Cum sa fac sa nu am menstruatie o luna?
-
0 0Iau anticonceptionale si am auzit ca daca nu mai faci pauza de 7 zile si continui cu pastilele luna respectiva nu iti vine ciclul. Merg la mare..si imi vine exact a doua zi si asta ar insemna ca aproape tot sejurul sa nu pot intra in apa...
Sunt efecte negative daca fac asta o singura data? -
Prostii....
nu le introduceti calumea sau le lasati prea mult. De cand folosesc OB-uri...nu s-a intamplat odata sa il simt...sa ma deranjeze...sau sa am o senzatie interesanta. Pur si simplu nu se simte NIMIC daca l-ai introdus calumea. Iar cu apa, eu de ani de zile merg la bazin, la mare chiar daca am ciclu, si daca am grija ca in primele 2 zile sa il schimb la 4 ore nu se intampla nimic. -
Oricum o sa aleg varianta cu pastilele...mi-a spus si sora mea ca a facut si ea la nunta ei si nu a avut nici o problema. Cu ob-urile nu mai incerc. Unele persoane pur si simplu nu suporta. Chiar daca nu le simti, ti-e mereu frica ca-ti cade, ca te patezi..asa simt eu..si in plus odata am intrat cu el in apa si cand am iesit m-a durut f tare cand l-am scos, ca era plin de apa si se umflase.
-
Nu stiu exact ce anticonceptionale iei.Citeste prospectul ca trebuie sa scrie acolo.Eu zic sa iei in continuare.
Eu luam orgametril.Scrie acolo in prospect cum se ia sa nu-ti vina ciclu.
EU vreau sa-mi vina si nu stiu ce sa mai iau ca am incercat o gramada de medicamente,dar se pare ca am intrat intr-o menopauza precoce. -
lasa ca nici OB-urile nu sunt sanatoase......eu le folosesc numai in afara casei .....nu ma jeneaza...nu ma doare ....nu am nimic doar daca ma bag in apa .....gata cu ele!
Fiecare face cum crede de cuviinta....o sa aleaga ea un sfat din toate astea!
orgametril am luat si eu anul trecut la sfatul medicului ginecolog si nu am avut nimika....dar nu luam antibebe -
Multumesc mult pentru sfaturi. Vroiam doar sfaturi si nu reprosuri..dar asta e. Fiecare face cum crede cu viata lui. Asa cum a zis si alta fata nici ob-urile nu sunt asa de sanatoase. Eu in fiecare luna folosesc tampoane normale..tu folosesti ob-uri in fiecare luna. Poate tu risti mai mult pe an decat risc eu in luna aia.
-
alina are dreptate nici pe miine nu ma deranjeaza ob-urile , dc va deranjeaza inseamna k nu sunt bine introduse, mai bine va luati tampax ca se introduc mai usor...si eu am intrat de multe ori in apa si nu s-a intamplat sa ma patez knd am iesit, asta inseamna k nu l-ati introdus bine...nu are cum sa se ude dc e introdus bine ca nu intra apa in noi...
-
OB-urile nu sunt sanatoase daca le tii inauntru mai mult de 8 ore. Eu folosesc OB-uri dupa a doua zi de ciclu, si le folosesc de vreo 7 ani. Nu am patit niciodata nimic rau pt sanatate. Oricum le folosesti odata, cat timp mergi la mare....in celelalte luni nu le folosi daca ti-e atat de frica de ele.
Oricum e interesant ce spui...ca OB-urile nu sunt bune pt sanatate. Soto dereglarea hormonala ce o faci amanand o luna ciclul e mai buna pt sanatate
-
de ex: "Tampoanele interne trebuie evitate, deoarece candida se dezvolta in locuri umede, calde, intunecat"
Tampoanele care se introduc in vagin pentru a absorbi sangele menstrual trebuie schimbate la cel mult patru sau sase ore, chiar daca au absorbit foarte putin sau deloc. Tampoanele lasate pe loc o perioada indelungata determina aparitia riscului producerii sindromulul de soc toxic, o infectie bacteriana severa care poate fi fatala. Ca si in restul timpului, spalaturile vaginale nu sunt necesare in timpul menstruatiei. Toaleta se poate reduce la spalarea externa, a vulvei.
Este bine sa alternati folosirea tampoanelor intravaginale cu perioade de folosire a tampoanelor externe, mai ales ca perioada zi - noapte : ziua absorbant intern, noaptea absorbant extern, dar si ca altenanta a ciclurilor menstruale : o perioada cu absorbante interne si externe, o perioada numai cu absorbate externe. -
Si eu am patit ca heba. A fost groaznic
Toata luna m-am simtit rau, iar cand mi-a venit ciclul a fost oribil. Nu as mai face asta niciodata. Nu e sanatos deloc. Eu chiar cred ca voi nu ati introdus bine tamponul... Mie imi curge mult sange de obicei, dar nu am avut niciodata probleme cu OB-ul la mare. Trebuie sa il schimbi destul de des (cam la 3-4 ore daca nu intrii in apa) si imediat dupa ce iesi din apa (scrie si in prospect ca la fiecare intrare in apa trebuie schimbat). Daca iesi din apa si te asezi pe prosop si stai acolo ceva timp e normal sa te patezi... -
Da...pai si unde sa schimb ob-ul de fiecare data cand ies din apa? Plaja e la vreo 20 minute de mers de hotel iar la baile infecte de pe plaja nu ma duc in nici un caz...
acum ca am auzit ca favorizeaza si candida..chiar nu mai folosesc. ma gandeam sa incerc acum, la ciclul asta, sa vad poate ma impac cu ele..macar sa fac o incercare. dar nu..am avut un inceput de candida si f greu am mai scapat de el...cu ovule, tot felul de tratamente destul de scumpe si de-abia mi-a trecut.