Anticonceptionale+alte medicamente

•  
    • 85 mesaje
    19 Nov 2003, 12:51
    0 0
    De 3 ani iau Rigevidon si ciclul imi este regulat (inainte era f. neregulat). Ultima data cand am luat nu mi-a venit ciclul. E posibil sa nu am ciclu la terminarea anticonceptionalelor? Se poate asa ceva? Sau poate sa fie din cauza ca am luat Extraveral(este un calmant usor)in acest timp. S-ar putea sa fiu gravida?
  •  
    • 257 mesaje
    19 Nov 2003, 13:11
    0 0
    nu sunt medic da' pot sa-ti dau ceva inf din experienta - daca iei antibiotice efectul anticonceptionalelor se poate anula. se poate ca dupa o administrare mai indelungata a anticonceptionalelor menstruatia se fie aproape sau chiar inexistenta. cel mai bine consulti un medic si cred ca dupa 3 ani ar trebui sa faci o pauza. toate bune.
  •  
    • 2234 mesaje
    20 Nov 2003, 01:52
    0 0
    asa este. interactioneaza cu antibioticele ducand la indepartarea efectuli. de asemeni vitamina C duce la accentuarea efectelor adverse cum ar fi starile de voma sau ameteliel. dar vitamina C luata in cantitati mari, nu ma refer la citrice sau la o pastiluta in caz de raceala sau la orice altceva mai contine vitamina C. cat despre problema ta mai bine te duci la medic sau faci un test de sarcina
  •  
    • 1 mesaje
    21 Nov 2003, 12:31
    0 0
    da. este adevarat.mai ales daca te-ai suparat rau de tot.din cauza stresului sau a antidepresivelor iti poate intarzia pana la 4 zile.mi s-a intamplat si mie.
  •  
    • 230 mesaje
    21 Nov 2003, 13:33
    0 0
    eu iau Rigevidon de aprox. 4 ani (cu cateva pauze) si 2 luni am menstruatie apoi o luna nu si pana acum nu am avut nici un fel de probleme...
  •  
    • 562 mesaje
    24 Nov 2003, 15:45
    0 0
    Buna drage eve. Zilele trecute la sala am aflat ceve ce m-a cam pus pe ganduri.
    ANTICONCEPTIONALELE CAUZEAZA NODULI LA SANI. Toate. Ce parere aveti despre asta?
    Sanatate.
  •  
    • 2234 mesaje
    24 Nov 2003, 15:49
    0 0
    nu este chiar asa. sau cel putin inca nu a fost demonstrat. sunt femei care iau de ani de zile si nu au nodului. sunt pareri care sustin ambele variante. dar nu a fost inca demonstrat stiintific ca anticonceptionalele cauzeaza nodului la san.
  •  
    • 11438 mesaje
    24 Nov 2003, 16:18
    0 0
    Ba este foarte adevarat...acum depinde si cum reactioneaza organismul tau la ele si depinde care sunt potrivite pt. tine.
    Oricum eu nu sunt de acord cu anticonceptionalele de nici un fel...mai devreme sau mai tarziu tot te vor afecta hormonal.
    Totusi...daca tot vreti sa le folositi,va recomand dozajul hormonal si nu sa luati dupa sfatul oricarui medic care se crede "tare" in endocrinologie.
    Mi-am prezentat povestea la Diane 35...
  •  
    • 2234 mesaje
    24 Nov 2003, 16:26
    0 0
    pai exact asta am zis si eu. nu este dovedit stiintific ca toata lumea care ia face noduli. numai unele organisme au reactia asta.
  •  
    • 11438 mesaje
    24 Nov 2003, 16:33
    0 0
    Dar statistica spune ca majoritatea....eu sunt in cele cu...si nu recomand.
  •  
    • 233 mesaje
    24 Nov 2003, 19:07
    0 0
    haideti fetelor nu ma speriati! si eu iau de vreo 3 ani rigevidon, cu pauza de o luna la fiecare 6 luni dar...nu am nici un simptom, ma simt bine..Dar specific ca iau si revalid impotriva caderii parului, oare ma vor afecta cu ceva???? ca m-a luat o frica....
  •  
    • 11438 mesaje
    25 Nov 2003, 09:37
    0 0
    BINGO!!!!!ai acumulat prea mult estrogen(pt. cele care nu stiu,hormonul feminin), deci e de asteptat ca-ti pica parul...dar nu trebuie sa te sperii,poate este si alta cauza.
    Ti-as recomanda dozajul hormonal(analize de sange speciale).
    Apropo...am o colega care a luat ceva anticonceptionale cu mai mult progesteron(tocmai sa nu aibe exces de foliculina=chiste mamare) si s-a facut ca o maimuta.
    Nu sunt medic de specialitate,dar eu nu cred sub nici o forma in porcariile astea.Imi las organismul sa functioneze dupa capul lui si e foarte bine asa.
    Vreti protectie???Prezervativul/diafragma spun multe.
  •  
    • 233 mesaje
    25 Nov 2003, 10:33
    0 0
    carmelia ,vrei sa spui ca poate fi una din cauzele principale caderii parului? sau nu am inteles eu bine? draga mea ,parul imi cade de vreo 10 ani..imediat dupa ce am nascut! Inainte aveam o podoaba capilara de invidiat iar acum..imi vine sa pling cind bag mina in el. Revalid iau de 2 luni, mai am o luna si termin tratamentul dar ma bate gindul sa ma opresc..deja si-a facut efectul, in prezent imi cade in cantitati normale. Cred ca totusi o sa fac ceea ce m-ai sfatuit pt ca...cu siguranta exista o dereglare hormonala in organism..Multumesc pt raspuns! Pupici
    Andreea
  •  
    • 11438 mesaje
    25 Nov 2003, 10:43
    0 0
    vyo,draga...orice dereglare hormonala(chiar si nasterea) duce la caderea parului.Da...si anticonceptionalele pot duce la dereglari hormonale.
    Eu am exces de foliculina=chiste mamare=mai mult estrogen... si-mi pica parul,ma dor sanii si asta este...
    Refuz sa iau vitamine pe cale orala,ameliorez problema local...dar nu mai iau anticonceptionale sau hormoni nici sa stiu ca maine crap.
    Fiecare alege.
  •  
    • 296 mesaje
    25 Nov 2003, 13:23
    0 0
    cum pot sa stiu daca am exces de foliculina?
  •  
    • 11438 mesaje
    25 Nov 2003, 13:31
    0 0
    Din analizele de sange speciale,dar vedeti ca nu orice laborator ti le poate face si costa destul de mult.
    Intrebati la ginecologul vostru de vre-o astfel de clinica sau laborator.
  •  
    • 257 mesaje
    26 Nov 2003, 11:37
    0 0
    ptr andreea_ion: excesul de foliculina se manifesta prin scurgeri vaginale albicioase si mancarimi (am citit intr-o carte cu remedii naturiste). zi buna.
  •  
    • 11438 mesaje
    26 Nov 2003, 12:02
    0 0
    Dar nu e logic...e o chestie hormonala...hai ca poti secreta ceva...mai mult decat normal..dar ce de mancarimi???Doar nu-i microb...
    Eu zic ca nu-i adevarat...cel putin la mine nu-i asa...am chiste si atat.