Fumatul - Grup suport

•  
    • 215 mesaje
    21 Iul 2007, 15:29
    0 0
    M-am gandit ca pot fi utila!
    Incep prin a va spune povestea mea despre tigari... Daca O SINGURA persoana se va lasa de fumat in urma acestui topic, voi fi cea mai fericita!!! Meritati tot ce e mai bun, iubiti-va, renuntati la fumat!!
    In curand implinesc 4 luni de cand nu am mai pus tigarea in gura... Sunt foarte mandra de mine! Am si motive.
    Am 38 de ani. Fumez de la 17 ani. Inca de la inceputuri am fumat foarte mult
    Mereu am fumat foarte mult
    M-am imbolnavit rau; mi s-a spus ca daca voi continua cu fumatul voi ajunge sa mi se taie picioarele etc. Ei bine n-am renuntat la tigari. Eram dispusa sa renunt la picioare, dar nu la tigari. De asemeni, am avut si pareza. In scaunul cu rotile... fumam! si tot asa...
    In schimb, am lasat tigarile cand am fost insarcinata. Am fost o gravida model. Fara pofte, fara greturi, fara fite! Oricum, daca ma intrebai de ce mi-e pofta?! exista un singur raspuns: de tigare si cafea. Cu toate acestea, nu m-am atins de ele decat dupa ce am botezat copilul (asa imi propusesem). Apoi iar a inceput sa treaca ziua impreuna cu pachetul de tigari! Pana cand, intr-o zi, aproape ca m-am sufocat in fata copilului, care intre timp implinise 2 anisori. Atunci mi-am propus sa fac bine sa-mi bag mintile in cap si sa imi vad copilul mare!. Ok. M-am lasat de a doua zi. Minunea a tinut 2 ani... Apoi din nou, ziua si pachetul. In ultimul timp, coplesita fiind de PROBLEME ajunsesem sa fumez si 2 pachete de tigari pe zi.
    Cu atatea probleme pe cap... ultimul meu gand era sa ma las de fumat.
    Totusi... am facut-o! Cum? Nici nu stiu ce sa spun.
    Nimic nu e intamplator pe lumea asta (si nu va spun noutati). Mi s-a propus sa merg la un cabinet cu un aparat cu biorezonanta (nu pt fumat, ci pt. alte probleme!). Acolo, mi s-a propus sa incerc, cu ajutorul aparatului sa ma las de fumat. Urma sa ma hotarasc si in momentul in care as fi fost convinsa ca "vreau", atunci sa ma reprogramez si sa ma duc cu un cartus de tigari, pe care "sa mi le incarce" nu stiu cum, astfel incat sa ajung sa ma las de ele... Am plecat de la cabinet fara sa ma mai gandesc la subiectul cu tigarile... Nu tineam neaparat sa ma las de fumat, insa... nu-mi dau seama ce s-a intamplat cu mine, ca dupa vreo doua trei zile, m-am trezit dimineata foarte hotarata sa renunt la fumat. Practic de aici a inceput totul!
    Nu m-am inversunat asupra ideii. Mi-am zis ca daca nu voi reusi, imi voi cumpara un cartus de tigari si ma voi programa la cabinet!!!
    Va spun cu mandrie ca nu a fost nevoie!
    N-am mai pus tigarea in gura de 4 luni.
    Da, mi-a fost foarte rau la inceput. Dar stiam cum o sa-mi fie. Mai trecusem prin aceasta experienta.
    Intre timp am facut si cele 3 grade de Reiki, ceea ce, de asemeni m-a ajutat enorm. Chiar si acum mai am momente cand nu mi-e bine, dar important este ca niciodata nu ma mai gandesc la tigari. Orice altceva, dar NU tigari si NU fumat.
    Sotul meu fumeaza, prietenii mei fumeaza, sunt o persoana sociabila, cu o viata sociala activa si intensa. Toti (aproape) in jurul meu fumeaza, dar pe mine nu ma mai intereseaza! E incredibil. Aproape ca nici mie nu-mi vine sa cred!! Nu-mi vine sa cred ca nu ma mai intereseaza tigarile, nu ca m-am lasat!. Asta-i frumusetea!!! De lasat m-am mai lasat eu si alte ori, dar acum, sunt convinsa ca este pt ultima oara!! Daca aveti nevoie de sustinere, cu tot dragul va stau la dispozitie. Daca vreti sa ajungeti la cabinetul cu biorezonanta, de asemeni va pot fi de folos. ID-ul meu este anita_georgescu.
    Va astept sa discutam si... mult curaj! SE POATE!!!!!!!!!
  •  
    • 156 mesaje
    21 Iul 2007, 16:12
    0 0
    Eu imi tot propun, dar nu reusesc. Nu pot trece de faza cu raul si nici vointa nu prea am. Spune-mi si ie unde este un cabinet cu aparat cu biorezonanta si cam cat m-ar costa. Mersi
  •  
    • 215 mesaje
    22 Iul 2007, 00:04
    0 0
    Cabinetul este in Rosetti si costa 600.000 lei! Merita, nu? Oricum, in banii astia intra o superconsultatie. Iti spune TOT. Inclusiv iti citeste de pe aura. Multe chestii interesante. Eu am fost impresionata de Viata mea intrauterina... Cand am intrebat-o pe mama, chiar asa a fost! Duc cu mine niste traume fantastice (inconstient). Acum le constientizez si ma eliberez de ele. Tinem legatura. Pupici.
  •  
    • 221 mesaje
    22 Iul 2007, 18:10
    0 0
    Eu din fericire nu sunt fumatoare,dar va zic si voua ce mi-a zis un pacient,care a primit sfat de la un homeopat.Sa bea in fiecare zi o cana de ceai de paducel.Cica i-a fost bun si l-a ajutat sa se lase de fumat.Pupici!
  •  
    • 19 mesaje
    22 Iul 2007, 22:27
    0 0
    Concret,cum?Te rog da-mi mai multe detalii
  •  
    • 6273 mesaje
    23 Iul 2007, 08:28
    0 0
    Eu vreau sa ma las dar mi-e teama ca ma ingras rauuuuu.

Fumez de doar 4 ani.M-am apucat de fumat ca proasta la 26 de ani.
  •  
    • 215 mesaje
    23 Iul 2007, 14:50
    0 0
    Raluca, daca nu inlocuiesti tigarea cu... ceva de rontait, nu te ingrasi. In primul rand, psihic alungi ideea asta si ai sa vezi cum nu vei pune nici un gram in plus. Succes si mult curaj.
  •  
    • 1039 mesaje
    23 Iul 2007, 15:35
    0 0
    Raluca, spui ca te-ai apucat "ca proasta" de fumat la 26 de ani. Este bine ca recunosti (o spun sincer, fara malitiozitate).
    Am insa o intrebare pt tine: daca te-ai apucat "ca proasta" de fumat la 26, n-ai putea "ca inteligenta" sa te lasi la 30 ????

P.S. Fumatul nu te ajuta sa fi slaba. Este un mit fara nici o baza ca "te ingrasi" daca te lasi de fumat.
  •  
    • 257 mesaje
    23 Iul 2007, 16:30
    0 0
    pana la ora asta nu am fumat nicio tigara(fumez cam un pachet pe zi).mananc bomboane de azi dimineata,guma de mestecat la greu(am descoperit una buna buna de tot)fructe si multa apa.
    acum am o pofta de tigara de nu mai pot!!
    nu sunt convinsa ca voi rezista sa nu aprind una,macar incerc!!
  •  
    • 215 mesaje
    23 Iul 2007, 22:22
    0 0
    Sufletel, cum e??? Ai fumat? Sper ca NU! Stiu ca poti. Eu stiu ca poti. Tu stii?? Nu mai manca bomboane, nu mai roade guma, pur si simplu, comporta-te normal. Ce-ar fi daca... ai alerga??? Pe caldura asta, daca faci miscare... MORI. Incearca si ai sa vezi ca nu-ti mai trebuie tigare. Fii tare. POTI!
  •  
    • 257 mesaje
    23 Iul 2007, 22:27
    0 0
    din pacate am fumat 2 tigari si ma pregatesc sa o fumez si pe a treia .atat pe ziua de astazi.mi-am propus sa nu depasesc 5 tigari pe zi.offf,e asa greu!
  •  
    • 215 mesaje
    24 Iul 2007, 12:11
    0 0
    E greu, dar nu e imposibil! Cu vointa, nu vei mai fuma nici alea trei tigari. Ca sa te lasi de fumat, incearca sa nu ignori iubirea de sine! Privind lucrurile astfel, cu siguranta vei reusi mai repede si fara prea mare chin...
    Apropos! Tu iubesti pe cineva? Bineinteles ca NU! Este imposibil sa iubesti pe cineva, fara sa te iubesti pe tine insuti. Tu, fumand, nu faci nimic altceva decat sa-ti faci singura rau. Deci, nu te iubesti. Nu poti iubi pe cineva, facandu-i rau deliberat. In concluzie, neiubindu-te pe tine, nu poti iubi pe nimeni si nimic. Cum poti trai fara iubire??? Doamne, e infiorator! LASA TIGARILE! LUPTA, fiindca merita! Este chiar un scop nobil!!! Ambitie si putere. Bineinteles ca POTI!
    Te mai astept!

Marinarule, ziceai ca nu vrei sa fii malitios... Ei bine, chiar asta ai facut! Nu asa ajuti pe cineva... Tu ai fumat vreodata??? E cumplit si mai ales, e cumplit sa te lasi! Dar nu e imposibil.

Carmen, daca citesti cu atentie inceputul topicului, vei descoperi ca am spus ca nu am mai ajuns sa ma programez pentru ajutor sa ma las de fumat, fiindca intre timp am reusit singurica... Deci, amanunte prea multe nu stiu sa-ti dau. Ce pot spune este ca trebuie sa VREI tu lucrul aceste, sa-ti doresti din tot sufletul sa lasi tigarile, iar cu ajutorul acestui aparat... nu stiu! Mergi cu 1-2-5-10 (cat crezi) pachete de tigari (pe care le fumezi in mod frecvent) si ti le incarca (nu stiu cum), iar in momentul in care fumezi o tigare (din alea incarcate), alta nu-ti mai trebuie! Zic de mai multe pachete, fiindca unii, au renuntat dupa primul pachet incarcat, pe cand altora le-au trebuit mai multe pachete (fiecare cu organismul lui si cu puterea lui de control, ce sa zic?!). Oricum, punctul meu de vedere este clar, cred ca stiti cu totii: Merita orice si oricat ca sa scapam de acest viciu otravitor si nesuferit. Cu atat mai mult cu cat nu este nimic nociv, nu e nimic care sa te faca sa te simti rau etc. si nu costa decat 600.000 lei.
    P.S. Cu ajutorul acestui aparat cu biorezonanta, poti scapa de orice fel de dependenta. Stiu pe cineva care "se droga" cu ciocolata! Acum a scapat. Nu-i mai trebuie ciocolata! Nu-i vine sa creada. Era dependenta de ea. Succes!
  •  
    • 105 mesaje
    24 Iul 2007, 13:00
    0 0
    anita_04, imi poti da, te rog adresa exacta a cabinetului, as vrea sa merg pentru o consultatie la biorezonanta si la Rossetti este aproape de job-ul meu?

P.S. Daca pufai (nu trag in mine ca nu pot si nici nu-mi place, am incercat odata) cate 1-2 tigari cateodata dimineata si 3-4 tigari seara, tot "fumatoare" ma numesc, nu ?!
  •  
    • 1039 mesaje
    24 Iul 2007, 17:07
    0 0
    anita04, te asigur ca nu am vrut deloc sa fiu malitios. Dar deloc! De fapt, daca as fi dorit, as fi fost de 1000 de ori mai caustic - fetele care ma stiu mai de demult cred ca pot sa-ti spuna ca atunci cand vreau sa "atac" pe cineva, o fac fara prea multe menajamente.
    Eu am dorit sincer sa o ambitionez, sa o fac sa spuna: "acum trebuie sa fiu inteligenta si sa ma las de fumat".

Nu am fumat niciodata (o singura data, o saptamana - eram pushtan si ma indragostisem de receptionera de la hotelul unde lucram iar ea imi spunea: "hai fumeaza si tu cu mine, sa nu fumez singura". Norocul meu a fost ca tipa a fost concediata dupa o saptaman..

Repet, nu cred pe nimeni care spune "NU POT sa ma las de fumat"! Nu are suficienta vointa, acesta este adevarul, oricat ar parea de crud...
  •  
    • 215 mesaje
    24 Iul 2007, 17:41
    0 0
    Ryana, la cabinet nu poti ajunge fara programare. Adresa exacta??? E f. simplu: acolo unde intoarce 311, imediat pe colt, este Banca Transilvania (cred - o banca galbena!) Ei bine, intrarea este comuna. banca este in dreapta, iar mergand inainte este usa de la lift... Tot blocul este cu firme, inclusiv acest cabinet minune.
    Tinem legatura, daca vrei.
    Sanatate!!

Marinarule, e OK.
    Nu stiu daca e chestie doar de vointa!!! Cred ca daca ar fi doar asta, ar fi mai simplu!
    Oricum, ideea este ca nimeni n-ar trebui sa se omoare deliberat (si mai ales asa, cu picatura chinezeasca!)
    Apropos, ce cauti pe un site de femei?! E o experienta interesanta??
    Exista vreun site de barbati? As fi curioasa sa vad ce si despre ce discuta ei...
    Salutari!

Sufletel, esti OK? Chiar daca nu reusesti din prima, nu trebuie sa disperi. Dati voie sa nu reusesti. Mai acorda-ti cateva zile de fumat! Si apoi incerci din nou. Acest proces poate dura muuult timp. Important este sa nu renunti la idee. Intr-un final vei reusi sa castigi aceasta batalie cu tigarile. Vei reusi sa invingi, sa-ti demonstrezi ca esti mai puternica decat ele...
  •  
    • 1039 mesaje
    24 Iul 2007, 18:06
    0 0
    [OFF TOPIC]: Anita, si ce daca e un site de femei?? In primul rand e un site de discutii libere, unde poti afla multe lucruri si unde iti poti impartasi din experienta sau dimpotriva, poti cauta experienta altora. Ai sa vezi ca eu postez numai acolo unde ma pricep, niciodata nu am sa ma bag in vorba in zonele unde se discuta (de exemplu) lucruri strict legate de doamne.
    In plus, eu dintotdeauna m-am simtit fff bine intre fete si m-am inteles bine cu ele ( si cu baietii ma inteleg bine, n-am probleme) dar eu fiind inconjurat aproape numai de barbati, ma simt pe acest site ca pestele in apa

Da, sunt si site-uri "de barbati" dar normal ca sunt total diferite. Eu de exemplu, sunt activ pe cateva site-uri unde se discuta despre motociclete, despre fotografie (atat tehnica cat si arat fot, despre motoare si tehnica in general. Si despre navigatie maritima, evident. In nici un caz nu se discuta despre... dragoste!
  •  
    • 221 mesaje
    24 Iul 2007, 22:51
    0 0
    Carmen ,ma intrebai concret cum.Cate o cana pe zi cica e de ajuns,fara zahar.Baiatul care face asta a zis ca nu e rau la gust.
  •  
    • 215 mesaje
    26 Iul 2007, 06:00
    0 0
    Ryana, ti-am lasat un MP!