stomacul, bata-l vina!

•  
    • 136 mesaje
    20 Iul 2007, 17:53
    0 0
    va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, poate vreuna dintre voi s-a confruntat cu asa ceva: imi bolboroseste stomacul imediat ce vine seara. mananc sau nu fructe, beau sau nu lichide, este inevitabil: bolboroseala incepe seara si se termina dimineata. (scaunele sunt in fiecare zi moi.)
    este adevarat ca acum vreun an am avut un ulcer duodenal pe care l-am dovedit cu o reteta naturista. doctorita care mi-a facut analiza aceea cu bariu (nu stiu cum se numeste exact) mi-a spus ca s=a inchis ulcerul dar ca am ramas cu o gastrita de care nu voi scapa toata viata.
    daca v-ati confruntat cu asa ceva si stiti vreun remediu, va rog sa mi-l spuneti si mie.
    multumesc mult!
  •  
    • 75 mesaje
    20 Iul 2007, 19:42
    0 0
    S-ar putea sa ai o colita. Probabil tot de la gastrita. Consulta un medic! Si evita alimentele care produc fermentatie: fructe, lapte, mazare, fasole, etc.
  •  
    • 49 mesaje
    21 Iul 2007, 01:54
    0 0
    hmmm am observat ca si eu am asa ceva ...nu am fost la un medic dar daca nu mai consum lichide cu acid nu mai am aceasta problema! beau doar sucuri naturale si evit apa....
  •  
    • 136 mesaje
    21 Iul 2007, 12:16
    0 0
    si eu as renunta la apa, dar pe caldurile astea cu ce sa o inlocuiesc. beau ceaiuri, insa nu mai pot dormi noaptea. la mine ceai = cafea
  •  
    • 15 mesaje
    21 Iul 2007, 22:18
    0 0
    am si eu o problema tot cu "stomacul, bata-l vina".De cateva zile am niste crampe ingozitoare, scaun am greu, bine ar fi si de 3 ori pe saptamana,dar nici atat nu am norocul.Mananc putin, beau multe lichide, in special apa, foarte putine sucuri.Problema mea este ca nu am mesele regulate, mananc pe la 12 si apoi la 5-6.Dar foarte putin..Si din cauza asta nici nu pot sa dau jos din kilograme, pentru ca nu elimin toxinele din organism...Sfatuiti-ma ce sa mananc, ce ceaiuri sa beau...simt nevoia sa ma duc la toaleta, dar nu pot sa fac nimicc...
  •  
    • 257 mesaje
    22 Iul 2007, 00:42
    0 0
    eu va sfatuiesc sa mergeti la mai multi medici pt ca fiecare pune diagnosticul lui si de obicei nu corespund..spun asta din proprie experienta.
    eu sunt patita cu stomacul , luni merg la al 7 lea medic..de un an am avut toate bolile posibile..sper sa ma faca bine!
    oricum , daca suporti, fa`ti o endoscopie, este cea mai clara analiza a stomacului, bariul ala are precizie de 70% in depistarea ulcerului.
    multa sanatate!
  •  
    • 221 mesaje
    22 Iul 2007, 11:41
    0 0
    Fetelor!!!!ENDOSCOPIE.E cea mai buna metode de investigatie.E naspa rau!!!dar pune un diagnostic clar.Poate e boala de reflux!
  •  
    • 15 mesaje
    22 Iul 2007, 16:01
    0 0
    puteti sa dati mai multe detalii referitoare la endoscopia asta? ce se intampla propriu-zis..
  •  
    • 221 mesaje
    22 Iul 2007, 16:16
    0 0
    Este o jnvestigatie destul de neplacuta.Oricum se face numai la recomandarea unui medic.Se introduce un tub pe gura-faringe-esofag-stomac.Tubul are o camera video in capat si medicul vede ce este acolo.Se vede daca e gastrita,daca e boala de reflux sau ce o fi.Cam asa se face,in mare!Se face si anestezie locala.
  •  
    • 15 mesaje
    22 Iul 2007, 20:43
    0 0
    yeahhhh,scarbos de neplacut... Oricum, in cazul meu ce spuneti ca este?? Este nevoie de asa ceva? Sau cum pot sa tratez natural, ce sa mananc, fara sa ajung la medic.
  •  
    • 9835 mesaje
    22 Iul 2007, 21:23
    0 0
    o fi colita de fermentatie sau colon iritabil.

ambele se agraveaza la stres psihic sau fizic si la anumite alimente (in general, grasimi si cruditati).

cauta sa urmaresti care alimente iti provoaca neplacere si care nu, si ajusteaza-ti alimentatia in functie de ceea ce constati.

nu consuma lichide in timpul sau imediat dupa masa, pentru ca iti dilueaza sucurile gastrice, iar digestia nu se mai face cum trebuie. evita alimentele prea reci sau prea fierbinti. adauga in mancaruri mirodenii care stimuleaza digestia: cimbru, busuioc, chimen, dafin si, in cantitati nu prea mari: piper negru si ghimbir uscat.
  •  
    • 257 mesaje
    27 Iul 2007, 23:53
    0 0
    eu am facut de 2 ori endoscopie, prima oara la spital la municipal si a doua oara la o clinica privata .Daca ai ceva bani sa iti faci la clinica privata, se face si cu anestezie totala.Eu am cerut anestezie totala(te adoarme vreo 5-10 minute), pentru ca fara este foarte neplacut..dar daca trebuie, trebuie.