Dureri de sani , pls help !

•  
    • 412 mesaje
    18 Iul 2007, 18:35
    0 0
    Buna , acum 2 sapt mi`a trecut ciclul ,iar in urma cu aprox o sapt inainte sa`mi vina m`au durut sanii! De atunci , ma dor in fiecare zi...La orice miscare mai spontana... e jale..durerea nu e chiar insuportabila dar e continua ...mentionez ca am 16 ani,merg pe 17 ,ma gandesc si eu ca sunt in crestere si poate din aceasta cauza..!? Va rog ajutati`ma si spuneti`mi care ar putea fi prbl ..aaa..si sa va spun..oare are legatura faptul ca dorm pe burta ? am saltea relaxa ..nu dorm pe scanduri oricum..astept pareri !
  •  
    • 221 mesaje
    18 Iul 2007, 18:58
    0 0
    Nu are nici o treaba salteaua!Fa-ti si tu un masaj si vezi daca simti ceva neobisnuit(nodulete).Poate e o intrebare mai discreta,dar sa nu fii insarcinata,daca ti-ai inceput viata sexuala.Dor si atunci sani,dar cel mai bine daca tot te tine durerea,asa fara motiv sa-ti faci o programare la un medic ginecolog.Poate e doar hormonal.Sunt atati de "poate" in problemele femeilor!!!
  •  
    • 75 mesaje
    18 Iul 2007, 19:04
    0 1
    Cel mai bine ar fi sa mergi la un medic (chiar si la medicul de familie). E cea mai buna solutie si elimina orice banuiala. In orice caz nu trebuie sa intri in panica pentru ca durerile de san sunt obisnuite la adolescenta. Curaj iubit-o! Nu e chiar asa de grav
  •  
    • 412 mesaje
    18 Iul 2007, 21:16
    0 0
    dap , m`am gandit si eu la prbl hormonale... am postat undeva la sanatate tot asa ca am avut ceva prbl cu ovarele..chist +intarziere mare de ciclu .. or trecut astea dar doctorita mi`a prescris Mycroginon , sa iau 3 luni , si acum e a 2 luna , iar dupa 3 luni ma duc iar la control ginecologic sa vad cum stau cu chistul ! Si in acest mom simt ca imi ard sanii..nu stiu ce sa cred..mai astept propuneri si multmesc ptr ca sunteti asa de dragutze
  •  
    • 412 mesaje
    19 Iul 2007, 11:11
    0 0
    hai mai nici una nu ati trecut prin asta sa ma sfatuiti si pe mine ??
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Iul 2007, 11:37
    0 0
    durerile de sani incepand de la jumatatea lunii de menstra (adica din momentul in care are loc ovulatia) fac parte din simptomatologia sindromului premenstrual.

exista perioade in viata unei femei cand sindromul premenstrual este mai intens si perioade cand acesta poate sa nu se manifeste deloc, in functie de cat de echilibrat sau dezechilibrat este sistemul endocrin intr-un moment sau altul.

acuma, echilibrul hormonal poate sa fie usor perturbat de diversi factori: frig, caldura, stres, expunerea la soare (vara) sau lipsa expunerii la lumina de zi (iarna) etc. insa aceste dezechilibre se regleaza de la sine, o data cu disparitia factorului care le-a determinat.

exista insa si factori hormonali obiectivi, fiziologici, care duc la dezechilibre hormonale. de aceea, o vizita la medicul endocrinolog ar fi binevenita. inflamarea frecventa si dureroasa a sanilor poate fi un semn care precede mastoza chistica, o afectiune foarte frecventa in randul femeilor si uneori dificil de indurat si tratat.

pana ajungi la medic, incearca sa vezi daca masajul bland al sanilor reuseste sa ii decongestioneze si sa reduca durerile (prin mobilizarea circulatiei sanguine si limfatice). eu prefer sa fac acest masaj in timpul dusului, cu gel de dus - dar il poti face si cu un ulei hidratant sau un lapte de corp (cel mai indicat ar fi sa folosesti ulei de masline extravirgin, ulei de susan sau ulei de samburi de strugure).
  •  
    • 412 mesaje
    19 Iul 2007, 13:48
    0 0
    Mersi mult Donna ,ce pot sa spun...masaj imi fac si eu destul de des (apropo..de cand am inceput sa fac masaj am observat ca sanii cresc vizibil) , iar dak nu imi fac .. sfarcurile se fac tot mai mari si sanii iau forma aia de para , dupa ce fac masaj revin la forma de mar..interesant ..nu?
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Iul 2007, 17:14
    1 0
    probabil asta se intampla pentru ca in urma masajului tesuturile se relaxeaza si permit un aflux de sange si limfa crescut. ceea ce e foarte bine
  •  
    • 412 mesaje
    19 Iul 2007, 19:34
    0 0
    Dap , e foarte bine , m`ai facut sa inteleg "teoria cresterii sanilor" dar de ce des mi se maresc sfarcurile si iau forma aia de para , si ma dor ???
  •  
    • 27 mesaje
    20 Iul 2007, 10:47
    0 0
    S-ar putea sa fie si de la anticonceptionale. Spui ca esti in a doua luna de cand le iei. Citeste prospectul si vei vedea ca scrie acolo ca poti simti tensiune la sani, dureri si se maresc sanii. Asta pana se obisnuieste organismul cu ele. Dupa fiecare pauza de anticonceptionale, cand le reluam, aveam vreo 3 luni astfel de senzatii.
  •  
    • 476 mesaje
    20 Iul 2007, 11:42
    0 0
    Du-te la ginecolog. Si pe mine m-au durut ingrozitor sanii cand am inceput sa iau Diane 35. Am mers la medic si imediat mi-a facut ecografie mamara. Nu te juca!
  •  
    • 412 mesaje
    20 Iul 2007, 12:04
    0 0
    Mersi mult pt sfat , inca nu stiu ce am sa fac , cel mai eventual ma duc la medicul de fam , o sa`mi recomande ea ceva ,sau ma va trimite ea la ginecolog...Azi dimineata m`am trezit cu o durere ingrozitoare...
  •  
    • 412 mesaje
    20 Iul 2007, 12:04
    0 0
    Mersi mult pt sfat , inca nu stiu ce am sa fac , cel mai eventual ma duc la medicul de fam , o sa`mi recomande ea ceva ,sau ma va trimite ea la ginecolog...Azi dimineata m`am trezit cu o durere ingrozitoare...