parca tot timpul mi-e somn
-
0 0fetelor nu stiu ce sa mai fac dar desi mi-am reglat ora somnului ,adica adorm pe la 11 si ma trezesc pe la 9 parca tot ametita ma simt si mi-e somn,abia pe la 12 imi mai revin iar spre 6-7 iar ma apuca..ce sa fac?e lipsa vreunei vitamine sau care e treaba?
si nu inteleg cum unii oameni pot a fie fresh dupa 6-7 ore de somn ca eu dupa 6-7 ore sunt varza toata ziua..in general imi trebuiesc macar 10 ore ca sa fiu ok dar vad ca in ultima vreme parca nici atatea nu-mi ajung..mai sunt altii ca mine? -
Daaaaaa, Delia, stai linistita
Eu de multi ani am "perioade" de somnolenta, dar anul asta tine de muuult timp. Pur si simplu pic de somn dupa ce ma trezesc, la serviciu, dupa masa (si nu mamanc aiurea, iau minerale, etc). Nu imi ajunge cat dorm. Ce-i drept, anul asta e si o canicula de speriat si ne "blegeste". Nu strica sa iti faci niste analize, macar sa vezi daca nu ai o anemie si cum stai cu mineralele. Nu te sfatuiesc sa iei vitamine si minerale "dupa ureche", poti sa faci mai mult rau. In plus, incearca sa nu pierzi noptile, nu te culca mai tarziu de ora 11 (am citit saptamana trecuta un articol care spunea ca ficatul isi face siesta pana in ora 2 noaptea) si fa-ti un orar de somn pe care sa il respecti. Chit ca nu simti ca iti e somn, baga-te in pat la ora 10 juma, sa spunem. La mine a mers asta cu orarul, desi dereglez mereu in weekend, cand dorm si la pranz
-
si eu mai am asemenea stari. analizele au iesit in general bune.
am fost sfatuita sa-mi iau tensiunea cateva zile consecutiv la diferite ore,culcat si in picioare.
am avut surpriza sa constat ca dimineata cand ma sculam aveam 100/60
dupa ce mancam imi mai crestea si ma simteam mai bine
am uitat sa scriu ca am gasit glicemia scazuta in jur de 65 dimineata
vorbeste cu medicul de familie sa-ti spuna ce sa faci.
C -
La 23 de ani se poate sa nu sti ce sa faci ca sa-ti creasca tensiunea sau glicemia? Scuze ca iti scriu asa dar la varsata ta eu eram deja mama,ma confruntam cu greutatile vietii.
Cred ca printr-un regim bine stabilit cu ore regulate de masa,poti sa-ti rezolvi problemele.Cel mai important este micul dejun(peste care cred ca treci),poti sa bei si o cafea buna fara probleme.Incearca sa gandesti pozitiv si vei dormi linistita,visand frumos.O sa te scoli odihnita.Nu uita micul dejun.Sanatate -
Delia, poate fi de vina si tiroida, incearca o dozare a TSH-ului si a hormonilor tiroidieni,asta daca ai observat si o tendinta spre ingrasare, poate fi o reactie la stres, la ceva ce nu-ti convine sa faci, vezi daca si in conditiile in care vrei sa faci ceva placut iti mai este somn???!!!Daca nu, inseamna ca tensiunea mica si caldura, oboseala acumulata in timp isi spun cuvantul si atunci niste granule de propolis nu ar strica sa-ti mai dea si energie, asta daca iti permite nr.Kg...Sanatate si o cafea pe zi macar!!!
-
Si eu m-am confruntat cu asa ceva anul trecut. Medicul zice ca e de la stres, si acum ma culc la 22.30 si ma scol (mai odihnita) la 07.00 fara ceas. Nu mananc mai tarziu de ora 20, fac miscare (bicicleta), consum multe fructe, legume si lichide si gandesc pozitiv. Seara la culcare citesc cateva pagini si fac meditatie - ajuta la detensionarea organismului.
Multa sanatate! -
fetelor mersi pt sfaturi..
nu am tendinte de ingrasare,din contra sunt slabuta poate ar trebui sa mananc mai mult desi in ultima vreme am mancat normal 3 mese pe zi.. si v-am zis am un stomac f sensibil..nu suporta chestii grele gen cafea,cola sau mancaruri grase...
e posibil sa ma si si resimt ca ma avut un an greu cu multe examene si licenta si abia de cateva saptamani am scapat si mi-am reglat programul..doar ca de cand ma stiu am avut perioade (stresante sau nu) in care ma simteam mai ametita asa..mai ales dimineata dupa ce ma scol din pat vreo 2 ore si mi se pare aiurea dupa 9-10 ore de somn sa fiu asa
am luat si vitamine de-a lungul vietii(vitamax, ginseng ) dar in afara de un mare gol in stomac si multa pofta de mancare care parca ma ameteau si mai rau nu m-au ajutat cu nimik
dar acum imi aduc aminte ca am luat ceva pt sistemul imunitar si ma simteam mai bine.cred c-o sa mai iau..trebuie sa caut reteta..
tensiunea sigur o am mica ca mi-am mai luat-o de curand..dar trebuie sa gasesc alta solutie, cafeaua nu ma incanta..