spalaturi vaginale

•  
    • 146 mesaje
    9 Iul 2007, 12:44
    10 9
    stie cineva in ce ordine ar trebui facute spalaturile sau cum trebuie combinate?ma refer la septovag si bicarbonat.
  •  
    • 237 mesaje
    9 Iul 2007, 12:52
    12 7
    eu am facut spalaturi cu bicarbonat si apoi tantum rosa,dupa care introduceam un ovul ...banuiesc ca si la tine e la fel...
  •  
    • 221 mesaje
    9 Iul 2007, 18:03
    4 8
    Intreb si eu?Cine va recomandat bicarbonat?Medicul ?Ca eu nu am mai auzit in viata mea!O fii!Dar de ce e bun?Tantum rosa e super ok,folosesc si eu,dar atat!
  •  
    • 844 mesaje
    9 Iul 2007, 18:11
    4 3
    Ceea ce nu stiu ele este ca, in mod normal, vaginul nu are nevoie de astfel de interventii, el avand un sistem de auto-curatare care se realizeaza prin eliminarea secretiilor vaginale de culoare alba, galbuie sau incolore (consulta si articolul Scurgerile Vaginale). In flora vaginala exista microorganisme (bacterii) cu rol de protectie dar si microorganisme potential patogene, iar convietuirea acestora, intr-un vagin sanatos, creeaza un mediu acid, care impiedica inmultirea infectiilor. Acest acid este secretat de bacilul Doderlein, un bacil cu rol de protectie in interiorul organului genital. In cazul toaletei excesive pH-ul vaginului (aciditatea) scade ceea ce conduce la dezechilibre in flora vaginala, dand posibilitatea microorganismelor potential patogene (cum ar fi Gardnerella vaginalis, E.coli, etc.) sa se dezvolte in exces, provocand aparitia unor infectii. De asemenea, prin intermediul irigatiilor se pot introduce noi bacterii in vagin si cervix.

Asadar, cel mai indicat este sa nu intervii in echilibrul existent, abuzand de practica spalaturilor vaginale. Acestea nu trebuie facute decat in cazul in care medicul ti le-a recomandat. Studiile de specialitate arata ca, facute "dupa ureche", spalaturile vaginale nu doar ca se dovedesc a fi inutile in cazul in care se incearca ameliorarea vreunei probleme prin intermediul lor, insa in unele cazuri, sunt daunatoare sanatatii sistemului reproductiv feminin. Spre deosebire de femeile care nu apeleaza la spalaturi vaginale, cele care apeleaza la aceasta metoda de curatare se confrunta, mult mai frecvent, cu aparitia iritatiilor si infectiilor vaginale si a BTS, totodata sunt mult mai des victimele maladiei pelviene inflamatorii.
    Daca ai identificat scurgeri albicioase, le poti trata cu ceai de urzica alba, baut cate o inghititura din ora in ora in timpul zilei, pe o perioada de cel putin o saptamana. Ceaiul se prepara in felul urmator: ia cu doua degete o priza mica de urzica alba si opareste-o cu o cana de apa in clocot si apoi o lasi sa infuzeze timp de 10 minute.

O reteta eficienta pentru candidoza este urmatoarea: faci zilnic spalaturi vaginale cu un litru de apa fiarta si racita (sa fie calduta cand faci spalaturile), in care pui, alternativ, o zi o lingurita de bicarbonat de sodiu, in alta zi o lingurita de suc de lamaie. Vei face aceste spalaturi seata, timp de doua saptamani.

Dimineata, pentru a impiedica dezvoltarea ciupercii, poti folosi crema de galbenele (calendula), pe care o introduci si o masezi usor in vagin, pentru absorbtie, dar dupa o igiena locala perfecta. Poti utiliza alifia de calendula din cand in cand, ca metoda de prevenire a ciupercilor.Cretisoara este indicata pentru cazurile in care ai scurgeri galbui si maronii. Zilnic, din ora in ora, bei o inghititura de ceai de cretisoara si de ceai de urzica alba, care trebuie sa fie rece. Este important ca sa nu amesteci cele doua ceaiuri. Vei bea cate o inghititura mica, dar nu mai mult de o cana pe zi.

Alte plante bune impotriva scurgerilor vaginale sunt galbenele, pelinul (dezinfectante), lacramioarele, coada calului.

Eu nu nu ma spal decat cu apa simpla si o data pe saptamana cu tratamente naturiste ca cele de mai sus sau tantum rosa...ma simt foarte bine
  •  
    • 146 mesaje
    9 Iul 2007, 20:27
    4 2
    DA mi-a recomnadat medicul numai ca nu mi-a spus si nu am idee cum trebuiesc facute..cum sa combin Septovag cu ceai de galbenele si bicarbonatul si de cate ori pe zi.
    PS:si cum fac spalaturile?Oare pot sa le fac cu o seringa?
  •  
    • 30 mesaje
    9 Iul 2007, 20:28
    1 2
    Bicarbonat de care? Luat de la farmacie? Sau e bun shi ala alimentar.. k eu habar nu am... Spunetzi-mi shi mie va rog..
  •  
    • 146 mesaje
    9 Iul 2007, 20:40
    0 1
    de la farmacie..cred ca este o diferenta intre ele
  •  
    • 2191 mesaje
    9 Iul 2007, 21:15
    0 2
    madseica..pt spalaturi,gasesti la farmacie niste "pompite" speciale pt asa ceva,se numesc irigatoare..
  •  
    • 54 mesaje
    10 Iul 2007, 09:59
    1 0
    Pentru madseica:
    Draga mea, si mie imi recomanda cu multi ani in urma medicul meu ginecolog, cand recidiva micoza, spalaturi cu bicarbonat inainte de a-mi introduce ovule, seara, si apoi dimineata.
    Trebuia sa fierb un litru de apa, si cand se racea (cat sa te poti spala) ppuneam o lingurita de bicarbonat cumparat de la farmacie.
    Nu stiu daca este identic cu cel de la supermarket, dar nu cred...
    Mai nou, in loc de bicarbonat folosesc Tantum rosa, asa cum ti-au recomandat si tie alte eve.
    Nici nu se compara Tantum rosa cu bicarbonatul....iti calmeaza imediat senzatia de mancarime sau usturime.
    Presupun ca medicul ginecolog ti-a recomandat si ovule...
    Multa sanatate iti doresc.
  •  
    • 54 mesaje
    10 Iul 2007, 10:00
    1 3
    PS Trebuie sa-ti iei neaparat irigator de la farmacie, altfel nu faci nimic...costa in jur de 30 ron.
    Septovag e super prost, si vechi ....
  •  
    • 30 mesaje
    10 Iul 2007, 12:15
    0 0
    Irigatorul Tantum Rosa este 21,8 lei de la Sensiblu. Dar pliculetele de Tantum Rosa se vand shi separat? Sau tre' sa iau un pachet intreg? Shi inca ceva? De cate ori folositzi irigatorul? In fiecare zi? K mie dr mi-a zis o data pe saptamana!
  •  
    • 97 mesaje
    10 Iul 2007, 17:54
    5 1
    Bicarbonatul de sodiu de la alimentara e bun doar daca nu contine si alte chestii, gen arome sau coloranti, dar mai bine ei de la farmacie.
    Bicarbonatul poti sa il pui in ceaiul de galbenele, o lingura la un litru de ceai. Poti sa faci ceai de galbenele si pelin, e chiar mai bine, pelinul fiind un bun dezinfectant.
    Si nu merge cu seringa sa faci spalaturi, iti trebuie neaparat irigator. Poti sa ei si alt irigator, decat Tantum rosa, au plasticul mai prost, dar dupa ce faci tratamentul poti sa il arunci si ei altul nou doar daca mai ai nevoie.
  •  
    • 97 mesaje
    10 Iul 2007, 17:59
    4 1
    Acum am vazut ca scrii de o data pe saptamana. Eu credeam ca faci un tratament... si faci zilnic spalaturi. Altfel ce sa inteleg? Ca ti-a recomandat sa faci o data pe saptamana spalaturi cu ceai de galbenele sau cu tantum rosa? Nu mi se pare f ok. Sunt de acord cu ce scria cineva mai sus ca spalaturile vaginale frecvente fac mai multe probleme, decat sa aduca beneficii.
  •  
    • 146 mesaje
    11 Iul 2007, 18:39
    2 2
    Acuma chiar ca am intrat in panica?chiar nu imi poate spune nimeni cum trebuie sa fac spalaturile astea?.ma refer la candida.Am inteles asa:
    1. tb sa-mi cumpar un irigator ca nu fac nimic cu seringa
    2.am mai inteles ca doctorita mea e cam proasta si ca septovag nu e bun...dar soarta de-acuma mi-am cumparat bicarbonat si septovag si galbenele.Cum le combin?De cate ori pe zi?O data seara inainte de ovul si inca oadata dimineata?
    3.am mai inteles ca la un litru de ceai de galbenele pun o lingurita e bicarbonat.Ok dar cu septovagul cum ramane?ma mai spal si cu el imediat dupaiapls help ca am auzit o discutie la tv despre micoze si m-am speriat
  •  
    • 97 mesaje
    11 Iul 2007, 19:04
    3 2
    Eu faceam asa: in fiecare seara spalaturi cu ceai de galbenele si pelin + o lingura (nu lingurita) de bicarbonat de sodiu (nu de amoniu ai grija daca ei de la alimentara) la un litru de ceai, apoi introduci ovulul. Spalaturile le faci zilnic pe toata durata tratamentului. Dintr-un litru de ceai umpli de doua ori irigatorul care are cam 500 ml de obicei. Eu foloseam tot ceaiul ala.
    Poti alterna, o seara irigatii cu ceai, una cu Tantum rosa, desi eu as zice ca e suficient cu ceai.
    Si Tantum rosa sa mai folosesti eventual la nevoie dupa tratament.
    Nu te speria ca nu e dracu asa de negru, nu e femeie care sa nu fi avut o candidoza
    Daca mai vrei sa stii ceva iti raspund cu placere, nu intra in panica.
  •  
    • 146 mesaje
    11 Iul 2007, 19:22
    2 0
    ok,mc ...ma duc sa-mi cumpar irigator si am sa fac seara inainte de ovule cu galbenele si bicarbonat.
  •  
    • 18346 mesaje
    12 Iul 2007, 23:56
    0 0
    exact: faci infuzie din plantele recomandate, apoi adaugi o libgura bicarbonat de sodiu. lasi sa se raceasca: sa fie caldut de fapt.
    irigatorul trebuie dezinfectat inainte de folosire. vei avea indicatii la el. cu apa fierbinte. si in rest te descurci, nu?

si gata!

si data viitoare intreaba si doctorul
  •  
    • 146 mesaje
    13 Iul 2007, 10:34
    1 4
    crede-ma ca daca ai fi fost la doctorita la care am fost eu care numai nu m-a dat afara pe usa si sa fi fost si prima vizita la ginecolog ai fi fost la fel de nelamurita ca mine.Va mult la toate pt rasp...a-ti fost de un real ajutor.Mai am o mica intrebare : cum se face ceaiul de galbenele?cam cat se pune la un l de apa ?se face infuzie sau se fierbe?mc
  •  
    • 1 mesaje
    6 Feb 2015, 12:50
    0 1
    spalaturile cu septovag si ce mai este mai sus , pot fii facute doar daca ti ai inceput viata sexuala sau si cele care au o infectie dar nu si-au inceput viata sexuala? Multumesc anticipat!
  •  
    • 12204 mesaje
    6 Feb 2015, 13:33
    1 1
    Marinna27 said:spalaturile cu septovag si ce mai este mai sus , pot fii facute doar daca ti ai inceput viata sexuala sau si cele care au o infectie dar nu si-au inceput viata sexuala? Multumesc anticipat!

daca nu ti-ai inceput viata sexuala faci doar spalaturi externe , pentru ca esti virgina nu ??irigatorul il poti folosi dupa aceea !