Rh-ul negativ si sarcina

•  
    • 3 mesaje
    20 Nov 2003, 14:29
    0 0
    As dori sa stiu daca exista mamici cu Rh negativ care au reusit sa treaca cu bine si de a doua sarcina( cu toate ca se spune ca a doua sarcina este cu riscuri???), ce analize "speciale" a facut, daca titrul anticorpilor a fost mai mare??? si cum este copilul???Eu am pierdut a doua sarcina si medicul mi-a spus ca din cauza anticorpilor care au crescut(1/64). Va multumesc.
  •  
    • 354 mesaje
    20 Nov 2003, 14:53
    0 0
    Mama mea are Rh-ul negativ si eu sint al doilea copil nascut.Am o sora mai mare,dar mama a mai pierdut o sarcina inainte sa o nasca pe sora mea.A facut tratament,dar nu stiu cu ce...Oricum,in '75 erau alte vremuri...Eu m-am nascut bine-sanatoasa,fara probleme.
    Sanatate!
  •  
    • 104 mesaje
    20 Nov 2003, 16:22
    0 0
    Daca mai vrei un copil, atunci trebuie sa mergi la un medic care sa te urmareasca atent pe toata perioada sarcinii, sa faci dozari de anticorpi si inainte si dupa conceptie (in primele 12 saptamani de sarcina si apoi cam din a 28-a saptamana), ca sa poti duce sarcina pana aproape de termen.
    Oricum, este o problema serioasa si trebuie sa i se acorde toata atentia, chiar inainte de a ramane iar insarcinata!
    In functie de titrul anticorpilor, exista risc nu numai pentru copil, ci si pentru mama. Copiii cu incompatibilitate de grup sanguin si Rh pot face un icter pronuntat sau prelungit, forma cea mai grava fiind icterul nuclear.