cred ca prefera sa se desparta de mine decat de tigari. Partea interesanta ca el era impotriva fumatului si s-a apucat la 31 de ani( adica de vreo 11 ani). M-ar interesa daca este careva dintre voi care a reusit prin orice metoda sa-si faca sotul sa renunte la OTRAVA.
    Inca o data, felicitari si multa ambitie in continuare celor care doresc sa scape de acest viciu.