oare am epilepsie?
-
0 0Buna ! Am 24 de ani si in martie mi-am pierdut constienta de 2 ori, dar niciodata complet, asa ca am facut o multime de analize, insa...surpriza: totul era bine !Nemaistiind ce analize sa fac (fratele meu e doctor rezident), am trecut la encefalograma. Mi s-a spus ca nu am creierul oxigenat si ca am perioade de iritabilitate ale creierului are este excitat. Asa ca au urmat 3 luni de carbamazepina si aspacardin. Dupa cele 3 luni, mi s-a spus sa continui cu aspacardin (2/zi). Acum insa nu ma pot concentra, am "ameteli", stari de voma si pur-si-simplu nu-mi pot fixa privirea la o persoana, obiect, etc. Daca este cineva in masura sa ma ajute, va rog s-o faceti, caci din ce am citit pe net, am inteles ca acestea sunt simptome ale epilepsiei. Sa mai fac alte analize? Eu sunt programata pe 20 septembrie la o alta encefalograma. Va multumesc anticipat.
-
Crizele de epilepsie se manifesta si cu convulsii si pierderea reflexelor, iar din ce descrii tu nu pare a fi vorba de asa ceva.Nu sunt medic, dar cred ca ar trebui investigatii mai serioase, o tomografie si o angiografie,encefalograma poate arata o stare de excitatie data tocmai de hipoxie(lipsa de oxigen), plus un cardiolog sa verifice vasele carotide, care duc sangele la creier.Dar peste toate lucreaza Dumnezeu,asa ca multa credinta si se va rezolva!!!Sanatate multa!!!
-
Fa un RMN urgent. Aceleasi simptome le aveam si eu, m-am dus la medic timp de 3 ani de zile si nu stia nimeni ce am. Eram perfect normala, pana cand au descoperit ca nu se oxigena creierul din cauza unor vase de sange blocate (infundate) de pe creier. E operabil sau se vindeca prin medicamente foarte puternice. Mergi urgent la un RMN.
-
Nu ma asteptam sa-mi raspundeti atit de repede. Sunteti extraordinare! Da, am fost la un neurolog, la Spitalul Floreasca si la altul la Doris (am crezut ca diagnosticul este gresit), insa acum doresc sa schimb spitalul. Am inteles ca in Brancoveanu este unul specializat sau ca ar mai fi un neurolog foarte bun la cel Militar. Imi puteti recomanda ceva ? Si am inteles ca nu este "deloc" indicat sa consum produse ce contin cafeina, alcool sau sa stau la soare. Despre "restrictii" stiti ceva? Orice imi spuneti imi poate fi de ajutor. Inca odata : MULTUMESC !
-
Andra du-te la Bagdasar Arsenie. Este spital specializat pe neurologie, neurochirurgie. Uite, ti-am dat copy-paste de pe site de la ei: "Centru national de referinta: Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” se mentine ca centru de referinta nationala in:
- neurochirurgie pediatrica
- chirurgie spinala
- chirurgie hipofizara prin abord transfenoidal
- chirurgia epilepsiei
- cercetare fundamentala in neurostiinte
- neuroreabilitare"
http://www.bagdasar-arseni.ro/
Acolo e si prof. Ciurea, care e un renume in neurochirurgie.
Du-te acolo, fa-ti un RMN, cauta sa te consulte un doctor bun de acolo din spital
Sanatate multa!
Later edit: uitandu-ma pe site am vazut ca tot la Bagdasar Arseni este si "Centrul national de lupta impotriva epilepsiei." Asa ca daca dr. te suspecteaza de ceva de genul asta ... -
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Neurologie/Epilepsia_cauze_simptome_tratament_310.htm (sterge spatiile libere)
Acolo gasesti mai multe informatii despre epilepsie.
Daca ai de ales, e MULT mai bine sa faci RMN decat tomografia. RMN-ul e un imens magmet si-ti face analiza si nu are niciun efect secundar, in timp de tomografia e iradianta (ca si radiografia). S-ar putea sa fie mai scump RMN-ul.
RMN particular gasesti la Sanador, la ProLife (care de fapt au in Elias dar nu-ti fac gratis decat daca esti internata) si.. or mai fi.
Pt oxigenarea creierului e bun Bilobilul. E din plante, din cate stiu. Mie mi l-a recomandat dr pt circulatia periferica, dar pe instructiuni scrie in principal de oxigenatul creierului.
Sanatate maxima